Puștii lui „U” Cluj au prins curaj: „Putem fi un nou Viitorul”. Steaua a pus deja mâna pe cel mai promițător dintre jucătorii clujeni

Vlad MĂCICĂȘAN 02 Sep. 2015, 19:32 Campionat
Puștii lui

Andreas Calcan (foto – într-un duel cu Guilherme) este la 21 de ani unul dintre cei mai „experimentați” jucători din lotul Universității și se amuză de acest statut.

Mijlocașul a marcat primul gol al clujenilor în liga secundă și ar putea ajunge la Steaua în viitor, campioana deținând 30 la sută din drepturile lui federative.

Calcan „l-a înțepat” după câteva luni lui Vlad Munteanu, care acuza mentalitatea tinerilor jucători români: „Îi dedic lui golul”.

Din echipa de puști cu care Universitatea Cluj a început campionatul se disting Andreas Calcan (21 de ani) și Lorand Kovacs (22 de ani). Ei au prins meciuri și în Liga I, în precendentul sezon, iar primul dintre ei a și marcat în prima etapă. „Fotbalul din Liga a II-a este puțin diferit față de cel din Liga I. Este o bucurie imensă pentru mine faptul că am marcat primul gol într-un meci oficial, într-un moment dificil în care se află clubul. Mă bucur că am reușit și să debutăm cu o victorie”, a spus Calcan.

„Tătic” în teren, la 21 de ani

Faptul că este mult mai experimentat decât colegii lui, la doar 21 de ani e ciudat și pentru el. „Experimentat? (râde). Este o responsabilitate mare. Suntem toți jucători tineri, dar numai împreună putem face lucruri frumoase pentru acest club. Nu le dau sfaturi celorlalți. Ne ajutăm reciproc”, spune Calcan, care a mai jucat în liga secundă, la Râmni Vâlcea. Spune că n-are amintiri plăcute de atunci. „Aș putea spune multe, despre cum s-a comportat lumea cu mine, dar nu vreau să intru în polemici”, își amintește mijlocașul.

Steaua îl deține în proporție de 30 la sută

Calcan nu este un jucător necunoscut pentru cele mai sonore cluburi din România. În 2013 Dinamo a vrut să-l transfere, dar clubul clujean s-a opus. Universitatea a făcut însă o tranzacție cu Steaua, legată de Calcan. Sezonul trecut, când Valentin Lemnaru a fost transferat în curtea campioanei, steliștii l-au introdus și pe Calcan în afacere și au cumpărat 30 la sută din drepturile federative pentru el. Steaua ar putea avea și prima obțiune pentru un transfer al său, dar jucătorul nu se gândește încă atât de departe. Modelul Viitorului lui Hagi este visul puștilor de la Universitatea. „Se poate face performanță și aici. Grupele 94, 95 și 96 de la U Cluj au obținut locurile 1,2 și 3 pe țară”, este de părere Calcan, care și-a încheiat și conturile cu fostul președinte, Vlad Munteanu, după golul de la Târgoviște. Jucătorul s-a simțit ofensat în iarnă, când Munteanu a acuzat temperamental juniorilor români, în raport cu cel olandez. „Îi dedic golul lui”, l-a „înțepat” Calcan.

Vlad MĂCICĂȘAN 02 Sep. 2015, 19:32 Campionat
Tags:
Pe aceeași temă