Promovarea i-a trezit amintiri vechi lui Daniel Florea: „Odinioară, lumea se urca atât pe Turnul Chindiei, pe ruine sau în plopi să facă atmosferă. Vrem lângă noi acest public minunat”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 15:45 Campionat

Daniel Florea (31 de ani) a marcat golul egalării în meciul Chindiei cu Luceafărul Oradea (scor 4-1) și a dat start revenirii în joc a echipei sale pentru victoria care i-a adus promovarea matematică în Liga 1. Târgoviștea va avea din nou un club de fotbal în prima ligă după o pauză de 21 de ani.

Chiar dacă în 2016 a câștigat campionatul României cu Astra, atacantul originar din Târgoviște spune că ziua în care a obținut promovarea cu Chindia în Liga 1 este cea mai frumoasă de când s-a apucat de fotbal. Florea și-a îndeplinit, astfel, obiectivul pentru care acceptase în urmă cu un an, în sezonul trecut, să semneze cu echipa dâmbovițeană.

„Este o performanță extraordinară. Este una dintre cele mai frumoase zile ale mele de când joc fotbal. Ne bucurăm că am readus din nou Târgoviște în prim-planul fotbalului românesc. Ne bucurăm și suntem mândri că am reușit o astfel de performanță. A fost foarte greu. Întotdeauna când te înhami la asemenea obiective vor exista și urcușuri, dar și coborâșuri. Am fost și blamați și acuzați, dar după meciul cu Oradea am demonstrat cine suntem și ce ne-am dorit cu adevărat. Am avut parte de o atmosferă extraordinară. După ce am fost schimbat, priveam de pe bancă cum lumea făcea valuri în tribune și îmi aduceam aminte de vremurile de odinioară, când lumea se urca atât pe Turnul Chindiei, pe ruine sau în plopi, făcând o atmosferă asemănătoare. Noi ne-am făcut treaba pe teren, iar mai departe vom vedea ce va fi. Știim că pentru început, în Liga 1, vom juca cel mai probabil la Mioveni, dar pentu noi ideea va fi să jucăm cât mai repede la Târgoviște, pentru a avea lângă noi acest public minunat”, a spus, citat de DBonline, Daniel Florea, la finalul întâlnirii cu Luceafărul Oradea.

9 goluri a marcat Daniel Florea în cele 34 de partide disputate în acest sezon pentru Chindia, în 29 dintre ele începând ca titular. Atacantul este al patrulea golgheter al echipei târgoviștene în acest campionat, după Liviu Mihai și Cristian Cherchez, ambii cu 16 goluri marcate, și Cristian Neguț, care are 12 goluri.

Foto: Eduard GĂ‚ISEANU / FC Chindia Târgoviște

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 15:45 Campionat
Pe aceeași temă