Un jucător crescut de Petrolul i-a adus Snagovului un punct pe „Ilie Oană”. Atacantul visează să revină la echipa de suflet și spune ce lucruri îl motivează să joace la ilfoveni

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 18:26 Campionat
Un jucător crescut de Petrolul i-a adus Snagovului un punct pe

Petrolul a terminat la egalitate meciul de pe teren propriu cu ultima clasată Sportul Snagov (scor 1-1), în etapa a 7-a a Ligii 2, cu un gol încasat în minutul 90 de la un jucător crescut chiar de formația ploieșteană. Atacantul Adrian Stoica (27 de ani) s-a lansat în fotbal de la Petrolul, echipă alături de care reușea promovarea în Liga 1 în sezonul 2010/2011, din Seria a 2-a a Ligii 2, însă nu era păstrat în lotul pentru prima ligă, iar de atunci a schimbat mai multe echipe.

Fost la Academica Clinceni și Ripensia în sezonul trecut, Adrian Stoica a venit mai aproape de casă în această vară și a semnat cu Sportul Snagov. La formația ilfoveană este căpitan, iar în cele șapte meciuri desfășurate până acum a început de fiecare dată ca titular și a strâns 602 minute pe teren, dintr-un total de 630. Atacantul a marcat pe „Ilie Oană” în ultimul minut regulamentar al jocului, cu o lovitură de cap din 6 metri, printre picioarele lui Apostolachi, și a declanșat bucuria în tabăra Snagovului.

La finalul jocului, Stoica a spus că le dedică golul membrilor familiei și prietenilor, care l-au susținut de când s-a apucat de fotbal.

„Este un gol foarte important pentru mine, pentru că am revenit acasă după opt ani. Este un gol sub privirea celor din familia mea, care m-au susținut din greu, de când am început fotbalul, și prietenilor, care mi-au fost aproape mereu, atât acasă, la Ploiești, când am jucat, cât și prin alte orașe.

Nu știu dacă este ciudat, eu doar îmi fac meseria la echipa la care joc și încerc să îmi apăr culorile. După rezultatele înregistrate în urmă, toată lumea ne dă ca și victime sigure și nu zic la scoruri strânse, ci la scoruri gârlă. Dar noi încercăm la fiecare meci să ne formăm. Cu domnii antrenori care au venit sper să-i ținem cât mai mult lângă noi și să facem o treabă cât mai bună și la finalul campionatului să ne salvăm de la retrogradare”, a spus, la microfonul TelekomSport, Adrian Stoica, marcatorul celui de-al doilea gol reușit de Sportul Snagov în acest sezon.

„De aici să plecăm la echipe mult mai bune, ca de exemplu Petrolul”

Întrebat ce îl motivează să joace la o echipă ca Sportul Snagov, care are probleme financiare, are un lot cu jucători tineri și este ultima în clasament, Adrian Stoica a spus că speranța este legată de faptul că vor veni și momente mai bune în viața clubului și a sa. Ploieșteanul are în gând și o revenire la Petrolul.

„Lucrurile care ne motivează sunt ca jucătorii tineri să ajungă cât mai repede la Liga 1. Și nu numai ei, ci și noi, care suntem un pic mai bătrâni, să zicem.

Salariile sunt foarte mici, dar cei care am venit aici, la Snagov, am venit să avem continuitate în fotbal și să ne punem pe picioare, iar de aici să plecăm la echipe mult mai bune, ca de exemplu Petrolul, care își dorește promovarea în Liga 1.

Asta e, facem sacrificii (n.r. – întrebat cum se decurcă cu un salariu de 1500 lei). Avem iubite, părinți, frați, nepoți, umblăm la alocațiile nepoților, nu avem ce să facem, trebuie să ne descurcăm, că ne place fotbalul”, a mai declarat Adrian Stoica.

După despărțirea de Petrolul, Adrian Constantin Stoica a jucat pentru CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Caransebeș, SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș, în sezonul în care a obținut promovarea în Liga 2), Academica Clinceni și Ripensia Timișoara.

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 18:26 Campionat
Pe aceeași temă