Rapid nu a primit licența pentru Liga 1. Giuleștenii pot face apel până pe 14 mai

Mihai Andries 10 May. 2014, 00:10 Campionat

Lovitură sub centură pentru Rapid la ora 23:59. Giuleștenii nu au primit licența din partea Comisiei de Primă Instanță din cadrul Departamentului de Licențiere al Federației Române de Fotbal.

Membrii Comisiei au dezbătut cazul aseară, până târziu, și l-au anunțat de decizia lor pe directorul de licențiere Viorel Duru. La rândul său, oficialul a transmis clubului giuleștean decizia până la miezul nopții. Oficialii și-au motivat hotărărea prin faptul că Rapid nu și-a achitat datoriile restante către trei foști jucători: Julio Cesar (foto, dreapta), Luciano Vella și Daniel Barioni Paulista.

Conform unei decizii FIFA, Rapid ar fi trebuit să se achite de sarcini, dar administratorul judiciar a deschis o acțiune în justiție pentru a vedea dacă sunt sau nu creanțe curente. Rapid are dreptul să facă apel până pe 14 mai, iar în cazul în care nu va primi licența în România, clubul giuleștean se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Dacă situația va rămâne neschimbată, Rapidul nu va putea evolua în viitorul sezon al Ligii 1, chiar dacă din punct de vedere sportiv și-ar câștiga dreptul de a promova.

Articol scris de Victor STOICESCU și Andru NENCIU

Mihai Andries 10 May. 2014, 00:10 Campionat
Pe aceeași temă