Răchită cheamă suporterii la ultimul meci pe teren propriu al lui ACS Poli în Liga 2: „Vom avea o sesiune de fotografii și discuții cu ei”. Antrenorul nu mai ascunde problemele clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 May. 2019, 15:00 Campionat
Răchită cheamă suporterii la ultimul meci pe teren propriu al lui ACS Poli în Liga 2:
  • ACS Poli e deja retrogradată de câteva runde, dar trebuie să își ducă crucea până la capăt. Pentru echipa cu datorii imense, în insolvență și deținătoare a palmaresului echipe studențești timișorene, a venit și momentul ultimului joc acasă în Liga 2, cu CS Mioveni.
  • Valeriu Răchită și-a păstrat discursul care face pe mulți să chicotească, cu toate că are absențe importante și a fost nevoit să ajungă și el la aceeași concluzie cu presa: că clubul are probleme cu banii.

 

Pentru meciul de sâmbătă cu CS Mioveni, de pe teren propriu, de la ora 11:00, Paramatii, Codrea și Țîgîrlaș sunt suspendați, Rogoveanu și Munteanu sunt tot cu fracturile anterioare, iar Calugher are o entorsă. Răchită bravează însă și spune că așteaptă suporteri și o victorie, la fel ca în partida cu FC Argeș (1-0).

„Așteptările mele sunt să vină cât mai mulți suporteri alături de echipă. Pentru că este ultimul meci oficial din Liga a 2-a acasă. Ne-am bucura dacă am fi susținuți de mulți suporteri. Probabil că după meci vom avea și o sesiune de fotografii și discuții cu ei. Noi cred că n-am dezamăgit, am făcut 19 puncte, s-au pierdut unele și datorită greșelilor de arbitraj, și greșelilor noastre, și ghinionul. Dar cred eu că atitudinea noastră ca și echipă a fost ok, așa că și mâine mă aștept la un meci greu, cu o echipă foarte bună a Ligii a 2-a. Dar sper eu să fie rezultatul ca cel de la meciul cu FC Argeș”, a declarat tehnicianul alb-violeților.

Despre adversar, Răchită a lăudat mai ales compartimentul ofensiv. „Au niște atacanți de Liga 1: Balint, Hergheligiu, Măzărache, plus eternul Ayza. Vin după o victorie, 4-1 cu Ripensia, așa că ne așteaptă un meci dificil, dar îl vom aborda la victorie pentru că noi nu ai avem ce să pierdem și vrem să facem o bucurie suporterilor”, a explicat antrenorul-manager.

Muncă fără retribuție după ce, în urmă cu câteva luni, Răchită spunea că presa a descurajat transferurile

ACS Poli se lăuda în declarații publice la început de retur că are un buget consolidat și nu vor mai fi întârzieri salariale. Chiar Valeriu Răchită dădea vină pe presă că unii jucători refuzau să semneze cu clubul, deoarece au citit că la club lipsesc resursele financiare. Antrenorul consideră că e nefiresc ca mass-media să considere că cele 10 milioane de euro datorie, conform tabelului întocmit de administratorul judiciar, ar putea reprezenta o problemă financiară.

Până la urmă, Răchită spune și el de câteva săptămâni că salariile nu se dau la timp, confirmând ceea ce presa a subliniat demult. „Am băieți de caracter, toți cei care am rămas suntem profesioniști, vrem să respectăm, în primul rând, brandul Poli și competiția. Sunt neajunsuri, dar mai sunt mai puțin de două săptămâni și vrem să ne respectăm în primul rând pe noi și clubul. Cu motivația jucătorului este mai greu pentru că e greu să muncești și să nu fii retribuit, dar asta e situația”, a precizat Răchită.

Înaintea ultimelor două etape ale sezonului, ACS Poli e pe locul 18, cu 29 de puncte. CS Mioveni stă bine, pe locul 7, cu 55 de puncte. Meciul de pe stadionul Electrica începe sâmbătă, la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 May. 2019, 15:00 Campionat
Pe aceeași temă