Ripensia a scăpat printre degete șansa unei victorii, deși a avut 2-0 și om în plus pe final. Luceafărul Oradea a obținut primul punct în noul sezon. Cronica meciului

Octavian Vasilescu 11 Aug. 2018, 15:50 Campionat
Ripensia a scăpat printre degete șansa unei victorii, deși a avut 2-0 și om în plus pe final. Luceafărul Oradea a obținut primul punct în noul sezon. Cronica meciului

Partida de la Sânmartin dintre Luceafărul Oradea și Ripensia Timișoara s-a terminat la scorul de 2-2, după ce timișorenii au început hotărâți și păreau că merg spre un nou succes. Nu a fost însă așa, deoarece după golurile lui Andrei Dumiter și George Monea, bihorenii au marcat după un contraatac finalizat de Vasile Pop, iar în repriza secundă, același fotbalist a transformat un penalty. Pe final, echipa lui Cristian Lupuț a jucat în zece, deoarece Toriște s-a accidentat, iar schimbările fuseseră epuizate.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Gabriel Preoteasă, fotbalist care era dorit de Ionel Ganea la ACS Poli, dar care a ajuns la formația oradeană. Golul l-au marcat primii însă ripensiștii, chiar din minutul 11, după ce Dumiter a pătruns în careu și a înscris cu bara. Portarul Ștefan Dobre a blocat bine poarta oaspeților, și la lovitura liberă trimisă de Claudiu Codoban spre buturi, dar și la un șut al lui Prejmereanu. În cealaltă tabără, Bădăuță a trimis un balon pe lângă poartă.

Andrei Dumiter și George Monea, marcatori la „indigo”

De remarcat că pentru ripensiști, golurile au fost marcați de aceiași fotbaliști ce au înscris și în prima rundă, la Brăila. În minutul 30, George Monea a pătruns în careu și a amrcat, cu un șut pe jos. Oradea a reușit să reducă din diferență în minutul 35. A fost un contraatac, iar mingea a fost trimisă de gazde în adâncime spre Vasile Pop, singurul fotbalist din jumătatea adversă, care a marcat. Cu 1-2 la pauză, Oradea a reușit să revină în repriza secundă.

Vasile Pop, „dublă” după ce a marcat și de la 11 metri

În a doua jumătate, bihorenii au avut o prima ocazie la un balon expediat spre poartă de Ban, dar reținut de Dobre. În minutul 61, scorul a devenit egal, după ce Stoi l-a faultat pe nou-intratul Alexandru Dulca și a provocat un penalty. Vasile Pop a bătut de punctul cu var și a egalat situația. Ocaziile formație vizitatoare au scăzut. Adi Popa a bătut o lovitură liberă pe lângă poartă, după care și Luceafărul a avut ocaziile sale. Ludușan și Codoban au avut ocazii, dar nu au prins spațiul porții.

Luceafărul a rezistat fără Toriște pe final

De menționat că Ripensia putea specula finalul. Toriște a ieșit accidentat, iar cum Cristian Lupuț epuizase schimbările, orădenii au terminat meicul în zece. Chiar și așa, ripensiștii nu au mai putut marca, deși în teren a intrat și Mansour. Ban și-a încercat iar șutul, iar din tabăra oaspeților, la fel au procedat, fără succes, Călin Toma și Marius Toma. Chiar înainte de fluierul final, Codoban a trimis un balon peste poarta lui Dobre.

Luceafărul Oradea: Goia, Oroș, Opriș, Ban, Paraschiv (min 46 Ludușan), Codoban, V. Pop, Mitrică (min 75 Gunie), Prejmereanu, Toriște, Preoteasa (min 58 Dulca)

Ripensia Timișoara: Dobre, Popa, Burdeț, Apro, C. Toma, Stoi, Anghelina ( min 67 M. Toma), Dumiter, Ungureanu (61 Mansour), Monea (min 68 Cluci), Bădăuță

Etapa viitoare, Ripensia are meci sâmbătă de la ora 15,30 pe „Dan Păltinișanu”, un derby local cu ACS Poli. Luceafărul va juca tot pe arena timișoreană, dar duminică de la 18, cu ASU Politehnica.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 11 Aug. 2018, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă