Ratări pe bandă rulantă și doar un punct pentru CS Mioveni în meciul cu Foresta! Argeșenii au remizat neașteptat cu sucevenii

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 15:49 Campionat

CS Mioveni și Foresta Suceava s-au întrecut, sâmbă­tă la prânz, în ratări, într-un meci spectaculos, ter­minat în cele din urmă 2-2 în etapa a 30-a a Ligii 2. Galben-verzii au ratat o șansă uriașă de a se menține pe locul 3 în clasament, la un punct de locul 2 ce promovează direct, acest egal ducând-o pe locul 5.

Având în vedere problemele moldovenilor din ultimul timp, dar și faptul că Foresta a făcut deplasarea cu doar patru rezerve, Mioveniul era clar favorită în meciul de sâmbătă, din etapa a 30-a. Însă nu întotdeauna calculele hârtiei se potrivesc cu realitate din teren, iar asta a dovedit-o și acest meci.

Gazdele au început în forță și s-au aruncat în atac încă din primele minute ale partidei, Ayza ratând două ocazii bune în minutele 2 și 3. Apoi, la o fază care nu anunța nimic, la prima intrare în careul argeșenilor a oaspeților, aceștia primesc corect un penalty și deschid scorul. A urmat a­­poi o ofensivă totală a galben-verzilor, fără însă a avea efect și pe tabela de marcaj. Până la pauză au trecut așadar pe lângă gol Ionuț Stoica, Ayza, Staicu –  de două ori, și Florescu, tot de două ori.

La reluare, Mioveniul a început în a­ceeași notă, și după o nouă ratare a lui Florescu, Galan scoate un penalty, fiind faultat în careu, iar Ayza reușind să restabilească egalitatea. Imediat a urmat o ocazie imen­să a oaspeților, Rusu scăpând singur cu portarul și ratând, pentru ca, la faza următoare, Vraciu să tragă de la 30 de metri, mingea trecându-i printre mâini lui Croitoru, după ce a luat pământul chiar în fața lui. Patru minute mai târziu, Mioveniul egalează din nou, prin Staicu, iar gazdele s-au aruncat cu disperare în atac, în căutarea golului victoriei. A urmat însă o nouă serie interminabilă de ratări: Neagoe, Florescu, Nilă, Ayza, Edi Stoica, Rădescu și din nou Nilă trecând pe lângă gol.

Partida s-a terminat cu două ratări imense ale oaspeților, care puteau profita de spațiile lăsate de galben-verzi în apărare, în momentul când s-au aruncat în atac. Partida a fost una spectaculoasă, cu 23 de faze de poartă, în marea lor majoritate la buturile oaspeților.

Cu acest punct, echipa CS Mioveni nu a realizat mare lucru, pierzând locul 3 și îndepărtându-se la trei puncte de locul 2. Etapa următoare este una intermediară, cu un meci, programat, miercuri, la Brăila. Foresta joacă acasă cu FC Brașov.

CS MIOVENI – FORESTA SUCEAVA     2-2
Roberto Ayza 48′ – pen., Marius Staicu 56′ / Cătălin Vraciu 20′ – pen., 51′

Fl. Croitoru – Tirică (Ed. Florescu 43), Vișa (Ed. Stoica 57), I. Stoica, Burnea – Boboc, M. Galan (Nilă 73) – Rădescu, Andr, Neagoe, Ayza (cpt.) – M. Staicu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Biceanu, Iamandi, M. Vintilă
Antrenor: Alexandru Pelici

Niga – Mihălăchioaie, A. Mutu, Masella, A. Florescu (Aeroaiei 67) – Dumitriu, Vraciu, Dănilă, Căinari (Coroamă 85) – Drugă, Bg. Rusu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Vl. Stănescu
Antrenor: Marius Lup

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni) și Cosmin Vătămanu (București).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto și video: Argeș Sport

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 15:49 Campionat
Pe aceeași temă