Remiză fără gol, echipă fără orizont!

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 23:22 Campionat

În partida restanță din etapa a VI-a din seria a II-a a ligii secunde de fotbal, ASA Târgu-Mureș a remizat, 0-0 pe teren propriu cu FC Olt Slatina. Partida a fost una anostă, cu puține ocazii și multe greșeli.

Mureșenii au dominat teritorial și au beneficiat de superioritate numerică din minutul 37, când Ivănică a văzut direct cartonașul roșu în urma unui atac violent la căpitanul Szilagyi. Jocul a debutat promițător, după un șut reținut al lui Cioinac, în minutul 5 și un altul de puțin peste al fostului jucător al FCM, N”Kongue.

Mureșenii au dominat teritorial, dar nu au reușit să-și creeze situații clare de gol. O lovitură liberă periculoasă a oltenilor de la colțul careului mare și un șut al lui Szilagyi, deviat în corner, rămas fără rezultat au fost realizările în prima jumătate de oră. De fiecare parte a mai fost câte un șut mai periculos, dar Buhuși a trimis în brațele lui Mogoșanu, iar al lui Ivănică a fost respins în corner de Caparco. A venit minutul 37, când oaspeții au rămas în 10 la intrarea aceluiași Ivănică asupra lui Szilagyi. S-a intrat la cabine cu scorul din debut și se întrevedea o repriză a mureșenilor.

Au dominat precipitarea și greșelile

La reluare, în mod normal, mureșenii au forțat obținerea victoriei. Rarele situații în care au reușit să trimită mingea spre poatră au fost irosite prin șuturi imprecise ale lui Bumba, Cioinac și Miclea. Acesta din urmă a fost pe punctul de a-l surprinde pe portarul oltenilor cu o lovitură liberă de la mare distanță, iar Buhăescu nu a reușit să profite de gafa portarului la centrarea lui Hanca.

Oaspeții s-au închis în fața careului și mureșenii n-au reușit să spargă apărarea aglomerată. În minutul 71, Bumba a trimis în plasă mingea respinsă de portarul oaspeților la șutul lui Huiban, dar a fost semnalizat în poziție de ofsaid. Asediul a continuat, dar tot fără orizont, iar rarele situații favorabile au fost irosite cu ușurință. Heil a trimis peste cu capul la cornerul executat de Hanca, iar o ultimă situație favorabilă a irosit Cioinac, a cărui șut a fost respins de un reflex al portarului.

În primul minut al prelungirilor, slătinenii puteau da lovitura la contraatacul lui Bancu, scăpat singur spre poartă, dar șutul lui a fost respins în corner și partida s-a încheiat fără gol, spre dezamăgirea celor câteva sute de spectatori care așteptau a o victorie a gazdelor la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică.

ASA rămâne pe locul VII, cu 9 puncte, cu doar patru goluri înscrise în 7 partide, dintre care două din lovituri de la 11 metri. Sâmbătă, de la ora 18, mureșenii vor primi vizita formației CSM Râmnicu Vâlcea.

ASA: Caparco – Alin Stoica (”56 R. Miclea), Gugu, Heil, Szilagyi, Al. Dan (”65 Crețu), Cioinac, Hanca, Buhuși (”59 Huiban), Bumba, Buhăescu.
FC Olt: Mogoșanu – Anghelina (”84 Giurcă), Crușoveanu (”19 Marincău), Gligor, Siminic, Quist, Ignea, Huțanu, Bancu, Ivănică, N”Kongue (”68 Ene).

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 23:22 Campionat
Pe aceeași temă