Regula Under 21 în prima ligă, implementată de FRF după un pariu pus de un fost antrenor din Liga 2. „Am tot insistat. Am pus un pariu ca să-i ambiționez”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Oct. 2018, 17:16 Actualizat: 04 Oct. 2018, 17:17 Campionat
Regula Under 21 în prima ligă, implementată de FRF după un pariu pus de un fost antrenor din Liga 2.  „Am tot insistat. Am pus un pariu ca să-i ambiționez”

Regula care obligă echipele din Liga 1 Betano să joace cu un fotbalist român sub 21 de ani în primul „11” pe toată durata meciului a fost introdusă la insistențele lui Cristian Dulca, ultima dată antrenor la Energeticianul. Fostul selecționer al naționalei de tineret a povestit o întâmplare din 2016, când pregătea reprezentativa Under 21, dar nu avea jucători pe care să-i urmărească în prima ligă.

„Mă întreba domnul Iordănescu la ce meciuri merg în week-end să văd jucători. Îi spuneam că nu am unde să merg. Erau doar vreo două-trei jucători sub 21 de ani care jucau în Liga 1. Le spuneam aproape zilnic conducătorilor de la FRF că trebuie instaurată această regulă. Am tot insistat și până la urmă mă bucur că din următorul sezon s-a impus. Am făcut și un pariu cu Gabriel Bodescu, de la FRF. Am pus pariu cu el că nu va fi introdusă regula. Am pierdut pariul, dar mă bucur”, a povestit Cristi Dulca la Look TV.

Din următorul sezon, echipele din Liga 1 vor fi obligate să joace, în permanență, cu doi fotbaliști de categoria sub 21 de ani pe teren.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Oct. 2018, 17:16 Actualizat: 04 Oct. 2018, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă