Rapid anunță că își va căuta dreptatea la TAS, după ce nu a primit licența : „Era de anticipat, continuă seria nedreptăților”

Mihai Andries 18 May. 2014, 19:39 Campionat
Rapid anunță că își va căuta dreptatea la TAS, după ce nu a primit licența**:

FC Rapid a anunțat că își va căuta dreptatea la TAS, după ce Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere i-a respins dosarul și l-a acuzat pe Viorel Duru că și-a manifestat în mai multe rânduri antipatia și „continuă seria nedreptăților ce duc la transformarea Ligii I într-una sătească”.

„Din păcate, ceea ce s-a întâmplat era de anticipat. Viorel Duru (n.r. – directorul Sistemului Național de licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru) și-a manifestat în mai multe rânduri antipatia îndreptată împotriva Rapidului și continuă seria nedreptăților care duc la transformarea Ligii I într-una sătească. Rapid își va continua drumul și își va căuta dreptatea la TAS”, se arată într-un comunicat al FC Rapid, postat pe site-ul oficial al grupării giuleștene.

În comunicat se menționează că FC Rapid „se vede înjunghiat în spate”: „Se pare că a devenit o obișnuință transformată în tradiție ca Rapidul să fie împins către liga secundă prin metode oculte. În sistemul totalitar al vremurilor apuse, gruparea noastră era aruncată în Divizia B din cauza nesupunerii, prin jocuri de culise așezate pe terenul de joc cu ordin de creionare a clasamentului. În fotbalul actual, în care «comisiile» împart dreptatea după bunul plac, fără a acorda absolut nicio importanță clasamentului, sau rezultatelor sportive obținute pe arenele de joc, Rapidul se vede de asemenea înjunghiat în spate”.

FC Rapid precizează că pentru a treia oară în două sezoane consecutive echipa este „împinsă în Liga a II-a din motive ilogice”. „În urmă cu un an, era singura formație de pe mapamond retrogradată de două ori în același sezon (niciodată sportiv). Anul acesta, «comisia» (aflată în subordinea d-lui Viorel Duru) a așteptat aflarea rezultatului din meciul direct disputat de Rapid cu contracandidata la promovare și imediat după fluierul final a anunțat neacordarea licenței formației FC Rapid București din motive absolut halucinante”, se arată în comunicat, citându-se motivele respective: „Sursele suplimentare prezentate de club, constând în creanțe de recuperat de la debitorii săi, Copos Gheorghe, SEG și Dinu Mihail Gheorghe, pentru care au fost formulate proceduri prealabile sau acțiuni judecătorești nu prezintă certitudinea unor încasări efective… Clubul FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului Copos Gheorghe, în cadrul procesului penal, ci numai pe calea unei acțiuni civile ulterioare soluționării definitive a cauzei penale, riscând să se confrunte în prezent cu insolvabilitatea debitorului condamnat…. Solicitantul de licență afirmă că o altă sursă de finanțare a activității viitoare o constituie contractele de publicitate, ignorând imprejurarea că obiectul acestora prevede punerea la dispoziția beneficiarului tocmai a spațiului publicitar de la Stadionul Giulești Valentin-Stănescu pe care și-a exprimat intenția de a nu-l mai folosi în viitor”.

„Adică, Rapidul e de vină ca Gheorghe Copos nu s-a acționat în judecată pentru recuperarea prejudiciului odată cu începerea procesului Dosarul transferurilor. FC Rapid SA a deschis acțiunea în instanță pentru recuperarea prejudiciului, așa cum se poate vedea și din documentele depuse la FRF, dar…asta nu contează pentru «comisii». De altfel, prin hotărârea penală care stabilește prejudiciul, sunt stabilite și măsuri asiguratorii!!! De ce Rapidul este considerat doar dator, iar când are de primit nu este luat în seamă? De ce nu este luată în seamă datoria clubului Astra către FC Rapid pentru transferul jucătorului Alexandru Ioniță scadentă la 30.04.2014? Nici acest contract nu este «ferm»? Este clar că această «comisie» ne consideră naivi, dacă nu cumva de-a dreptul tâmpiți. O firmă care plătește pentru un spațiu publicitar pe inelul publicitar va beneficia de acel spațiu, cu expunerea prevăzută contractual, indiferent de stadionul pe care echipa își dispută meciul considerat „acasă”!, se mai menționează în comunicat.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a respins dosarele cluburilor Rapid și Gloria Bistrița privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX surse din FRF.

A treia grupare din Liga a II-a al cărei dosar fusese respins de prima instanță a Sistemului Național de licențiere, CS Universitatea Craiova, a primit licența din partea Comisiei de Apel.

În urmă cu o săptămână, instanța de fond a Sistemului Național de licențiere din cadrul FRF a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, din cauza datoriilor către Julio Cesar și Daniel Paulista.

Formația Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, FC Rapid se află pe locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a eșalonului secund, poziție care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Sursa: Mediafax

Mihai Andries 18 May. 2014, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă