Ripensia își încearcă șansa în Trivale. „Știm cu toții ce reprezintă Nicolae Dică, un antrenor tânăr, ambițios, care își dorește să ducă Argeșul unde merită, în prima ligă”

Autori: Anda DELIU, Octavian Vasilescu Publicat: 02 Aug. 2019, 18:34 Actualizat: 02 Aug. 2019, 21:34 Campionat
Ripensia își încearcă șansa în Trivale.  „Știm cu toții ce reprezintă Nicolae Dică, un antrenor tânăr, ambițios, care își dorește să ducă Argeșul unde merită, în prima ligă”

Ripensia Timișoara va debuta în noul sezon în Trivale, cu ocazia meciului ce închide prima etapă, pe terenul lui FC Argeș. Înainte de acest joc, bănățenii au rezolvat problema legitimării lui Vlad Tudorache și Vlad Chera, însă și cu un lot complet, timișorenii știu că alb-violeții din Pitești le vor face viața grea.

Pelici se așteaptă la o atmosferă extraordinară. „Încercăm și ne dorim să fim conectați la acest început de campionat. O ediție a Ligii a II-a care din punctul meu de vedere se anunță cea mai disputată de până acum. Multe echipe de tradiție care își propun să atingă locurile fruntașe. FC Argeș s-a schimbat puțin, a apărut un nou antrenor. Știm cu toții ce reprezintă Nicolae Dică, un antrenor tânăr, ambițios, care își dorește să ducă Argeșul unde merită, în prima ligă. Noi mergem să ne jucăm șansa Ei au făcut 14 transferuri, au transferat jucători cu experiență sau mai puțin, tineri de perspectivă, îmbină experiența cu valoarea. Este greu pentru că este primul joc și probabil vor avea o asistență numeroasă. Îmi doresc să fim concentrați, să înțelegem că dacă suntem un grup unit, putem să răzbim și să ne atingem obiectivul, adică o clasare mai bună decât anul trecut„, a precizat antrenorul.

În noul sezon, tot Călin Toma va purtea banderola de căpitan. „A fost o perioadă foarte grea, ne-am pregătit bine, i-am ajutat pe jucătorii noi să se integreze. Mai avem trei zile să punem la punct ultimele detalii, iar la ora meciului să fim în cea mai bună formă. Ne așteaptă o partidă dificilă, cu un tehnician pe care îl știm din anii trecuți. Cunoaștem oarecum și filosofia antrenorului. Mergem încrezători și să obținem punct sau puncte„, a punctat jucătorul.

Conducerea vrea să clădească lent și durabil

Ripensia nu își va propune promovarea nici în acest sezon, iar Dumitru Mihu vrea să pună cărămidă cu cărămidă la temelia clubului. „Începem un nou sezon competițional, o nouă etapă în viața Ripensiei. Au apărut și vor apărea în continuare schimbări în ceea ce vrem noi să facem. Vrem să facem pași mărunți și siguri spre obiectivul nostru, acela de a redeveni ce am fost o dată în fotbalul românesc. Va fi un drum lung, noi încercăm să facem lucrurile serios, vrem să facem lucruri de substanță în așa fel încât să reziste și să putem construi cu pași mărunți„, a precizat președintele timișorenilor.

Sezonul trecut, FC Argeș a fost pe locul 6, iar Ripensia, pe 12. Meciul din Trivale începe marți la ora 19,30 și va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU

Autori: Anda DELIU, Octavian Vasilescu Publicat: 02 Aug. 2019, 18:34 Actualizat: 02 Aug. 2019, 21:34 Campionat
Pe aceeași temă