Ripensia, din remiză în remiză! Fostul lider a ajuns în a doua jumătate a clasamentului după ce n-a mai câștigat de nouă jocuri. Explicația lui Radu Suciu

Ripensia Timișoara a înregistrat, în etapa a 17-a, a patra remiză consecutivă. Sâmbătă, pe stadionul din Motru, echipa antrenată de interimarul Radu Suciu a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Pandurii Târgu Jiu, campioana remizelor din Liga 2.

„A fost o partidă între două echipe aflate în criză de puncte. Ambele și-au dorit mult victoria. Partida a fost frumoasă, pentru acest nivel. La un moment dat s-a jucat pe contre și oricare putea câștiga. Au ratat ambele. În ceee ce priveste echipa mea, sunt mulțumit că am avut o creștere în joc. Chiar dacă am avut anumite probleme pe partea defensivă, am jucat bine în ofensivă. Începem să ne apropiem de ceee ce ne dorim”, a declarat Radu Suciu, la conferința de presă.

Antrenorul Ripensiei a spus și ce le-a transmis elevilor săi la pauză, după ce, în ultima jumătate de o oră a primei reprize, fuseseră clar dominați: „Am întâlnit o echipă foarte periculoasă, cu jucători tehnici, iuți. Stiam ca ne va fi greu. La pauză, le-am spus băieților să joace ceea ce le-am cerut, să pună mingea jos, să paseze, să aibă posesie, să nu le fie frică. Și partidele trecute am început bine jocul, apoi s-a instaurat neîncrederea și băieții au început să joace pe mingi la bataie. Dacă în precedentele trei etape am condus noi, după care am cedat terenul, de data asta ne-au condus adversarii și noi am fost cei care am revenit. Cel mai la îndemână ne-a fost jocul cu Dunărea Călărași, când am condus până spre final, apoi ne-am retras și am fost egalați”.

Suciu speră ca, etapa viitoare, echipa sa să pună capăt seriei de opt partide fără succes: „Ar trebui sa vină și victoria, mai ales că jucăm derby-ul local, cu Politehnica”.

Ripensia a câștigat ultimul meci în etapa a 8-a, scor 4-1, pe 16 septembrie, cu Metaloglobus București.

Adversara Ripensiei, de sâmbătă, Pandurii Târgu Jiu, n-a mai câștigat din etapa a 7-a, scor 2-0, la Balotești, pe 9 septembrie.

În etapa următoare, a 18-a, Ripensia joacă sâmbătă, pe teren propriu, cu ASU Politehnica Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă