Ripensia riscă neprogramarea la ultimul meci din 2017 dacă nu-și numește rapid un antrenor principal. Paul Codrea e în cărți, dar nu se grăbește. REACȚIA fostului internațional

Marius ANGHEL 05 Dec. 2017, 15:34 Campionat
Ripensia riscă neprogramarea la ultimul meci din 2017 dacă nu-și numește rapid un antrenor principal.** Paul Codrea e în cărți, dar nu se grăbește. REACȚIA fostului internațional

Ripensia Timișoara e puțin încurcată de faptul că primele două etape din retur se joacă așa cum s-a stabilit în vară, și asta nu doar din pricina faptului că timișorenii au jucat sâmbăta trecută prin nămeți la Suceava. Clubul din Ciarda Roșie a depășit perioada în care avea voie să nu aibă un antrenor principal cu actele în regulă. În acest moment, conducerea clubului poartă negocieri cu Paul Codrea, dar fostul internațional ne-a precizat că nu se grăbește să semneze!

Conform dispozițiilor din Statutul Antrenorului, un club poate sta 30 de zile fără antrenor principal. Primul meci fără Remus Steop pe bancă a fost cel cu Dunărea Călărași (1-1), din data de 28 octombrie. Iată ce prevedere regulamentul: „În situația în care antrenorul principal este demis sau demisionează în timpul sezonului competițional, clubul are obligația ca în termen de 30 de zile să angajeze un nou antrenor care să îndeplinească condițiile prevăzute la alin. 2. În situația în care, după demiterea antrenorului principal, antrenorul secund este numit antrenor interimar, acestuia nu i se vor aplica prevederile alineatului 2 pentru perioada de 30 de zile a interimatului”, se arată în regulament.

Ripenia riscă neprogramarea în campionat!

Radu Suciu nu poate figura ca antrenor principal la un club de Liga a 2-a, deoarece nu are licența A. De altfel, nu poate fi nici măcar secund, deoarece ar trebui să aibă licența B, iar fostul portar al lui Poli are doar licența C. De aceea, Suciu a stat pe bancă din postura de director tehnic.

Ripensia riscă foarte mult, deoarece se poate alege și cu neprogramarea dacă nu aduce un antrenor principal până la următorul meci oficial. Iată ce scrie regulamentul: „Nerespectarea termenului prevăzut la alin. 5 de mai sus se sancționează cu neprogramarea la jocurile oficiale a echipelor clubului aflat în culpă. Sancțiunea va fi dispusă de Comisia de Disciplină a FRF în urma sesizării formulate de Comisia Tehnică a FRF”.

Paul Codrea vrea să lase Ghiroda pentru Ripensia, dar încă nu a semnat nimic

Paul Codrea, fost jucător în Italia la echipe precum Genova, Palermo, Siena sau Bari, ne-a confirmat că se află în tratative cu clubul roș-galben, dar spune că nu e nicio grabă.

„Eu, deocamdată, nu am semnat cu Ripensia. 100% nu voi fi eu pe bancă la meciul de sâmbătă. Nu mă grăbesc, nici din partea lor nu a existat vreo presiune. Eu nu am reziliat încă nici contractul cu Ghiroda. Nu mi s-ar părea normal să apar la antrenamente dacă nu am semnat nimic. Și eu mă pot răzgândi, se pot răzgândi și ei. Mă gândesc că dacă era o presiune, se urgentau mai mult lucrurile”, ne-a declarat Codrea, care pleacă de la Ghiroda tocmai în contextul oportunității de a fi antrenor principal în Liga a 2-a.

Paul Codrea a făcut primii pași în antrenorat la ASU Poli, în Liga a 5-a și a 4-a, iar de acolo a ajuns la ACS Ghiroda, pe care a pregătit-o în Liga a 3-a. ACS Ghiroda a încheiat turul Ligii 3 pe locul 9 din 15 în Seria a 4-a, cu 18 puncte acumulate în 14 meciuri.

Luni și marți, Ripensia a făcut antrenamentele sub comanda lui Radu Suciu. Până la ora publicării articolului, nici Radu Suciu și nici președintele Radu Ienovan nu au răspuns apelurilor telefonice.

În ultima etapă programată în acest an, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea. În campionat, după 20 de etape desfășurate până acum, echipa timișoreană ocupă locul 11 cu 24 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 05 Dec. 2017, 15:34 Campionat
Pe aceeași temă