Probă de voință și sacrificiu la Mioveni

Mihai Andries 15 Mar. 2013, 20:33 Campionat
Probă de voință și sacrificiu la Mioveni

Ca fostă prim divizionară și la cât interes există din partea autorităților locale pentru fotbal, CS Mioveni era privită drept una dintre formațiile favorite la promovarea în elită. Cum și UTA și-a fixat același obiectiv, partida din etapa a 2-a, din turul campionatului, a fost considerată un adevărat derby. S-a încheiat 1-1, rezultat care, coroborat cu altele de slabă factură, au cam scos cele două formații din cursă sau cel puțin au pus alte teamuri in pole-position pentru un loc sub soarele Ligii 1. Arădenii și-au mai dres oarecum situația după ce au învins-o pe ACS Poli săptămâna trecută, însă, dacă nu doresc să piardă din nou contactul cu pozițiile promovabile, au nevoie de un nou rezultat pozitiv. Argeșenii anunță că gândul lor zboară deja spre sezonul următor, dar asta nu înseamnă că vor sta ca la teatru până la finalul campionatului.

Mai ales acasă, „galben-verzii” nu doresc să lase garda jos, cu atât mai mult cât meciul contra „Bătrânei Doamne” este primul cu caracter oficial în noul an. Mai mult, argeșenii doresc să confirme prestația și rezultatul bun din „fieful” bihorenilor lui Pană și un „duel” cu cea mai titrată echipă din Provincie pare prilejul perfect să o facă. „Din punctul meu de vedere este o partidă pe care trebuie să o câștigăm. Celor de la UTA nu o să le fie ușor cu noi, chiar dacă etapa trecută a învins Timișoara. Suntem motivați, iar oamenii din anturajul echipei ne sprijină. Sper să-i facem fericiți pe suporterii care vor veni să ne vadă”, a precizat antrenorul Florin Stoican, care a fost completat de Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al echipei CS Mioveni: „UTA și-a anunțat intențiile de a promova încă din acest an. Victoria din prima etapă cu Poli Timișoara o motivează și mai mult. Au moralul destul de bun. Va fi un joc greu, dar sunt convins că, dacă jucătorii noștri vor avea aceeași determinare pe care au avut-o la partida anterioară, de la FC Bihor, victoria în jocul de mâine nu le va scăpa printre degete”. Fundașul dreapta Pasăre și atacantul Năstăsie sunt absențele Mioveniului.

Revitalizați de succesul important pe toate planurile cu ACS Poli, „alb-roșii” doresc să ia ultimul tren spre Liga 1, dar pentru asta nu au voie să clacheze pe terenul formației lui Stoican. Misiunea arădenilor este cu atât mai grea cu cât trei dintre „eroii” cu timișorenii absentează la Mioveni. Neagu și Silvășan sunt suspendați, iar Voiculeț, accidentat. În plus, Adrian Falub avertizează asupra dificultății meciului și asta pentru că: „La ce vreme e, gazonul va fi greu. Apoi, Mioveniul are o echipă experimentată și foarte bine clădită fizic. Spre exemplu, fundașii lor centrali joacă de vrreo 6-7 ani ani împreună. În plus au doi fotbaliști foarte rapizi și periculoși , Mazilu și Arnăutu, care ne pot pune oricând probleme. La noi atuul este forța grupului”, a punctat antrenorul „Bătrînei Doamne”.

Disputa dintre CS Mioveni și UTA începe mâine, la ora 11 și poate fi urmărită pe internet, accesând linkul: http://absoluttv.ro/live/live_tv.

Formații probabile:

CS Mioveni: O. Popescu – Cotigă, B. Stoica, Olteanu, Dragu – I. Stancu, Dragalina, Boboc, Mazilu – Arnăutu, Gălan.

UTA: Amadio – Feussi, Matei, Gligor, Siminic – Lazea, Mărginean, Adofo – Bîrză, Dosso, Laso.

Arbitri: Dragoș Teodor (Constanța) – Dragoș Iliescu (Craiova) și Iulian Radu (București). Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești).

Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Constantin Constantinescu (Slatina)

 

Sursa: Sport Arad
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 15 Mar. 2013, 20:33 Campionat
Pe aceeași temă