Pronia a ținut cu ASU Politehnica în Vinerea Mare. Timișorenii s-au impus cu CS Afumați după un gol marcat încă din debutul jocului

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 11:41 Campionat

ASU Politehnica a câștigat cu 2-1 meciul cu CS Afumați jucat în Vinerea Mare, în cadrul etapa a 28-a a Ligii 2. Timișorenii au marcat la primul atac, cu un gol la vinclu al lui Alin Ignea, după care Vasile Nicolae, jucător dat afară de Afumați în toamnă, a mărit diferența. Oaspeții au redus din scor prin Vasile Olariu, dar nu au putut nici măcar egala, deși au dominat repriza secundă la capitolul posesie. A fost un rezultat „stropit” și cu puțin sânge, după ce Cristian Scutaru a fost lovit serios la cap.

Timișorenii au deschis rapid scorul, la prima fază de atac. După o pasă de pe dreapta, Alin Ignea a tras din 20 de metri poziție centrală direct la vinclu. Mijlocașul a încercat ulterior o execuție similară, dar din careu, însă mingea nu a mai prins spațiul porții. A venit însă și golul doi, în minutul 15. Predescu a centrat de pe stânga, iar Vasile Nicolae a reluat în plasă, după ce Patriche a lăsat mingea să cadă. Timișorenii au mai avut ocazii, dar Krausz nu a prins spațiul porții, iar centrarea de pe dreapta a lui Sorescu s-a oprit în brațele lui Marinescu.

Scutaru, plin de sânge după o ciocnire cu crampoanele lui Buzea

Prima repriză a oferit și momente „sângeroase”. Cristian Scutaru a necesitat cinci minute de îngrijiri medicale după ce a fost lovit în cădere de Buzea cu crampoanele lângă urechea stângă. Fundașul a sângerat destul de abundent și a fost bandajat, dar și-a schimbat și tricoul. După dominarea clară din debutul jocului, timișorenii nu au mai controlat așa bine jocul, astfel că, în minutul 42, Vasile Olariu a putut reduce diferența cu un șut plasat la colțul lung pentru 2-1 la pauză.

Repriza a doua a fost anostă, fără faze importante în fața porților

A doua jumătate a meciului a marcat o retragere clară a gazdelor. Pe acest fond de joc, Afumațiul a căutat să mai înscrie și a controlat balonul, dar nu prea a știut ce să facă cu el. Dedu a prins spațiul porții, dar Dur-Bozoancă a reținut fără probleme, iar Ștefan Vasile a avut un șut care s-a dus pe lângă buturi. Poliștii au avut un contraaatac bun, prin Sorescu, dar centrarea nu a prins spațiul porții. Atât Krausz, pentru gazde, cât și Avram pentru oaspeți, nu au avut un „tir” reglat.

Pe finalul jocului, Afumațiul a irosit o acțiune muncită după ce Mugurel Dedu a tras mult peste poartă după un efort comun al coechipierilor.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS AFUMAȚI        2-1
Alin Ignea 2′, Vasile Nicolae 15′ / Vasile Olariu 42′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia (cpt.), Scutaru, Taub – A. Ignea, Poparadu, Krausz, C. Predescu (Ghinescu 64′) – Sorescu (Lazea 89′), Vas. Nicolae (Giuricici 86′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Coadă, Gașpar, Cristodulo
Antrenor: Antonio Foale

Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Perju – Buzea (Alin Zaharia 46′), Vas. Olariu – Rz. Avram, Mug. Dedu, Mitu (Șt. Vasile 46′) – Buduroi (D. Burlacu 84′)
Rezerve neutilizate: Obretin – Novacek, Ciochină, Mir. Manole
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 44 de puncte, iar săptămâna viitoare are meci vineri, de la ora 17:00, la Dunărea Călărași. CS Afumați a căzut pe locul 5, cu 48 de puncte. Sâmbăta viitoare va primi vizita celor de la Știința Miroslava.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 07 Apr. 2018, 11:41 Campionat
Pe aceeași temă