Ripensiștii sunt invidioși pe următorul adversar, „o echipă care poate aduce jucători din toate părțile.” Pelici nu a venit la conferința de dinaintea jocului cu Dunărea Călărași

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 14:23 Campionat
Ripensiștii sunt invidioși pe următorul adversar,

Ripensia Timișoara va primi, sâmbătă, vizita celor de la Dunărea Călărași, într-un meci important pentru evitarea retrogradării. La stadionul Electrica, condițiile sunt proaste, deoarece terenul e moale, iar tribuna e un adevărat șantier. Roș-galbenii se așteaptă la un meci de luptă, ținând cont de condiții și de miză. Exact la fel a spus și antrenorul oaspeților, Cristian Pustai.

La conferință de presă de dinainte de meci a venit antrenorul secund al Ripensiei, Iulian Muntean, în locul lui Alexandru Pelici. „Adversarul nostru de sâmbătă este o echipă retrogradată din prima ligă, care la început de campionat avea pretenții la promovare și care are mulți jucători care au activat în Liga 1. Au mulți străini în lot, un iordanian, un elvețian, au o echipă care datorită banilor poate aduce jucători din toată părțile. Nu se așteptau la locul pe care sunt, au un antrenor cu experiență, care a activat în prima ligă. Vor veni la Timișoara la victorie, ne despart trei puncte în clasament și, dacă vom învinge, vom fi la egalitate cu ei”, a spus Iulian Muntean, cel trecut pe foaia de joc ca masor, deoarece nu are licența B, necesară secunzilor în Liga 2.

Terenul e foarte degradat și ripensiștii spun că Zaluschi nu va putea jongla cu mingea

La Dunărea a ajuns iarna aceasta Adrian Zaluschi, un jucător tehnic. Cei de la echipa timișoreană spun că nu vor lua măsuri speciale pentru a-l bloca și cred că terenul, pe care va juca vineri și ACS Poli, îl va încurca pe fostul decar ripensist.

„Nu cred că se impun măsuri speciale. Băieții îl știu. Probabil el va avea o ambiție să joace contra noastră, și noi la fel. Terenul este de așa natură încât nu știu dacă ne va putea pune probleme prin calitățile sale individuale”, a mai spus Muntean.

Aproape tot lotul timișorenilor e valid

Singurul absent din lotul Ripensiei este Adrian Popa, care va mai lipsi o lună. Jucătorii sunt încrezători înaintea partidei cu Dunărea Călărași.

„Dunărea e o echipă cu mulți jucători de calitate, care au jucat în prima ligă. Dar noi trebuie să ne arătăm pe teren că ne dorim mai mult victoria. Sunt sigur că vom munci unul pentru altul și eu cred că vom câștiga. În Liga 2 oricine poate câștiga cu oricine, la fel, poți pierde cu oricine”, a apus Tudor Călin.

Dunărea Călărași e pe locul 12 în campionatul Ligii 2, cu 30 de puncte. Ripensia e pe locul 14, cu 27 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara. În tur, la Călărași, Dunărea și Ripensia au remizat, scor 1-1, prin două goluri marcate din penalty-uri. Atunci au înscris Georgian Honciu (52), respectiv Adrian Zaluschi (90+1). Zaluschi joacă acum pentru echipa lui Pustai.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 14:23 Campionat
Pe aceeași temă