Publicul, marele câștig al Chindiei după sezonul excelent din Liga 2. Târgoviștenii pornesc cu a doua șansă la promovare în Seria a II-a

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 12:09 Campionat
Publicul, marele câștig al Chindiei după sezonul excelent din Liga 2.** Târgoviștenii pornesc cu a doua șansă la promovare în Seria a II-a

Derby-ul Seria a II-a a Ligii 2 din ultima etapă a sezonului regulat, Chindia Târgoviște – Gaz Metan Mediaș, a fost onorat: vreme ideală pentru fotbal pe stadionul „Eugen Popescu”, 4.000 de spectatori și joc bun, cu ocazii de ambele părți, între două echipe care au arătat că merită să promoveze.

Prima repriză a fost a gazdelor: Neniță (10, cap peste transversală) și Cherchez (25 – șut în portar, după două driblinguri) și Popa (44 – șut din 10 metri, respins de Greab) au ratat ocaziile Chindiei. După pauză, roș-albaștrii au făcut pasul înapoi, iar Gazul s-a instalat confortabil în jumătatea Chindiei.

Oamenii lui Nicu Croitoru au forțat pe contraatac, iar finalul a fost dramatic, cu Meilă salvat de bară la lovitura liberă executată de Băjenaru, în minutul patru al prelungirilor. S-a terminat 0-0, o remiză echitabilă care o ține pe Chindia în coasta liderului, cu speranțe reale la promovare, după 20 de ani. În week-end-ul viitor începe play-off-ul.

Croitoru: „Victoria cea mai importantă pe care noi am reușit-o în acest an este că la Târgoviște lumea a început să vină la fotbal”

„Gaz Metan este cea mai puternică echipă a seriei și principala candidată la promovare, am spus-o chiar și atunci când nu se afla în primele șase. Ne-am fi dorit să câștigăm, am avut multe situații de a ne adjudeca cele trei puncte, din păcate n-am reușit de data asta și nu am obținut decât un punct. Mediașul a fost echipa cu posesia, noi am fost cea cu ocaziile, însă am avut și șansă pe final, când ne-a salvat bara. Ar fi fost frustrant și nemeritat să pierdem. Suntem dezamăgiți că nu am putut mai mult, ne-am dorit asta, însă eu i-am felicitat pe băieți pentru atitudine și dăruire. Atât am putut acum. La final vom vedea dacă e un punct câștigat sau sunt două puncte pierdute. Ne bucurăm că nu am primit gol, ne dă încredere din punctul ăsta de vedere, din păcate nu am reușit să înscriem. Nu am picat fizic, însă suntem o echipă de reacție și toate aceste acțiuni de contraatac solicită fizic, la fel și jocul de posesie al adversarului. Nu prea am intervenit cu schimbări, pentru că am considerat că exista posibilitatea să ne dereglăm puțin jocul. De acum nu mai sunt meciuri ușoare, toate sunt foarte grele și sperăm să avem aceeași evoluție bună. Victoria cea mai importantă pe care noi am reușit-o în acest an este că la Târgoviște lumea a început să vină la fotbal și că echipa a reușit să facă stadionul ăsta din nou plin, atât cât are capacitate”, a spus la finalul meciului Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei.

„E un punct bun pentru noi. Începem play-off-ul cu un moral bun, la un punct de Gaz Metan Mediaș. Am văzut din nou tribuna plină, după mult timp. Le mulțumim suporterilor că au fost alături de noi și îi așteptăm și la jocurile din play-off. Le promitem că vom da tot ce ne stă în putință pentru a câștiga fiecare meci”, a spus și Georgian Honciu, mijlocașul Chindiei.

Grozavu: „Nu m-a surprins Chindia, pentru că știam că este o echipă bună, omogenă, cu jucători valoroși”

„Noi ne-am propus mai mult, dar nu am reușit. Am avut o primă repriză modestă, slabă, în care Chindia și-a creat anumite situații de gol. Nu am reușit să reacționăm, am intrat foarte greu în joc, după care am mai reglat din probleme la pauză, iar a doua repriză cred că a fost a noastră. Până la urmă a ieșit un rezultat echitabil, niciuna dintre echipe nu merita să câștige. Nu mă mulțumește acest rezultat, pentru că noi am venit să câștigăm, așa cum s-a întâmplat de când sunt la Mediaș, însă nici nu meritam să luăm toate punctele. Oricum, și cu trei puncte și cu un punct, este clar că începe un alt campionat săptămâna viitoare și acolo se va hotărî echipa care merită să promoveze. Nu m-a surprins Chindia, pentru că știam că este o echipă bună, omogenă, cu jucători valoroși, care pe teren propriu pune probleme oricărui adversar. Mai degrabă s-a văzut că în ultimele trei săptămâni am avut doar un singur meci oficial, probabil și din cauza asta am intrat mai greu în joc. E greu de spus cine e favorită la promovare, toate echipele din play-off pleacă cu aceeași șansă și sunt foarte mulți factori care pot deveni decisivi. Chindia nu este cel mai periculos adversar în lupta pentru promovare, dar este una dintre echipele contracandidate, care își va juca șansa cu mare abnegație. A fost o atmosferă frumoasă, timpul plăcut, era normal să vină lume multă la meci”, a spus și Leo Grozavu, antrenorul Gaz Metanului.

VEZI PE CE LOCURI SE SITUEAZĂ‚ GAZ METAN MEDIAȘ ȘI CHINDIA TÂRGOVIȘTE ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM AU

CHINDIA TÂRGOVIȘTE   0
GAZ METAN MEDIAȘ   0

Meilă – Pătru (cpt.), Bg. Dinu, Vătavu, Martac – Neniță (Nisipeanu ”78), Honciu, L. Mihai, C. Stoica – Cherchez (Neguț ”88), D. Popa
Antrenor: Nicolae Croitoru

Greab – Stancu, I. Cristea, L. Cazan (I. Neag ”46), G. Neagu – Băjenaru, Iacob, Bic, Al. Munteanu (Neacșa ”82) – Coșereanu, Gavra (Buziuc ”62)
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 4.000; Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Adrian Mărginean (Aiud)

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBSport

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 12:09 Campionat
Pe aceeași temă