Rapid și Petrolul se luptă pentru semnătura lui Teixeira. Anunțul lui Marius Stan: „Am înțeles că e o problemă din acest punct de vedere”

Rapid și Petrolul se luptă pentru semnătura lui Teixeira.** Anunțul lui Marius Stan:

Filipe Teixeira (38 de ani) a rămas liber de contract după despărțirea de FCSB, iar pentru moment este curtat de Rapid și Petrolul, după cum ProSport a anunțat în exclusivitate.

Noul președinte al Petrolului, Marius Stan, a vorbit despre situația portughezului: „Căutăm încă un vârf, mai căutăm un număr 10, care e greu de găsit. Noi l-am tot așteptat pe Filipe Teixeira, dar nu știu dacă se va întâmpla acest lucru. Noi încă sperăm, depinde de decizia lui, decizia de a continua sau nu activitatea fotbalistică. Am înțeles că e o problemă din acest punct de vedere.

L-au vrut și cei de la Rapid, asta înseamnă respect pentru omul Teixeira și pentru fotbalistul care la 38 de ani arată ca la prima tinerețe. Ar fi un jucător necesar și unul care pentru public ar însemna ceva deosebit, pentru că a fost la Petrolul, prin Petrolul a venit în România, are amintiri frumoase și le poate reînnoda. Mai așteptăm, ținem legătura. El nu a luat încă o decizie”, a spus Marius Stan, pentru Telekom Sport.

Teixeira se află pentru moment în vacanță și nu se grăbește să semneze cu vreo echipă. „Încă mă gândesc. Aștept, vedem ce o să apară. O să iau o decizie. M-au contactat și Rapid, și alte cluburi, dar mă gândesc. O să vedeți. O să iau o decizie. Încă nu știu când, dar o să iau o decizie. La FCSB mi s-a încheiat contractul, nu sunt dezamăgit că am plecat. A fost o plăcere să joc acolo. Am și oferte de la Liga 1. Rapid e un club la care am fost și pe care îl respect foarte mult. Pentru moment cred că e greu să ajung acolo, în Liga a 2-a”, a spus recent Filipe Teixeira, la DigiSport.

Teixeira e dorit de Rapid și Petrolul

Teixeira se află pe lista Rapidului, după cum ProSport a anunțat în exclusivitate. În ultima perioadă, negocierile dintre cele două părți au intrat în impas, după cum a spus antrenorul Rapidului, Daniel Pancu. „Nu cred că Teixeira mai vine, nu am mai primit nicio veste. Nu știu dacă vrea să mai joace. Ar fi fost formidabil din punctul meu de vedere, dar asta nu înseamnă că nu sunt și alți jucători de valoare”, spunea Pancu după primul amical al Rapidului disputat în această vară, sâmbăta trecută, 1-0 cu Concordia Chiajna. La reunire, antrenorul era de părere că portughezul poate să mai joace încă cel puțin doi ani: „De la Teixeira așteptăm în continuare un răspuns, dacă mai vrea să joace sau nu, dacă are motivație. E un jucător extraordinar din punctul meu de vedere, fizic stă foarte bine și în opinia mea mai poate juca doi ani la un nivel înalt”.

Rapid i-ar fi pus pe masă lui Teixeira un contract de 10.000 de euro pe lună. În România, portughezul a jucat pentru FC Brașov, Rapid, Petrolul, Astra și FCSB.

Petrolul îl vrea și ea pe Teixeira, jucător care a mai evoluat la Ploiești în perioada iulie 2013-iulie 2015. Potrivit surselor Liga2.ProSport.ro, președintele clubului Petrolul, Marius Stan, i-a oferit 15.000 de euro la semnatura și un salariu de 6.000 de euro lunar lui Filipe Teixeira pentru a semna un contract. Portughezul a cerut timp de gândire.

27 de meciuri și 2 goluri în Liga 1, 1 joc în Cupa României și altele 5 partide și 1 gol în Europa League au fost cifrele lui Filipe Teixeira la FCSB în sezonul recent încheiat

Pe aceeași temă