Rapidul, doar egal la Berceni. Meciul care contează ar trebui să aibă loc la TAS

Mihai Andries 29 May. 2014, 12:24 Campionat

„Privim spre viitor” este mesajul înscris chiar pe sigla clubului ACS Berceni, gazda Rapidului din antepenultima etapă a play-off-ului pentru promovarea în Liga 1. Cu gândul la viitor, unul destul de neclar, s-a deplasat și echipa antrenată de Viorel Moldovan în comuna din sudul Bucureștiului. Meciul a debutat moale, iar cei 22 de jucători au părut deranjați de soarele arzător care domina cocheta arenă ilfoveană. Nu același lucru se poate spune și despre suporterii rapidiști, cei mai mulți dintre ei renunțând la tricouri pentru o sesiune de plajă. Dar să revenim pe terenul de joc, acolo unde Daniel Niculae a ratat din 8 metri prima ocazie a partidei, șutând puternic în portarul Meilă (8).

O primă repriză fără mari ocazii de gol a fost salvată de două execuții demne de fotbalul mare. Prima i-a aparținut lui Alexandru Coman, care a deschis scorul în minutul 28 cu o execuție marca Del Piero de la aproximativ 20 de metri. Giuleștenii au vrut să intre cu avantajul obținut la pauză și au renunțat să mai pună probleme gazdelor. Au plătit pentru strategia adoptată cu două minute înainte de pauză, atunci când Alexandru Stan a expediat un șut violent în stânga lui Drăghia de la 25 de metri.

Partea a doua, nervozitate maximă

Fotbaliștii au ieșit de la vestiare cu o mai mare poftă de fotbal, ritmul a fost unul mai bun, dar și nervii și gesturile sportive au fost la mare căutare. Golul marcat de gazde în minutul 52 prin Viorel Ștefan, cu un soi de lob de la 17 metri l-a pus într-o lumină nevaforabilă pe portarul Drăghia, mai ales că la meci au asistat Bornescu și Straton, doi foști portari ai Rapidului. Reușita de 2-1 a Berceniului a inflamat spiritele și pe teren, dar și în tribună. Au urmat galbene pentru proteste și trageri de timp, intrări la rupere, dar și acțiunile de fotbalist ale lui Daniel Niculae, singurul din echipa lui Moldovan ce a fost capabil să arate un fotbal de calitate. Punctul obținut de Rapid a fost adus chiar de fostul jucător din Ligue 1, care a înscris din marginea careului mic în minutul 72. În tribune a fost scandal mare: rapidiștii contra arbitrului asistent, care a ridicat de multe ori nejustificat fanionul și aceiași fani rapidiști contra unor suporteri locali, mari iubitori de Steaua.

Rapid a luat doar un punct de la Berceni și a ratat șansa de a-și asigura promovarea pe plan sportiv. Pentru echipa bucureșteană urmează o perioadă decisivă, cu obiective foarte clare: obținerea măcar a unui punct în ultimele două etape de play-off, strângerea banilor necesari pentru depunerea memoriului la TAS și găsirea unor investitori autentici.

ACS BERCENI – RAPID BUCUREȘTI 2-2 (1-1) Al. Stan ”43, V. Ștefan ”52 / Al. Coman ”28, D. Niculae ”72

Meilă – E. Nicu, G. Ghinea (B. Aldea ”74), Fîșie, C. Sandu – Al. Stan, V. Ștefan, Pădurețu (cpt.), Bădăuță – Bitez (R. Tătar ”90), A. Nistor (A. Pătrașcu ”86)
Antrenor: Marin Dragnea

Drăghia – I. Voicu, Al. Iacob (D. Pancu ”72), D. Lung, N. Vasile – V. Negru, Selagea – Al. Coman (Săndulescu ”90+5), Fl. Călin, Fl. Istrate (M. Stoica ”57) – D. Niculae (cpt.)
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 700
Arbitru: Robert George Dumitru (Brașov); Asistenți: Bogdan Velicu și Vlad Bârleanu (ambii din București); Jucătorul meciului: Daniel Niculae

Articol scris de Ovidiu DUMITRESCU
Foto: Bogdan IORDACHE

Mihai Andries 29 May. 2014, 12:24 Campionat
Pe aceeași temă