Rămasă fără șanse la evitarea retrogradării, Farul mizează pe tineri

Rămasă fără șanse** la evitarea retrogradării, Farul mizează pe tineri

Farul este ca și retrogradată în Liga a III-a din punct de vedere sportiv. Ultimii în clasamentul play-out-ului Ligii a II-a, cu doar zece puncte acumulate, „marinarii” sunt la o distanță de 12 puncte de ultima poziție care asigură menținerea în eșalonul secund, cu cinci etape înaintea încheierii campionatului.

Astfel că toate speranțele oficialilor constănțeni de a menține Farul în Liga a II-a și în sezonul viitor se leagă de schimbarea sistemului competițional (mărirea numărului de formații) ori de problemele cu care se confruntă alte echipe. „Nu mai avem șanse să ne salvăm prin prisma rezultatelor. În ultimele etape, voi da credit tinerilor, atât din pricina problemelor de lot cu care ne confruntăm, cât și pentru că vreau să văd potențialul celor de la juniori, în perspectiva sezonului viitor. Se impune o reconstrucție a lotului”, a declarat antrenorul Farului, Ștefan Nanu.

„Marinarii” susțin următorul meci mâine, la Constanța, cu echipa de pe locul 2 (cu 25 de puncte), Gloria Buzău. Partida contează pentru etapa a șasea a play-out-ului (prima din retur) și începe la ora 11.00. Dintre cei accidentați etapa trecută, a revenit Bumbac, dar Nanu nu se va putea baza pe Ghinea, Nițescu, Apostol, Neagu, Silvășan, Buzea, Igiroșanu și Scărlătescu. Ultimii doi au revenit la program normal, dar pauza mare pe care au luat-o îi împiedică să fie la un nivel ridicat din punct de vedere fizic.

Muscă, titular de două meciuri

Pe lângă tinerii Pâslaru și Tudor, care se găsesc de mai multă vreme în lotul echipei mari, în ultimele două etape, Nanu a oprit în primii 18 mai mulți jucători de la juniori: Muscă, Barbă, Culețu, Dinu, Malancă (cu Dunărea Galați), Muscă (foto), Meleandră, Caciandone (cu CF Brăila). Mai mult, Muscă a fost titular integralist în ambele partide, iar la Brăila a debutat Caciandone. La antrenamentele din această săptămână, au participat de la juniori Muscă, Caciandone, Claudiu Popa, Cezar Beșleagă, Meleandră și Ionuț Gheorghe, urmând ca Nanu să aleagă dintre ei pentru completarea lotului de la meciul cu Gloria Buzău. Mâine, de la ora 11.00, se mai joacă Dunărea Galați – Rapid CFR Suceava și Unirea Tărlungeni – CF Brăila. Clasamentul este următorul: 1. Tărlungeni – 27p, 2. Buzău – 25p, 3. Brăila – 22p, 4. Suceava – 20p, 5. Galați – 17p, 6. Farul – 10p. În Liga a III-a pică ultimele trei echipe din această ierarhie.

Sursa: Ziua Constanța
Foto de Alexandru RAITA

Pe aceeași temă