Protestul brăilenilor dă roade. Avramescu: „Vom da un salariu jucătorilor în dorința de a-i mobiliza pentru următoarele două partide”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 17:46 Campionat
Protestul brăilenilor dă roade.** Avramescu:

Meciul dintre Dacia Unirea și CS Mioveni, desfășurat sâmbăta trecută, a început cu 10 minute mai târziu, deoarece jucătorii brăileni au dorit să tragă un nou semnal de alarmă la adresa autorităților locale care au promis în august că vor aloca bani clubului de fotbal, însă nici până acum nu au făcut acest lucru. Și, cu toate că în primele zile ale săptămânii nu s-au antrenat, fotbaliștii lui Alin Pânzaru au făcut un meci foarte bun până în minutul 68.

Dacia Unirea a condus-o cu 2-0 pe CS Mioveni, dar a fost egalată în doar opt minute. În finalul partidei, oricare dintre cele două combatante putea câștiga. Dacia ar fi putut realiza surpriza rundei a 12-a dacă Roșu transforma lovitura de la 11 metri din minutul 78, în timp ce pentru argeșeni Florescu a trimis mingea în transversală în minutul 80. Roșu a avut golul victoriei în picior la ultima fază dar s-a complicat și a irosita șansa imensă avută.

Și, în loc să-i aplaude la finalul partidei, așa cum era normal, câțiva spectatori au strigat «Pariorilor!», «Vânzătorilor!».

Imediat după terminarea meciului, Alin Pânzaru a făcut o analiză a jocului, dar a vorbit și despre micul incident, unul care, în opinia antrenorului brăilean, nu-și avea rostul atâta timp cât fotbaliștii Daciei Unirea, unii dintre ei neremunerați 10 luni, au demonstrat că sunt la aceeași valoare cu cei ai formațiilor care se luptă la promovare.

„Am jucat în nota noastră, cu multe momente bune, însă nu reușim să gestionăm finalurile de partidă. Sportiv vorbind, încă nu avem omogenitatea pe care o dorim. Dar, deși traversăm o perioadă foarte grea, cu jucători neplătiți de 10 luni de zile, am jucat cu entuziasm, prospețime fizică și s-a văzut clar că golurile marcate de noi nu au fost întâmplătoare. Am avut penalty, o uriașă ocazie pe finalul partidei dar și ei puteau înscrie și câștiga partida. Păcat că nu am luat trei puncte, aveam nevoie de o victorie ca de aer ca să dăm o plamă celor care ne tot promit ajutorul dar nu o fac. Înconjurați de probleme, de nenorociri, nu poți juca la nivel înalt. Am avut o cădere pe final, am făcut pasul înapoi, dar s-a văzut că am luptat pentru cele trei puncte. Și la final a venit cireașa de pe tort, este dureros să vezi că doi-trei spectatori, aceeași care mereu sunt nemulțumiți de ceva, strigă aiurea. Traversăm o perioadă grea, jucătorii au familii, fără bani nu sunt cu capul la fotbal, nici eu nu mai știu cum să-i motivez ca să joace pentru această echipă”, a declarat Alin Pânzaru pentru Obiectiv Vocea Brăilei.  

Și o veste bună

Președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea a spus că se fac eforturi ca în această săptămână clubul să le plătească un salariu jucătorilor.

„În această săptămână vom da un salariu jucătorilor în dorința de a-i mobiliza pentru următoarele două partide, cea din campionat cu AFC Hermannstadt și cea din Cupă cu Juventus. Așteptăm săptămâna aceasta și un răspuns pozitiv de la Consiliul Concurenței și poate se vor debloca și banii de la Primărie”, a punctat Valentin Avramescu.

După 12 etape desfășurate în campionat, Dacia Unirea se află pe locul 12, cu 15 puncte. Brăilenii au ajuns și în 16-imile Cupei României, acolo unde o va întâlni pe prim-divizionara Juventus București.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 17:46 Campionat
Pe aceeași temă