„Putem să ștergem tot cu buretele, pentru că suntem sus.” Simon Măzărache explică umilința suferită de CS Mioveni cu Rapid și când s-a „rupt” jocul

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 18:37 Campionat

O singură înfrângere suferise CS Mioveni în acest sezon de Liga 2 înaintea meciului de miercuri seară cu Rapid. Argeșenii pierduseră în urmă cu două etape la Constanța, 0-2 cu Farul, iar apoi defilau cu Pandurii (4-0). Nimic nu avea să anunțe însă dezastrul de pe teren propriu cu giuleștenii. Cu 5-1 s-au impus jucătorii lui Daniel Pancu, iar Mioveniul a trăit o umilință pe care în ultimii 15 ani a mai simțit-o doar de trei ori în fața propriilor spectatori.

Simon Măzărache: „Au înscris golul doi și de acolo cred că s-a rupt tot jocul”

Rapid a început excelent meciul de la Mioveni și a deschis scorul încă din minutul 8, prin Antonio Sefer. Simon Măzărache (27) a egalat după ce a scăpat singur cu Tătaru, însă giuleștenii au revenit în avantaj înainte de finalul primei reprize. Facundo Mallo (38) a punctat după o gafă de amatori a portarului Sima.

În partea secundă, rapidiștii nu au avut milă de adversari la aproape orice ocazie mare creată. Petre Goge (58), Cătălin Hlistei (75) și Brighton Labeau (90+1) au punctat pentru un 5-1 nesperat înaintea jocului. În partea secundă, în poarta Mioveniului a stat Flavius Croitoru.

Marcatorul Mioveniului în meciul cu Rapid, Simon Măzărache (26 de ani), a spus că jocul s-a rupt după ce adversarii au marcat înainte de pauză, la gafa lui Sima.

„După un început de meci destul de echilibrat, au înscris golul doi și de acolo cred că s-a rupt tot jocul. Au fructificat toate ocaziile pe care le-au avut, le-au intrat tot și asta e. Merită felicitați. Noi mergem mai departe, urmează următorul meci. Putem să ștergem tot cu buretele, pentru că suntem sus și avem șanse să trecem înapoi pe primul loc”, a spus Simon Măzărache la microfonul DigiSport.

„Sperăm ca la următorul meci să ștergem tot cu buretele”

În primele 15 meciuri, Mioveniul încasase 10 goluri. După eșecul cu Rapid, argeșenii au pierdut poziția de lider, fiind devansați cu un punct de UTA, care are și două meciuri restante. Măzărache e încrezător că el și coechipierii au forța să treacă peste acest eșec dureros.

„Asta e viața acum. Și noi am marcat cinci goluri. Astăzi am primit. Se poate trece mai departe. Suntem jucători cu experiență și sperăm ca la următorul meci să ștergem tot cu buretele. Oricine poate să încurce pe oricine. Noi, din păcate, jucăm mai bine în deplasare decât acasă. E foarte greu să câștigi cinci-șase meciuri să poți să te distanțezi, pentru că se motivează foarte mult. Vedeți și Snagovul. După un început foarte greu, acum au început să încurce toate echipele”, a mai declarat atacantul Mioveniului.

În ultimii 15 ani, CS Mioveni a încasat patru înfrângeri pe teren propriu în care a încasat câte cinci goluri:

03/10/11 * CS Mioveni – FC Vaslui 0-5 (Liga 1)
15/05/12 * CS Mioveni – CFR Cluj 0-5 (Liga 1)
31/10/18 * CS Mioveni – Sepsi OSK 0-5 (Cupa României)
13/11/19 * CS Mioveni – Rapid 1-5 (Liga 2)

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 14 Nov. 2019, 18:37 Campionat
Pe aceeași temă