Revenire cu ghinion la Sânmartin. Luceafărul a condus în meciul cu CS Afumați, însă a pierdut și a ajuns pe ultimul loc în Liga 2. Reacția lui Cristian Dulca

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 10:59 Campionat
Revenire cu ghinion la Sânmartin.** Luceafărul a condus în meciul cu CS Afumați, însă a pierdut și a ajuns pe ultimul loc în Liga 2. Reacția lui Cristian Dulca

Luceafărul Oradea a pierdut primul joc pe care l-a susținut la baza sportivă proprie, de la Sânmartin, din acest sezon al Ligii 2. Reîntoacerea acasă pentru Luceafărul nu a fost de bun augur, pentru că sâmbătă, în cadrul etapei a 12-a din Liga a 2-a, bihorenii au cedat cu scorul de 1-2, jocul pe care l-au disputat în compania celor de la CS Afumați. În urma acestei înfrângeri, trupa lui Cristian Dulca a ajuns pe ultimul loc în clasament.

Partida, care s-a desfășurat pe un teren bun, în fața a aproximativ 350 de spectatori, a reliefat un joc echilibrat, cu ocazii la ambele porți. Bihorenii au atacat mai mult, în timp ce oaspeții au fost bine organizați și au replicat foarte periculos pe contraatac.

După ce au condus cu 1-0, prin golul marcat de Claudiu Codoban, în minutul 15, gazdele s-au văzut egalate în minutul 28, când Alin Zaharia a înscris un eurogol, iar în minutul 81 chiar conduse, după ce, la o greșeală colectivă în apărarea bihoreană, Vlad Tudorache a înscris pentru victoria ilfovenilor.

Prima ocazie a meciului au avut-o tot oaspeții, în minutul 6, când Mugurel Dedu a șutat de la 22 de metri, portarul Goia a respins în față, iar pericolul a fost îndepărtat de fundașii bihoreni. În replică, în minutul 14, Codoban a prins un șut bun, din poziție centrală, de la 22 de metri, dar portarul Marinescu a respins, cu dificultate, în corner. Lovitura de colț a fost executată scurt, până la același Claudiu Codoban, care, în minutul 15, din colțul careului mare a trimis un șut centrare la colțul lung, iar mingea i-a păcălit pe toți jucătorii din careu și a intrat în poartă.

Oaspeții au revenit în atac și, în minutul 27, Mugurel Dedu a șutat la colțul scurt, dar a respins portarul Goia în corner, iar din lovitura de colț rezultată Alin Mutu a deviat periculos, dar a respins încă o dată Goia. Totuși, în minutul imediat următor, oaspeții au egalat, prin Alin Zaharia, care a tras puternic din unghi închis, de la marginea careului, iar mingea a lovit bara și a intrat în poartă.

Deși până la pauză Luceafărul a fost mai insistentă, după primirea golului nu a reușit să pună în pericol poarta oaspeților și s-a intrat la vestiare cu scor egal, 1-1.

Tudorache le-a învârtit cuțitul în rană bihorenilor

În repriza a doua, gazdele au început bine și în primul minut de la reluare, Țegle a șutat pe lângă poartă de la 20 de metri. Pe contraatac oaspeții au devenit periculoși, iar în minutul 52, Dedu a șutat din interiorul careului, însă mingea a fost respinsă de un fundaș în corner, de la 3 metri de poartă. A fost o perioadă în care meciul s-a jucat pe contre, iar în minutul 56, Codoban a intrat în careu și a șutat spre poartă, mingea a lovit un adversar, a gazdele au cerut penalty pentru henț, dar arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu a acordat doar corner.

În minutul 60, pe contraatac, cel mai bun jucător de pe teren, Ștefan Vasile, de la oaspeți, a trimis puțin pe lângă poartă, din 18 metri. Bihorenii au replicat în minutul 76, când după o centrare a lui Trif, de pe stânga, Vlad Rusu a reluat peste poartă din șapte metri.

În minutul 81 însă, oaspeții au dat lovitura. Rezerva Avram a centrat de pe dreapta, a preluat Vlad Tudorache în careul mic, a driblat subtil un adversar și a marcat din unghi, pe sub portar.

Finalul partidei a adus alte ocazii. Mai întâi, în minutul 87, Ștefan Vasile a șutat din careul mare, portarul Goia a deviat în bară, iar apoi s-a semnalizat o poziție de ofsaid. La cealaltă poartă, în minutul 90, Codoban a reluat din vole, din 8 metri, dar a respins portarul Obretin.

În fine, ultima ocazie a jocului a fost consemnată în prelungiri, în minutul 90+1, când Tudorache și-a mai încearcat o dată norocul, dar a trimis pe lângă poartă. Astfel, bihorenii au pierdut jocul, au rămas cu 7 puncte și au ajuns pe ultimul loc al clasamentului, al 20-lea.

În etapa următoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Călărași, pe terenul echipei Dunărea, sâmbătă, 21 octombrie. În schimb, Afumațiul primește replica Ripensiei.

Dulca: „Au jucat pragmatic și au câștigat”

La finalul meciului, antrenorul Luceafărului, Cristian Dulca, a regretat faptul că jucătorii săi au condus și au fost învinși, a spus că s-a simțit lipsa a doi titulari și a încheiat prin a spune că a câștigat echipa mai pragmatică.

„E regretabil faptul că am condus cu 1-0, n-am știut să gestionăm momentele jocului. Am întâlnit o echipă pragmatică, știam acest lucru, pentru că i-am studiat bine, știam că sunt o echipă care joacă de un an împreună, au jucători cu experiență, jucători tehnici. Am reușit să conducem cu 1-0, după care am primit un gol pe o neatenție în apărare, la fel și golul doi, după greșeli colective și chiar individuale, pentru că nu poți să nu-ți marchezi omul în zonele respective. La fel am pățit și la Balotești, dar am lucrat bine. Totuși ne-a lipsit Andrei Tânc, un jucător care ne va ajuta foarte mult, un jucător cu experiență în zona apărării. La fel, ne lipsește Roșu. Felicit adversarul, că a știut să profite de greșelile noastre. Ei au jucat pragmatic și au câștigat”, a declarat, după finalul partidei, antrenorul principal al Luceafărului, Cristian Dulca, citat de Bihoreanul.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – CS AFUMAȚI   1-2
Claudiu Codoban 15′ / Alin Zaharia 28′, Vlad Tudorache 81′

Goia – Balea, D. Ciobanu, A. Mutu, Trif – Feher, Țegle – Al. Dulca (Ban 76′), Codoban (cpt.), Antohi (Bedea 65′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: G. Gakos – Chiș-Toie, Tânc, Cuc
Antrenor: Cristian Dulca

Andr. Marinescu (Obretin 46′) – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu, Vl. Tudorache – Șt. Vasile, Mug. Dedu, D. Burlacu (Vlada 64′) – Alin Zaharia (Rz. Avram 64′)
Rezerve neutilizate: – Baniță, Buzea, Buduroi, Al. Mitu
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Spectatori: 350; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Ștefan Vasile.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 10:59 Campionat
Pe aceeași temă