„Satelitul” FCSB-ului câștigă derby-ul Ilfovului și se detașează în lupta pentru promovare! Clinceniul și-a demonstrat superioritatea în fața Snagovului

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 14:35 Campionat
  • Academica Clinceni, „satelitul” neoficial al FCSB-ului, a câștigat derby-ul etapei 28 a Ligii 2, 2-0 la Sportul Snagov, și s-a distanțat la cinci puncte în fața rivalei ilfovene în lupta pentru promovare, după ce runda trecută a profitat de pasul ei greșit și i-a luat primul loc. Cu o echipă mai pragmatică, Clinceniul s-a impus prin golurile marcate de Robert Ion și Bogdan Barbu.

 

Snagovul a dominat debutul partidei, iar Clinceniul și-a arătat încă din start tactica, aceea de a aștepta greșeala și a contraatac. Gazdele au și avut prima mare ocazie de a marca, însă Viorel Lică (21) a trimis pe lângă bară din doar 5 metri. Ulterior, pe contraatac, Lucian Ion a respins clar cu mâna o mingea centrată din stânga de Dobrescu, însă arbitrul, la câțiva metri de fază, a închis ochii și a lăsat jocul să continue.

Tot Snagovul a continuat să preseze, dar fază de gol a avut tot în urma unei faze fixe. Florin Ilie, nemarcat la 9 metri central, a reluat puțin peste transversală mingea centrată din corner de Tazouti. Apoi, Tazouti a fost cel care putea înscrie cu capul din 8 metri, după o acțiune personală a lui Cubleșan în flancul stâng și o centrare la bara a doua, însă a trimis direct în pământ, iar mingea s-a dus peste poartă.

La o minge pierdută de Snagov în jumătatea adversă, Olariu i-a pasat pe culoar lui Robert Ion, care i-a luat fața lui Nicoară și a înscris la colțul lung de la 14 metri lateral dreapta.

În partea secundă, Ioniță (48) și Lucian Ion (52), cu un luft incredibil la 7 metri central, au ratat în dreptul Snagovului, pentru ca Bogdan Barbu (54) să arate precizie din lovitură liberă, de la 20 de metri lateral dreapta, și să-l învingă la prima bară pe Andrei Marinescu. Din acest moment, jucătorii lui Trică s-au „tăiat”, au dominat, însă steril.

Pe contraatac, Buziuc (71) a fost greoi și n-a putut fructifica din 12 metri, în timp ce Dănălache (72) a arătat că nu prea mai poate, întârziind în careu și trimițând în blocaj. Tot Buziuc (79) putea înscrie din nou pentru Clinceni, însă a reluat din plonjon, din doar 4 metri, pe lângă prima bară, pentru ca, apoi, Florin Ilie (89) să fie eliminat după o intrare urâtă asupra lui Cristian Dumitru. S-a terminat 2-0 pentru Clinceni, care se distanțează la cinci puncte de Snagov și își menține prima poziție în clasament.

Academica Clinceni face 64 de puncte și se menține pe primul loc, Chindia o urmează cu 60 de puncte, iar Snagovul rămâne cu 59.

Miercuri, de la ora 17:00, Snagovul joacă din nou acasă, cu Luceafărul Oradea, iar Clinceniul joacă de la ora 12:00, acasă, cu CS Balotești.


 

Sportul Snagov sau Academica Clinceni? Chindia, „U” Cluj, Petrolul și susținătorii acestor cluburi ar spune cu siguranță că niciuna dintre cele două. Cu toții și-ar dori o remiză în derby-ul de clasament al etapei a 28-a. Primele două clasate din Liga 2 înaintea startului acestei runde joacă astăzi, de la ora 12:30, pe stadionul Voința din satul Ghermănești, în comuna Snagov, pentru a-și relua, respectiv menține prima poziție în fruntea eșalonul secund. Ambele grupări ilfovene și-au atras antipatii în acest acest sezon, fiindcă au îndrăznit să-și vadă de fotbal și să stea în clasament peste echipe cu tradiție în fotbalul românesc, punându-le, astfel, în periculos șansa de a promova.

„Nu este vina noastră că suntem acolo, nu este vina noastră că acele orașe nu pot la momentul respectiv. Îmi pare rău pentru echipele care au orașe mari în spate, dar ce să facem acum? Să ne dăm la o parte noi și să-i lăsăm pe ei? Nu, să demonstreze pe teren, să demonstreze că merită să promoveze, cum facem și noi, de altfel. Dacă, la sfârșit, promovează ei, bravo lor, dacă nu, să-și aștepte rândul, că asta e viața. Lumea ar trebui să înțeleagă că noi nu facem decât să muncim și să jucăm un fotbal spectaculos, ceea ce vrem să arătăm și duminică și să înțeleagă că suntem buni. Ă‚sta este adevărul. Că deranjează, că nu deranjează, eu spun că suntem buni în momentul ăsta. Eu cred că își vor schimba percepția, văzând acest meci între două echipe bune, între două echipe care joacă fotbal”, a fost una dintre declarațiile lui Ilie Poenaru, antrenorul echipei Academica, înaintea meciului dintre Snagov și Clinceni.

Chiar în weekendul trecut, Clinceniul a depășit Snagovul la puncte și i-a „furat” poziția de lider, ocupând-o pentru a patra oară în acest sezon, după ce Sportul a staționat pe locul 1 în „doar” 14 etape. Doar Energeticianul (de două ori) și Chindia (de șapte ori) au mai fost lideri pe parcursul acestui campionat, în timp ce „U” Cluj și Petrolul mai au de luptat să atingă acest prim loc mult visat.

„Eu spun că în momentul ăsta se întâlnesc două echipe bune ale campionatului, două echipe care domină de 27 de etape acest campionat. Practic, noi ne-am tot schimbat între noi locurile. Sper să fie un meci de calitate, un meci bun, un meci în care să demonstrăm că ne merităm locurile, iar cea mai bună să câștige. Sperăm să fim noi aceia”, a mai declarat Poenaru înaintea derby-ului etapei în Liga 2.

Clinceniul pare ușor favorită înaintea acestui meci, chiar dacă joacă în deplasare, dacă privim rezultatele înregistrate în 2019. Trupa lui Ilie Poenaru are cinci victorii și o remiză (1-1 acasă cu Ripensia), în timp ce Snagovul vine după un egal acasă cu ultima clasată (0-0 cu ACS Poli) și o înfrângere la UTA Arad (3-1), după ce începuse anul cu patru victorii consecutive.

Înaintea startului etapei a 28-a, Academica Clinceni se afla pe locul 1, cu 61 de puncte, iar Sportul Snagov era pe 2, cu 59 de puncte. Între timp, Chindia a urcat între ele, cu 60 de puncte, astfel că Snagovul a picat pe 3. La finalul meciului însă, locurile pot fi inversate cu ușurință, în funcție de rezultatul direct.

În meciul tur, desfășurat la Clinceni, pe teren 2, s-a impus Sportul Snagov cu 1-0, după autogolul din minutul 77 al căpitanului Răzvan Patriche.

Partida care se dispută în satul ilfovean Ghermănești, pe stadionul Voința, de la ora 12:30, va fi arbitrată de centralul Cătălin Popa (Pitești) și de asistenții Florin Păunescu și Marius Badea (ambii din Râmnicu Vâlcea). Rezervă este Ovidiu Petru Oprea (Ploiești), în timp ce observatori au fost delegați Irina Mîrț (București) și Ionel Niculae Brîndușă (Călărași).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 28

COMENTARIUL LIVE:

â–ºSportul Snagov: Andr. Marinescu – Gîț, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Nicoară (Buia 90′) – L. Ion, Borțoneanu – Tazouti (Dănălache 62′), Huiban, Cubleșan (Danale 64′) – Al. Ioniță
Rezerve neutilizate: Târnovanu – I. Șerban, Liv. Gheorghe, Elek
Antrenor: Eugen Trică
Eliminat: Florin Ilie 89′ (cumul de cartonașe galbene)

â–ºAcademica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – Șut, Vas. Olariu – Al. Buziuc (Horșia 88′), Bg. Barbu, Rob. Ion (P. Pârvulescu 75′) – Pațurcă (Cr. Dumitru 60′)
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Găină, Mitrov, Vl. Mihalcea
Antrenor: Ilie Poenaru

â–ºMin 90+3 Final de partidă. Academica Clinceni se impune cu 2-0 în meciul retur, își ia revanșa după înfrângerea din tur și își consolidează prima poziție. Snagovul cade la cinci puncte în spatele Clinceniului și riscă să pice pe 4 dacă Petrolul câștigă la Aerostar

â–ºMin 90+2 Dănălache șutează din marginea careului, pe lângă poartă

â–ºMin 90 Vasile Olariu ia un galben fiindcă întârzie să bată o lovitură liberă

â–ºMin 90 Intră Darius Buia și iese Viorel Nicoară

â–ºMin 89 Florin Ilie îl faultează urât pe Cristian Dumitru, fără nicio intenție să dea în minge, și vede doar cartonașul galben. E al doilea și e eliminat. Merita roșu direct căpitanul Snagovului. Dumitru are negoie de îngrijiri medicale după intrarea criminală

â–ºMin 88 Iese Alexandru Buziuc și intră Ovidiu Horșia

â–ºMin 81 Barbu are o centrare șutată din stânga careului. Marinescu prinde la colțul scurt

â–ºMin 79 Contraatac în flancul drept, Achim ajunge în careu, centrează în fața porții, iar Buziuc, din plonjon, reia din 4 metri pe lângă prima bară

â–ºMin 77 Cristian Dumitru primește pe culoar, încearcă lobul peste Marinescu, însă trimite pe lângă poartă. De la margine s-a ridicat însă offside

â–ºMin 77 Pârvulescu preia la 20 de metri ușor lateral dreapta și șutează din întoarcere, pe jos, însă pe lângă poartă

â–ºMin 75 Clinceniul face și a doua schimbare. Iese Robert Ion, cel care a deschis scorul, și intră Paul Pârvulescu

â–ºMin 72 Fază importantă irosită de Snagov. Dănălache primește în careu, face față atacurilor celor doi fundași ai Clinceniului, însă întârzie șutul, iar apoi trimite în portar

â–ºMin 71 Contraatac Clinceni, patru contra trei, Buziuc primește perfect și poate scăpa singur cu portarul, însă e greoi și șutează de la 12 metri lateral dreapta puțin peste transversală

â–ºMin 70 Marinescu iese și reține la limită din fața lui Dumitru, în mijlocul careului, după o minge deviată

â–ºMin 66 Minuscula tabelă de marcaj de la stadionul Voința indică încă 0-1 pentru Clinceni, deși s-a marcat al doilea gol de mai bine de zece minute

â–ºMin 64 Trică mută din nou. Iese Paul Cubleșan și intră Vlad Danale

â–ºMin 64 Lucian Ion trage pe jos, din afara careului, iar mingea se duce pe lângă poartă

â–ºMin 62 Trică mută și el. Iese Ayoub Tazouti și intră Cristian Dănălache

â–ºMin 60 Poenaru schimbă primul. Iese Paul Pațurcă și Cristian Dumitru

â–ºMin 54 2-0 Olariu și Pațurcă sar peste minge, Bogdan Barbu bate cu stângul, la colțul scurt, pe lângă zid, lovitura liberă de la 20 de metri lateral stânga și înscrie. Mingea a lovit rădăcina barei și s-a dus în poartă în partea opusă

â–ºMin 52 Lucian Ion luftează incredibil la 7 metri central, după o centrare dintr-un corner de pe dreapta. L-a lovit, în schimb, în genunchi, pe Patriche, care are nevoie de un moment de respiro pentru a-și reveni

â–ºMin 50 Robert Ion preia în fața careului, în dreapta, îl fentează pe Nicoară și trage de la 14 metri peste transversală

â–ºMin 48 Ioniță șutează din prima din stânga careului, mingea se duce pe jos și trece pe lângă bara colțului lung

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºClinceniul e susținută la Snagov de o galerie organizată formată din circa 30 de suporteri, cel mai probabil membri ai grupării PRA, care susține FCSB-ul. Pe durata primei reprize, aceștia au avut cântece despre culorile roș-albastre, ceea ce ilfovenii nu au. De altfel, membrii galeriei sunt îmbrăcați în tricouri negre și albastre. Se știe că între FCSB și Academica Clinceni este o relație de prietenie, la ilfoveni fiind trimiși mai mulți jucători sub formă de împrumut. Doar în meciul de astăzi, în lot se regăsesc Robert Ion, Mihailo Mitrov, Cristian Dumitru, Vlad Mihalcea și Ovidiu Horția.

â–ºMin 45+2 Pauză. Clinceniul intră în avantaj la vestiar, ușor nedrept după cum s-a jucat prima repriză. Snagovul a avut posesia și a ratat trei ocazii bune de gol

â–ºMin 43 0-1 Olariu pasează pe culoar, de la mijlocul terenului, pentru viteza lui Robert Ion, acesta îi ia fața lui Nicoară și de la 14 metri lateral dreapta șutează pe lângă portar. Mingea țopăie prin careul denivelat și intră în poartă la colțul lung. Robert Ion sprintează până în partea opusă, în dreptul galeriei, și se bucură pentru câteva secunde

â–ºMin 42 Cubleșan are o acțiune frumoasă în stânga careului, pătrunde și centrează perfect la colțul lung, acolo unde Tazouri, singur la 8 metri, reia prost cu capul, în pământ, iar mingea se duce peste transversală

â–ºMin 39 Tazouti execută o nouă lovitură liberă din dreapta, însă oaspeții resping de la prima bară

â–ºMin 35 Tazouti bate perfect cornerul din dreapta, Florin Ilie, nemarcat, se înalță ideal la 9 metri central, însă reia cu capul puțin peste transversală

â–ºMin 34 Ioniță pătrunde în careu pe dreapta, șutează, însă e blocat, iar apoi obține un corner

â–ºMin 31 Lucian Ion acuză o accidentare la față și are nevoie de îngrijiri medicale

â–ºMin 27 Dobrescu pătrunde din stânga și centrează în careu, iar Lucian Ion respinge cu brațul, fix din fața centralului, însă arbitrul face semn ca meciul să continue. A fost penalty clar. Mai ult, mingea ajungea la Robert Ion, în poziție bună la 11 metri central

â–ºMin 25 Robert Ion trage de la distanță, însă destul de mult pe lângă poarta lui Marinescu

â–ºMin 21 Tazouti bate în careul mic o lovitură liberă din flancul dreapt, aproape din colțul terenului, Viorel Lică se înalță perfect în 5 metri și reia cu capul pe lângă bară, ratând cea mai mare ocazie a meciului

â–ºMin 19  Florin Ilie și Bogdan Barbu primesc cartonașul galben, după un conflict verbal

â–ºMin 7 Snagovul domină începutul de meci, are un prim corner, însă faultează în atac

â–ºMin 3 Pațurcă scapă pe contraatac, pătrunde în careu pe stânga și șutează de la 12 metri mult peste poartă, în pădurea din spate

â–ºAcademica Clinceni are o galerie organizară de circa 30 de fani, care sunt îmbrăcați în tricouri negre sau albastre, au steaguri albastre și le flutură în aer. Cântecul lor favorit e: „Clinceni! Clinceni!”. Când joacă acasă, echipa antrenată de Ilie Poenaru nu are galerie…

â–ºMin 1 A început marele derby din Liga 2

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă