Rapid Suceava, cu un pas în Liga 3. Gloria Buzău i-a ținut în șah, deși a jucat cu doi oameni în minus pe teren

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 12:43 Campionat
Rapid Suceava, cu un pas în Liga 3.** Gloria Buzău i-a ținut în șah, deși a jucat cu doi oameni în minus pe teren

Rapid Suceava a făcut sâmbătă un pas hotărât spre eșalonul al treilea după ce n-a reușit să învingă pe Areni formația Gloria Buzău, într-un meci contând pentru antepenultima etapă a play-out-ului Ligii secunde. Dacă până acum nereușitele „alb-vișiniilor” au venit după evoluții terne, parcă trase la indigo, această remiză, scor 1-1, va rămâne pentru multă vreme întipărită în memoria iubitorilor de fotbal suceveni. Și asta deoarece, cu toate că aveau nevoie disperată de victorie pentru a se menține în cursa pentru menținerea eșalonului secund, fotbaliștii suceveni n-au făcut decât să se faulteze singuri. Au avut la un moment dat doi oameni în plus pe teren, dar n-au reușit să profite de avantajul superiorității numerice, așa cum s-a întâmplat de altfel și în partida de la Pojorâta.

Revenind la meciul propriu zis, șirul evenimentelor au decurs cum nu se poate mai bine pentru rapidiști. Plămadă a izbutit să deschidă scorul încă din minutul 2, după ce a scăpat singur spre poarta adversă, l-a driblat pe goal-keeper-ul Sârbu ieșit în întâmpinare și a înscris în poarta goală. Același Plămadă a reușit la jumătatea primei reprize să provoace eliminarea fundașului central buzoian Vârtej pentru un fault în calitate de ultim apărător, și se părea că totul curge în favoarea fotbaliștilor pregătiți de Daniel Bălan. Din nefericire pentru ei, avantajul omului în plus pe teren nu s-a resimțit deloc în jocul etalat de gruparea suceveană, astfel că mijlocașul oaspeților, Ghiță, a fost foarte aproape să restabilească egalitatea în minutul 55, atunci când șutul său din lovitură liberă a lovit încheietura barelor.

Elanul ofensiv al Gloriei avea să primească o nouă lovitură în minutul 64, când mijlocașul Danciu a fost primit direct cartonașul roșu după ce i-a adresat o serie de cuvinte neortodoxe centralului Florin Miron din București.

Chiar dacă atitudinea fotbaliștilor suceveni a lăsat mult de dorit în confruntarea de sâmbătă, tot ce se întâmplase până atunci pe teren lăsa de înțeles că astrele fuseseră așezate în favoarea lor în partida cu Gloria. N-avea să fie însă deloc așa, pentru că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă! Era minutul 80 când Ghiță l-a surprins pe Hnțescu cu un șut pe jos de la marginea careului de 16 metri, moment în care sucevenii au simțit că se prăbușește cerul pe umerii lor.

În minutele de final, rapidiștii s-au aruncat spre poarta adversă, însă au făcut-o orbește, singurul care s-a remarcat cu adevărat fiind juniorul Dudea, dar nu printr-o realizare fotbalistică deosebită, ci prin semnele obscene adresate spectatorilor suceveni, care își pierduseră pe bună dreptate răbdarea după ce asistaseră pe viu la scenariul pe care vi l-am prezentat mai sus.

VEZI un MATERIAL VIDEO de la meciul de la Suceava

Așadar, rapidiștii și-au dat cu stângul în dreptul într-un moment în care aveau nevoie disperată de victorie, iar șansele lor de salvare de la retrogradare au scăzut spre minim.

Rapid CFR Suceava: Niga (Hânțescu 34) – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin – Golofca, Sfrijan, Dănilă, Gheorghiciuc (Bîgu 77) – I. Plămadă, M. Negru (Aeroaiei 65)
Antrenor: Daniel Bălan

Gloria Buzău: D. Sârbu – A. Iordache, Vârtej, Vlaicu, Agache – Răduca (N. Popescu 77), G. Marcu, Cl. Dumitrescu, Danciu – Koprindzhiyski (G. Ghiță 53), Mug. Dedu (D. Burlacu 85)
Antrenor: Ion Viorel.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Marius ANGHEL 23 May. 2016, 12:43 Campionat
Pe aceeași temă