Procurorii DNA ridică acte de la Primăria Timișoara privind finanțarea echipei FC Poli

Autor: Mihai Andries Publicat: 21 Oct. 2014, 11:18 Actualizat: 21 Oct. 2014, 11:56 Campionat

Procurorii DNA au descins, marți dimineață, la Primăria Timișoara, unde au fost primiți de primarul Nicolae Robu, aceștia urmând să ridice mai multe documente privind finanțarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timișoara, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorul-șef al DNA Timișoara, Tamaș Schiffbeck, a declarat, corespondentului Mediafax, că, marți, procurori ai DNA se află la Primăria Timișoara pentru a ridica mai multe dosare.

„Nu putem vorbi de o percheziție. Mai exact procurori de la DNA ridică acte de la Primărie în dosarul privind finanțarea echipei de fotbal FC Timișoara de către Consiliul Local„, a declarat Schiffbeck.

Procurorii DNA au fost primiți de primarul Nicolae Robu.

În anul 2008, Consiliul Local Timișoara și echipa de fotbal FC Poli Timișoara au semnat un contract de finanțare prin care CL se angaja să finanțeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanțele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timișoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

„Suma alocată de Primăria Timișoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007”, se arăta în contractul semnat între cele două părți.

În 2009, un raport al Curții de Conturi a arătat că, din suma de bani obținută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timișoara, 150.000 de euro au fost folosiți fără a respecta legea.

Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiți altfel se returnează.

Sursa: Mediafax

Autor: Mihai Andries Publicat: 21 Oct. 2014, 11:18 Actualizat: 21 Oct. 2014, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă