Puștiul care a învins Petrolul visează să devină legendă la FC Argeș. „Îmi doresc să calc pe urmele tatălui meu, să ajung și eu un mare fotbalist”

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 13:10 Campionat

De la readucerea lui Augustin Eduard pe banca tehnică, în postura de antrenor principal, FC Argeș a obținut doar victorii, toate la același scor. De Aerostar a trecut la Pitești cu 2-1, iar din deplasările de la Luceafărul Oradea și Petrolul s-au întors cu toate punctele puse în joc după ce au câștigat tot cu 2-1. Coincidență este fi faptul că, în acest ultimele două meciuri, golurile au fost marcat de aceiași jucători, după desfășurări asemănătoare ale partidelor.

Atât cu Luceafărul, cât și cu Petrolul, FC Argeș a deschis scorul. La Sânmartin a marcat Cătălin Barbu, iar la Ploiești a înscris Vasile Buhăescu. Adversarele au reușit apoi, la scurt timp, să egaleze, însă piteștenii au revenit din nou în avantaj. Buhăescu a adus victoria cu Luceafărul, în timp ce Barbu a punctat decisiv cu Petrolul.

Și cu Aerostar, FC Argeș a condus prin golul lui Alin Buleică. Cătălin Vraciu a egalat apoi, iar Andrei Nilă a marcat pentru victoria piteștenilor.

Dacă Buhăescu este un jucător experimentat, ajuns la 31 de ani și trecut pe la multe cluburi din România, deci golurile sunt ceva normal din partea lui, fix ceea ce se așteaptă de la el, în schimb, Cătălin Barbu este abia la început de carieră, are 19 ani și fiecare reușită a sa este un mod de confirmare a încrederii pe care o primește de la antrenori. În acest sezon se vede un progres real în evoluția sa. Dacă în ediția trecută a Ligii 2 a evoluat în opt meciuri, în doar unul ca titular, fără să marcheze, în cea actuală, Barbu are deja 17 prezențe în 29 de etape, în 13 ca titular, și, în plus, a reușit șase goluri, cu SSC Farul (1-3), Dacia Unirea Brăila (4-1), ACS Poli (două, 5-0), Luceafărul Oradea (2-1) și Petrolul (2-1).

Pretenții piteștenilor față de Cătălin Barbu sunt foarte mari, mai ales că acesta moștenește un talent uriaș. Este fiul lui Jean Barbu, unul dintre cei mai mari atacanți pe care i-a avut FC Argeș, o legendă a echipei alb-violete. În cele 144 de meciuri jucate în prima ligă, „Cobra din Trivale” a marcat 84 de goluri, un record greu de egalat în zilele noastre.

Puștiul Barbu a explicat cum a trăit meciul de la Ploiești. „Știam că va fi foarte greu pentru noi. Întâlneam o echipă care are ca obiectiv promovarea și am intrat foarte motivați pe teren. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm pentru a ne continua parcursul bun din ultimul timp. Presimțeam că vom câștiga. Am jucat foarte bine pe ambele faze. Am înscris două goluri și ne-am mai creat și alte situații de a marca. Adversarul ne-a lăsat o impresie destul de bună. Petrolul este o echipă dificilă pentru orice adversar. Are jucători cu mare experiență și ne-a pus probleme pe faza ofensivă. Noi am avut capacitatea și armele necesare să contracarăm jocul lor. Nu este ușor să joci meci de meci sub presiunea rezultatului și a obiectivului. Există posibilitatea să și clachezi”, a spus, pentru Curierul zilei, atacantul Argeșului, care pe 5 august împlinește 20 de ani.

Barbu a spus și cum a gândit faza în care a marcat golul decisiv cu Petrolul, dar și ceea ce își dorește de la cariera sa. „Am văzut că între mine și adversar este un spațiu destul de mare și am tras tare la poartă. Șutul în forță este una dintre calitățile mele. După fiecare antrenament mai rămân câte o jumătate de oră și exersez șuturi din mai multe zone ale terenului. Încerc să mă perfecționez și la acest capitol. Îmi stă gândul numai la fotbal. Sunt tânăr, ambițios și vreau să ajung cât mai repede să joc în Liga 1. Îmi doresc să calc pe urmele tatălui meu și să ajung și eu un mare fotbalist. Dacă ești corect cu fotbalul și nu încerci să-l păcălești, fotbalul te răsplătește mai devreme sau mai târziu. Dacă muncești, ești serios și îți vezi de treabă, nu ai cum să nu reusești!”, a mai declarat tânărul atacant al echipei FC Argeș.

Tatăl lui Cătălin Constantin Barbu, nimeni altul decât Constantin Barbu, cunoscut ca Jean Barbu, este o legendă a clubului FC Argeș, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Samsung Bluewings, Rapid, Numancia și CS Mioveni. Pentru naționala României a jucat în trei meciuri și a înscris de două ori.

După Vasile Buhăescu, care are 14 goluri marcate în 26 de meciuri jucate, Cătălin Barbu este al doilea golgheter al Argeșului în acest sezon, cu șase goluri reușite în 17 meciuri. Al treilea în acest clasament este Ionuț Șerban, cu 4 goluri marcate în 24 de meciuri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 13:10 Campionat
Pe aceeași temă