Răchită, surprins de tactica UTA-ei. „Pe bancă au rămas Păcurar, Florea și Buleică. Dacă îi aveam eu, îi puneam titulari și căpitani”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2017, 10:12 Campionat
Răchită, surprins de tactica UTA-ei.**

Înfrângerea de la Pitești din runda trecută, 0-1 cu FC Argeș, nu i-a dat peste cap pe snagoveni. Cu Valeriu Răchită antrenor, Sportul, fostul Metalul Reșia, arată altfel. A echipă. Gruparea ilfoveană nu mai e ciuca bătăilor, se organizează mult mai bine și chiar dacă nu are jucători cunoscuți reușește că adune puncte și să nu aibă emoții cu retrogradarea. Sâmbătă, în etapa a 10-a, a reușit să încheie la egalitate, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu UTA Arad, o echipă care are un mix de jucători tineri talentați cu alții experimentați, se gândește la promovare, dar momentat e la retrogradare.

La finalul meciului desfășurat la Ghermănești, Valeriu Răchită a considerat să echipa sa ar fi meritat mai mult de un punct din meciul cu UTA. „La prima vedere, este un punct câștigat, dar – totuși – cred că am pierdut două astăzi. Am fost echipa mai pozitivă, am dorit mai mult, am avut mai multe ocazii, dar am întâlnit o echipă bine articulată, cu jucători cu experiență în apărare și nu am reușit să marcăm”, a considerat, pentru Sport Arad, fostul fundaș al Stelei sau Petrolului.

Răchită susține că se aștepta la altceva de la echipa arădeană. „Nu ne-au surprins ca joc, am urmărit pe video ultimele partide ale UTA-ei. În schimb, m-a surprins că pe bancă au rămas Păcurar, Florea și Buleică. Eu am făcut schimbări și am băgat doi copii, dintre care unul de 2000, iar UTA a băgat doi jucători de Liga 1, pe care, dacă îi aveam eu, îi puneam titulari și căpitani pe amândoi, dacă puteam. Asta este, am împărțit punctele cu UTA, nu știu cât ne ajută pe fiecare, ăsta e nivelul, mergem mai departe”, a mai spus Răchită.

Ploieșteanul i-a felicitat și pe suporterii arădeni care au venit tocmai în Ilfov pentru a-și sprijini echipa favorită, în ciuda parcursului slab din campionat. „Am rămas impresionat de cei câțiva suporteri care au venit de la Arad și care au cântat și și-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului. Bravo lor!”, a declarat Răchită.

În urma egalului din etapa a 10-a, Sportul Snagov acumulează 15 puncte și e pe locul 9, la egalitate cu FC Argeș, în timp ce UTA are doar 10 puncte și e pe locul 16, retrogradabil. În etapa viitoare, Sportul joacă în deplasare la Chindia târgoviște, echipă care a urcat pe locul 3, de baraj, cu 18 puncte, iar „Bătrâna Doamnă” va primi vizita celor de la Pandurii.

Marius ANGHEL 01 Oct. 2017, 10:12 Campionat
Pe aceeași temă