Rapidul se menține în viață prin succesul în fața Gloriei

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 12:14 Campionat
Rapidul se menține în viață prin succesul în fața Gloriei

Rapid a înregistrat sâmbătă, pe Areni, cea de-a treia victorie stagională, după ce a trecut la limită, cu scorul de 1-0, de Gloria Buzău, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii a II-a. Prima repriză a fost una deosebit de ștearsă, lipsită în totalitate de faze de poartă, ambele formații propunând un joc lent, la siguranță.

În partea secundă, jocul ofensiv al sucevenilor s-a însuflețit brusc, odată cu introducerea în a teren a jucătorilor I. Plămadă, Arotăriței și Gafița. După ce balonul reluat cu capul de buzoianul G. Ion a trecut milimetric pe lângă buturile Rapidului, polul de interes al partidei s-a mutat la poarta oaspeților. Primul jucător sucevean care i-a testat reflexele lui Stoicescu a fost Golofca, în minutul 66, însă goal-keeper-ul Gloriei a intervenit salutar. Mai apoi, în minutul 73, Bălan a ratat de puțin ținta, fiind imitat peste câteva zeci de secunde de I. Plămadă și Arotăriței.

Într-un moment în care acțiunile de atac ale sucevenilor se înmulțiseră, antrenorul oaspeților, Ion Viorel, a luat hotărârea de a-și blinda apărarea prin înlocuirea atacantului Pantelie cu fundașul central Dăniță. Decizia lui „Vioară” s-a dovedit în cele din urmă decisivă în economia partidei, pentru că, abia intrat pe teren, Dăniță a deviat în minutul 84 cu capul, în propria poartă, o centrare trimisă de pe partea dreaptă de Bălan. Emoțiile sucevenilor în privința unui rezultat favorabil s-au risipit definitiv în minutul 89, când buzoianul a fost eliminat de pe teren pentru un fault dur comis asupra aceluiași Bălan.

Rapid CFR Suceava: Hânțescu – Bălan, Sava, Velescu, Semeghin – Bîgu (”56 Arotăriței), Sumanariu, Ferariu, Golofca – M. Negru (”67 Gafița) – Ionesi (”46 I. Plămadă). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Gloria Buzău: Stoicescu – Airinei, Vlaicu, Scarlat, Agache – Pușcașu, Mihăiescu, G. Ion (”62 Fl. Alexandru), Burlacu – Pantelie (”77 Dăniță), G. Marcu (”56 Abba). Antrenor: Viorel Ion.

Tudoreanu: „Ar fi fost păcat să nu câștigăm acest meci”

La finalul partidei, antrenorul Bogdan Tudoreanu a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi. „Țin să-i felicit pe băieți pentru prestația din acest meci. După cum s-a văzut, prima repriză a fost foarte echilibrată. Partea secundă a fost însă controlată în totalitate de către noi și ar fi fost păcat să nu cucerim cele trei puncte atât de importante pentru Rapid. Consider că jucătorii intrați în teren pe parcursul mitanului secund au avut darul să impulsioneze jocul echipei și sper ca fotbaliștii noștri să aibă aceeași atitudine în continuare”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Sucevenii nu vor avea însă prea mult timp să savureze succesul înregistrat în confruntarea cu Gloria Buzău, pentru că miercuri, pe 12 martie, îi așteaptă un alt meci de campionat, în deplasare cu Unirea Tărlungeni. „Din punctul meu de vedere meciul de la Tărlungeni va fi chiar și mai dificil. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că ne așteaptă un program infernal și trebuie să scoatem maximum din fiecare joc”, a precizat Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 12:14 Campionat
Pe aceeași temă