Remiza cu liderul a ridicat-o pe FC Bihor de pe ultimul loc

Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 14:33 Campionat

FC Bihor a obținut primul punct pe teren propriu în noua ediție de campionat, după ce în partida din cadrul etapei a VI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a a remizat sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, în compania liderului clasamentului, Metalul Reșița, cu scorul de 1-1.

Partida a avut două reprize diametral opuse: gazdele, jucătorii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici, au fost „vioara întâi” în prima repriză, și oaspeții au atacat mai mult în partea a doua.

Partida a fost deschisă oricărui rezultat, ambele dintre cele două combatante putând obține victoria. Oaspeții au trecut pe lângă realizarea acestui deziderat în ultimul minut al prelungirilor, când au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, pe care însă au ratat-o.

FC Bihor a început mai bine jocul și în minutul 15 a trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce R. Lukacs a preluat o minge la marginea careului și a șutat violent, din întoarcere, însă puțin pe lângă poartă.

Golul orădenilor a venit cinci minute mai târziu totuși, după ce în urma unei lovituri de colț, de pe partea stângă, mingea a ajuns la Zs. Lukacs, la colțul careului mare, acesta a recentrat în careu, unde Zimmerman nu a reușit să prindă mingea, pe care a scăpat-o în bară. Balonul a revenit în fața porți, de unde, Pascariu a pus latul din 3 metri, înscriind.

Cu toate că a primit gol, echipa reșițeană nu a reușit să riposteze în prima repriză, tot orădenii mai creându-și o ocazie până la pauză, prin Zs. Lukacs, în minutul 39, șutul acestuia, pe jos însă, de la 18 metri, fiind reținut de portarul oaspeților.

Buhăescu, „înger și demon” în partea secundă

În repriza a doua, echipa din Reșița a ieșit mai mult la joc și pe fondul retragerii orădenilor, însă nu a reușit să-și creeze ocazii clare de poartă. Dimpotrivă, pe contraatac, bihoreni au mai trimis prin R. Lukacs, cu capul din 8 metri, dar a reținut Zimmerman, și în minutul 75 prin Florin Pop, un șut de la 18 metri, peste poartă.

În minutul 76, la o fază care nu anunța mare lucru însă, elevii antrenorului Daniel Oprița au reușit să înscrie și să restabilească egalitatea, după ce Roman a centrat de pe stânga, iar Buhăescu, nemarcat în careul mic, a reluat cu capul, în stânga portarului Fildan.

După primirea golului, gazdele au ieșit din nou la atac și după ce în minutul 84, M. Stancu a șutat de la 18 metri, puțin pe lângă poartă, în minutul 86, puteau marca golul victoriei, numai că atunci 86, după ce Dobrescu a centrat de pe dreapta, Marius Vlad, incredibil, singur cu portarul la 7 metri, a reluat cu capul alături de poartă.

În replică însă, chiar în ultimul minut al prelungirilor, după un duel între Lazăr și Breșneni în careul orădenilor, arbitrul Cătălin Botaș a acordat destul de ușor penalty după ce jucătorul Reșiței a căzut. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Buhăescu, care a trimis în stânga, dar portarul Fildan a ghicit colțul și a respins pe lângă bară, salvându-și astfel echipa de la o înfrângere, de altfel, nemeritată.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

FC BIHOR ORADEA    1
METALUL REȘIȚA        1

Pascariu ”20 / Buhăescu ”76

Fildan – Fl. Pop, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt), Letan – Haș, Cip. Străuț – Sorian, Speroni (M. Stancu ”74), Zs. Lukacs (M. Vlad ”75) – R. Lukacs (V. Dobrescu ”82)
Rezerve neutilizate: Bordea – Lorincz, Bactăr, Țoca
Antrenor: Alexandru Pelici

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciobanu, M. Ciucă, Anițoiu – D. Enescu (Breșneni ”50), Feher, O. Vasile, A. Neagoe (Cl. Ionescu ”50) – L. Manole (Al. Roman ”46), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Pascal – Vaștag, I. Tătaru, V. Crețu
Antrenor: Daniel Oprița

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 14:33 Campionat
Pe aceeași temă