Războiul de tranșee se câștigă prin punctul slab al frontului! Aerostar a obținut victoria de „șase puncte” cu ASU Politehnica. Timișorenii întră în lupta evitării retrogradării

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 23:58 Campionat

Aerostar Bacău s-a impus cu 2-1 în meciul jucat sâmbătă pe terenul lui ASU Politehnica, după o partidă din serialul „joc de luptă”, unul cu multe episoade în campionatul ligii secunde. Alb-violeții au ratat destul de nonșalant, iar Alin Ignea a fost singurul care l-a putut învinge pe Andrei Udeanu, portarul moldovenilor aflat în mare formă. De cealaltă parte, deși moldovenii au jucat mai degrabă dârz decât tehnic, Rareș Murariu a comis o nouă gafă și își completează deja lungă serie de când „torturează” fanii timișoreni, odată cu împrumutul de la Viitorul.

După o ratare a lui Cristian Ene, în minutul 3, Bacăul a marcat la o fază ce nu părea periculoasă. Alexandru Pop a simțit „culoarul” și a tras curat, de la peste 20 de metri, la vinclul porții, în stânga lui Murariu. Timișorenii au avut inițiativa aproape tot meciul, iar Bacăul a stat mai mult „la cutie”, bine grupată pe defensivă, cu dese aglomerări în fața omului cu mingea. Bănățenii au avut ocazii irosite de Bogdan Vasile și Ignea, după ce niciunul dintre cei doi nu l-a putut învinge pe portarul Udeanu.

Ignea a dat și un șut în aer, ca o transformare la rugby, iar un moment important a fost în minutul 21, când Marvin Schieb a ieșit accidentat.

Bucurie mare, stricată de Murariu

Asaltul gazdelor la poartă a continuat, dar Udeanu a făcut față. Alin Manea a tras la vinclu, de unde portarul a scos, în timp ce Bogdan Vasile a prins un șut slab. Pentru Aerostar, Cătălin Vraciu putea fructifica bine o faxă fixă, după ce mingea i-a venit lângă bară a doua, dar atacantul a trimis pe lângă poartă. În minutul 36, dominarea timișoreană s-a fructificat în cele din urmă, pentru prima dată în acest an. Dros a tras de la marginea careului, Udeanu a respins, mingea i-a venit lui Manea, în lateral. Udeanu a parat cu corpul, dar, până la urmă, Alin Ignea a putut băga mingea în poartă.

După două minute, a fost o nesincronizare a apărării cu Murariu, după ce fundașii i-au lăsat o minge. Portarul însă a scăpat-o, iar Ciocâlteu a marcat pentru 2-1. Scorul pauzei.

Repriza a doua săracă în fotbal, iar timișorenii au luat bara la țintă

Repriza a doua a fost una foarte plictisitoare, exceptând finalul, în care timișorenii au atacat în valuri, sperând măcar să egaleze. Nici moldovenii nu au avut ocazii importante, cu o minge trimisă cu capul de Alexandru Pop peste buturi, după o fază fixă. Finalul de joc a fost unul în care bara nu a ținut cu timișorenii. Plămadă a tras din foarfecă în bară, iar, ulterior, tot el a reluat prin fața porții, dar niciun coechipier nu a putut veni să bage mingea în plasă. Ignea a nimerit și el bara, iar meciul s-a terminat cu victoria la limită a Aerostarului.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – AEROSTAR BACĂ‚U   1-2
Alin Ignea 36′ / Alexandru Pop 3′, Alexandru Ciocâlteu 38′

Murariu – Motreanu, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile (Mih. Ene 67′), Dros (Oct. Ursu 73′) – Alin Manea, Ignea, Schieb (I. Plămadă 24′) – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: Borbei – Vidrăsan, C. Jurj, Dr. Cojocaru
Antrenor: Cosmin Petruescu

Udeanu – Țenea, Vișinar, Al. Ichim, Carabela (Mihălăchioae 90+2′) – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Vraciu (cpt.), Ciocâlteu (Rz. Adăscăliței 79′) – Al. Pop (A. Mutu 85′)
Rezerve neutilizate: Potcoavă – Tilibașa, Bg. Ardei, Boateng
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: Știința (Timișoara); Spectatori: 800; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Cornel Corocan (Reșița) și Horațiu Stănescu (Craiova).

După acest rezultat, Aerostar Bacău a urcat pe locul 14, cu 26 de puncte. Runda viitoare, moldovenii primesc vizita celor de la „U” Cluj. ASU Politehnica are tot 26 de puncte și a căzut pe locul 15, fiindcă are un golaveraj inferior. Etapa viitoare joacă la Pitești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / MediafaxFoto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 23:58 Campionat
Pe aceeași temă