Reacție de orgoliu a „stegarilor”! FC Brașov revine de două ori în meciul cu Chindia și câștigă. Vezi ce au declarat cei doi antrenori

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 10:14 Campionat

FC Brașov a învins, vineri seară, pe teren propriu, echipa Chindia Târgoviște cu scorul de 3-2, în primul meci al etapei a doua din play-off-ul Seriei a II-a a Ligii 2. „Stegarii” au fost conduși în două rânduri pe Stadionul Tineretului, cu 1-0 și 2-1, însă au revenit de fiecare dată grație „dublei” lui Bogdan Rusu (’42 și ’72) și reușitei lui Alexandru Coman (’70). Pentru dâmbovițeni au înscris Cristian Cherchez (’31) și Bogdan Vasile (’58).

După toate frământările din această săptămână, „stegarii” au reacționat ca un adevărat grup. Cristi Andor a făcut un meci mare din toate punctele de vedere, Bogdan Rusu a fost letal în fața porții, iar Manole l-a făcut pe Mircea Rednic să regrete că nu l-a păstrat la Dinamo. Deși la 0-1, cât și la 1-2, au fost suporteri care i-au apostrofat pe jucători, aceștia au demonstrat că au caracter, iar în final au reușit să câștige un meci extrem de important, păstrând astfel șanse la primele locuri și la promovare.

În urma acestui succes, FC Brașov a acumulat 22 de puncte și rămâne pe locul 4 în play-off-ul Seriei a II-a, în timp ce Chindia Târgoviște are 23 de puncte și își va menține a treia poziție în clasament. Etapa viitoare, FC Brașov joacă marți, de la ora 18:00, la Gaz Metan Mediaș, iar Chindia primește, miercuri, de la ora 17:00, vizita UTA-ei.

Croitoru: „Noi am punctat doar la impresia artistică”

„Din păcate, astăzi, chiar dacă am înscris de două ori nu am reușit să câștigăm. Dacă în 2016, în meciurile oficale, nu primesem decât un gol, la Brașov am încasat trei. Vreau să felicit echipa FC Brașov. Știm în ce condiții își desfășoară activitatea, astfel că jucătorii brașoveni merită toate felicitările și chiar sunt de apreciat. Cred că a fost un joc plăcut, din păcate pentru noi am punctat doar la impresia artistică și mai puțin la efeciență. Încercăm să câștigăm cât mai multe puncte, este clar că este o competiție puternică, cu echipe bune. Noi sperăm să îndreptăm greșelile din meciul de astăzi, iar cu UTA să arătăm altfel”, a spus Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei.

Szabo: „Cred că nu întâmplător am jucat așa”

„Trei puncte pe care le-am meritat, chiar dacă am fost conduși de două ori. Am avut coerență în joc și mă bucur că ceea ce am cerut la ședința premergătoate jocului am putut să aplicăm cât mai mult în acest meci. Cred că nu întâmplător am jucat așa. Faptul că jucătorii au fost plătiți înaintea acestui joc este suport moral pentru ei. Jucătorii trebuie să-și primească banii integral, acum nu pot face hora bucuriei pentru că și-au primit niște bani. Eu consider că nu au fost tensiuni majore în ultimele zile care să afecteze evoluția echipei. Acum caut să mă bucur ponderat de această victorie, iar de mâine să ne gândim cu toții la meciul cu Mediașul. Marius Matei pentru mine nu este un caz. Eu am înțeles că până nu este plătit nu se antrenează. Dacă el se va antrena și o va face bine, el va juca. De ce să nu pot lucra cu el? Ceea ce a spus el referitor la mine sunt convins că nu este așa, pentru că eu știu ce am făcut și ce am susținut întotdeauna. Meciul cu Mediaș este important și cred că victoria ne menține în continuare în luptă”, a declarat Adrian Szabo, antrenorul lui FC Brașov.

FC BRAȘOV            3
CHINDIA TÂRGOVIȘTE    2

Bg. Rusu ’42, ’72, Al. Coman ’70 / Cherchez ’31, Bg. Vasile ’58

Fl. Iacob – Vagner, M. Marin, Puțanu, Negotei – I. Manole (Alupoaie ’85), S. Pană, Al. Coman, Andor – Bg. Rusu (D. Ene ’90), Mug. Buga (cpt.)(Vl. Munteanu ’65)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – H. Popa, Rz. Avram, Ș. Moraru
Antrenor: Adrian Szabo

Meilă – Pătru (cpt.), Bg. Dinu, Vătavu, Martac – Neniță (Nisipeanu ’83), Bg. Vasile (Aug. Voinea ’78), L. Mihai, C. G. Stoica – D. Popa (Neguț ’81), Cherchez
Rezerve neutilizate: Aioani – D Ispas, C. Dinu, Honciu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 800; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici 3 (București); Asistenți: Adrian Vornicu 3 (Iași) și Ovidiu Arușoaie 3 (Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Bogdan Rusu 4.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 10:14 Campionat
Pe aceeași temă