Reîntâlnire tristă

28 Aug. 2011, 17:26 Campionat

După ce a învins Luceafărul Oradea în prima rundă în deplasare, Mureșul nu a reușit același lucru pe propriul teren în fața Chindiei Târgoviște, tot o nou promovată

Fanii deveni nu s-au înghesuit la stadion sâmbătă pentru a-și vedea la lucru pentru prima dată în acest campionat favoriții, chiar dacă Mureșul venea după o victorie externă la Luceafărul Oradea.

Doar aproximativ 300 de spectatori au luat loc în tribuna de sub Cetate, între care, surpriză, și o galerie organizată, dar care, la final, au părăsit arena supărați.

Mureșul a fost învinsă la limită, scor 0-1, de Chindia Târgoviște care, astfel, a neutralizat avantajul teoretic în clasament pe care „alb-roșii” îl acumulaseră după victoria externă din prima etapă.

Unicul gol al partidei de sub Cetate a căzut relativ repede și oarecum neașteptat după cum s-au desfășurat ostilitățile pe teren în primul sfert de oră.

Scorul a fost deschis de atacantul târgoviștean Bobi Verdeș, cu capul, din centrul careului, după o centrare de pe dreapta a lui Honciu. Era minutul 16.

Golul căzut în poarta lui Lipitor a zgândărit orgoliul „alb-roșilor” care au plecat imediat în căutarea golului egalizator. Dar Melcea (18′, 42′), Petrescu (25′), Deaconescu (29′, 41′) s-au întrecut în șuturi de la distanță, dar fără să creeze mari emoții portarului oaspeților care, în cele mai multe dintre situații, a privit cum mingea trece pe lângă sau pe deasupra buturilor.

Totuși, cel mai aproape de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj a fost Melcea, care în prelungirile primei reprize, din lovitură liberă de la 35 de metri și ajutat și de vânt, a trimis balonul direct în bara transversală (45+1′)!

Partea secundă a debutat cu „golul turcesc” al aceluiași Verdeș, care din careu a trimis mingea în plasa laterală (47′). Petrescu (49′) și Ambruș (51′) au avut ultimele răbufniri spre poarta adversă, însă fără niciun rezultat, după care gazdele s-au prăbușit total. Doar Lipitor a rămas vigilent până la final și a respins salvator șuturile lui Cherchez (55′) și Negoescu (85′). Astfel, Deva o ia din nou de la zero. Zero puncte la „adevăr”.

„Nu sunt supărat pe jucătorii mei pentru acest eșec. Au dat totul pe teren, însă atât au putut acum. Știm care ne sunt carențele, dar vom munci pentru a le remedia cât mai curând”
Constantin Olariu, antrenor principal

„Sunt mulțumit de rezultat însă nu și de jocul echipei mele. Deși astăzi nu a arătat nimic echipa mea poate mai mult. Lipsă totală de atitudine”
Silviu Dumitrescu, antrenor principal Chindia Târgoviște

MUREȘUL DEVA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-1
A marcat: Bobi Verdeș (16′)

Mureșul: Lipitor – Al. Petresc, Ambruș, V. Pistol, Bogman (46′ Văidean) – M. Petrescu, Al. Dan (cpt; 72′ Dîrvaru), Miheț, Dragu (59′ Furdean) – Melcea, Deaconescu. Antrenor: Constantin Olariu.

Chindia: Perianu- Pătru, S. Rădoi (cpt;), Carnariu, R.Dobre- Honciu, Cherchez, C. Anton, I. Radu (87′ Morariu) – A. Băluță (71′ Gavrilă), B. Verdeș (75′ Negoiescu). Antrenor: Silviu Dumitrescu

Arbitru:
Marian Balaci (Dr. Tr. Severin) – 6. Asistenți: Constantin Cantemir (Voila) – 7 și Silviu Haramuz (Reșița) – 7.

Stadion:
„Cetate”. Spectatori: 300.

â–ºDoar aproximativ 300 de spectatori au luat loc sâmbătă în tribuna stadionului „Cetate”, între care și o mică, dar gălăgioasă galerie (foto), care a încurajat necontenit echipa gazdă.

â–ºLa meciul Mureșul Deva – Chindia Târgoviște intrarea spectatorilor a fost liberă.

â–ºJuniorul Alexandru Dan (17 ani) a fost, în premieră, căpitan al Mureșului Deva. Decizia a aparținut antrenorului Constantin Olariu, care prin rotație va înmâna banderola jucătorilor tineri „pentru a-i responsabiliza și mai mult”, a dezvăluit tehnicianul. În prima etapă, cu Luceafărul, banderola a fost purtată de Victor Pistol.

â–ºLa meci a asistat și fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu, acum președinte al Chindiei Târgoviște.

articol scris de Sami Tamaș
foto de Cristi Vatavu și Sami Tamaș

28 Aug. 2011, 17:26 Campionat
Pe aceeași temă