Pentru al patrulea sezon consecutiv de când a revenit în Liga 2, Chindia se află în prima parte a clasamentului, iar acum, mai mult ca niciodată, pare atrasă de gândul promovării. Eșecul din ultima rundă programată în 2018, 1-3 la Cluj cu „U”, a dat-o jos de pe prima poziție și a coborât-o tocmai pe locul 5, cu 44 de puncte acumulate în 21 de etape, însă distanța de podium și, totodată, de pozițiile care duc în Liga 1 rămâne una mică. Snagovul e la două puncte avans, în timp ce Clinceniul și Petrolul au unul singur în plus, în timp ce cu „U” e la egalitate, însă clujenii au un golaveraj superior.
Chindia e văzută de toate adversarele ca o contracandidată certă la promovare. La Târgoviște se vorbește de revenirea în Liga 1 după o pauză de două decenii. Totuși, singura problemă majoră pe care o întâmpină echipa antrenată de fostul internațional Viorel Moldovan rămâne infrastructura sportivă de care beneficiază. Dacă Petrolul și „U” Cluj dețin stadioane noi, Chindia joacă pe bătrânul „Eugen Popescu”, o arenă pe jumătate închisă și care nu îndeplinește condițiile pentru a organiza jocuri de prima ligă. Astfel, în cazul în care ar promova, formația târgovișteană ar trebui să-și dispute meciurile de pe teren propriu într-o altă localitate, lucru pe care suporterii echipei nu-l doresc.
În ciuda tuturor problemelor de infrastructură, primul Cristian Stan și-ar dori ca Chindia să promoveze, chiar și cu riscut de a nu-și desfășura meciurile de pe teren propriu „acasă”. „Chindia are șanse mari, mai mari decât în sezonul trecut pentru o promovare directă. Se poate realiza acest lucru, dar fără să existe sincope. În 2019 mi-ar plăcea să avem rezultate cât mai bune la toate sporturile în care participă târgovișteni, iar Chindia să facă pasul spre prima ligă”, a spus edilul șef într-un interviu acordat pentru Jurnal de Dâmbovița. Acesta a vorbit și despre starea stadionului „Eugen Popescu”: „Pe actualul stadion, în condițiile actuale, nu se joace juca la Târgoviște meciuri de prima ligă. S-a propus și s-a aprobat în Consiliul Local, urmează să se facă studiul de fezabilitate pentru îmbunătățiri ale actualului stadion, pentru noul stadion mai avem de așteptat”.
La Târgoviște, la fel ca în multe alte orașe din țară, se dorește construcția unui nou stadion. Însă șansele ca acesta să fie făcut în scurt timp sunt nule. Primăria spune că reabilitarea arenei ar costa 6.303.299 lei fără TVA, iar lucrările ar urma să fie efectuate cu fonduri din bugetul local. Edilul Cristian Stan afirma că autoritatea locală nu are bani să investească în reparații de o asemenea anvergură și că eventualele intervenții s-ar face doar cu implicarea Consiliului Județean. Investiția totală s-ar ridica la 1,6 milioane de euro, iar schimbarea gazonului și montarea instalației de încălzire – lucrări vitale în perspectiva promovării – ar costa alți 300-400.000 de euro. Potrivit raportului de expertiză propus la vot consilierilor locale în ultima ședință din 2018, s-a adus în vedere două variante pentru rezolvarea problemelor de la arena târgovișteană: variantă minimală, aceea de reparații, și varianta maximală, de dărămare a stadionului și ridicare a unuia nou. Concluzia inginerului a fost că reparația costă mai mult decât un stadion nou. Refacerea duce la un preț de 1200-1400 euro fără TVA/mp, iar pentru construcția unui nou stadion de 1200 euro fără TVA/mp.