Rapid – Berceni 3-0: Trei goluri și mulți bulgări!

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 01:00 Campionat

Pentru a fi alături de favoriți, suporterii rapidiști au trebuit să îndure prima zi de iarnă autentică din București. Circa 1.500 de iubitori de fotbal au venit miercuri seara în Giulești. Cam puțini să-și țină de cald, dar la fix pentru atmosferă. Care s-a încins destul de repede.

În al doilea minut de joc, Pivniceru – fost junior al Rapidului – a fost eliminat după o intrare întârziată pe tibia lui Săndulescu, undeva la mijlocul terenului. Mai rămâneau circa 88 de minute pentru ca elevii lui Viorel Moldovan să forțeze victoria ce i-ar fi cățărat din nou pe primul loc. Probabil că și-au spus că e destul timp, astfel că au ales să nu se grăbească în prima repriză.

Lukanovic, Pancu și Ciolacu l-au făcut remarcat pe Meilă, portarul oaspeților, probabil singurul om din stadion care nu prea a simțit frigul de afară. Oarecum geloși pe el, spectatorii și-au spus că trebuie să-și pună sângele în mișcare și au început o bătaie cu bulgări. Cu siguranță mai spectaculoasă decât primele 45 de minute.

Joacă-joacă, numai că Fâșie a simțit din plin un bulgăre direct în față (75) și a amintit de Alexandru Deaconu (arbitrul de la meciul cu Steaua din 2008, lovit de o brichetă). Atunci a fost 0-3 la masa verde. Ieri s-a terminat 3-0 pentru Rapid. Iacob, Selagea și Ioniță au fost cei care au întrerupt sărbătoarea bulgărilor. Și au dus Rapidul pe primul loc!

Au urcat pe primul loc

Ca urmare a victoriei de ieri, giuleștenii sunt lideri în clasament, la trei puncte distanță de tripleta Clinceni – CSMS Iași – Unirea Slobozia, departajate în această ordine de golaveraj. Interesant de remarcat că Viorel Moldovan a avut inspirație atunci când a făcut o dublă schimbare după zece minute scurse din repriza secundă, aruncându-i în teren pe Doman și Ioniță II. Primul a fost autorul pasei de gol la reușita lui Ioniță II, în timp ce decarul a furnizat pasa decisivă la golul lui Selagea.

 

RAPID BUCUREȘTI – ACS BERCENI 3-0 (0-0) Al. Iacob ”65, Selagea ”83, Al. Ioniță II ”90

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Al. Iacob, Săndulescu, N. Vasile – Al. Coman (Doman ”56), Selagea, Pancu (cpt.), M. Martin (V. Negru ”68) – Lukanovic, Ciolacu (Al. Ioniță II ”56)
Antrenor: Viorel Moldovan

Berceni: Meilă – E. Nicu, C. Sandu, Fâșie, Pazon – Al. Stan, Al. Radu (cpt.), G. Ghinea (V. Ștefan ”76), A. Pătrașcu – Pivniceru – A. Nistor (B. Aldea ”81)
Antrenor: Marin Dragnea
Eliminare: Pivniceru ”2 (roșu direct)

Stadion: „Valentin Stănescu” (București); Spectatori: 1.500; Arbitru: Florin Miron; Asistenți: Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu (toți din București); Jucătorul meciului: Cătălin Doman 3

 

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto de Bogdan IORDACHE

Mihai Andries 28 Nov. 2013, 01:00 Campionat
Pe aceeași temă