Prima înfrângere de pe teren propriu a Unirii a dus la tensiuni între antrenor și primar. O schimbare a fost motivul

Marius ANGHEL 28 Apr. 2015, 13:50 Campionat

Avantajul pe tabela de marcaj al echipei CS Mioveni în meciul de sâmbătă de la Tărlungeni, fapt ce i-a dus în final pe brașoveni la prima înfrângere din acest sezon pe teren propriu, scor 1-2, a încins atmosfera între antrenorul Unirii, Daniel Bona, și primarul comunei și președintele clubului, Iosif Kiss (foto mic).

Nemulțumit că tehnicianul nu-i respectă dorința de a-l introduce mai repede pe teren pe juniorul Albert Neculai, Kiss a fost extrem de norvos pe finalul meciului și a vociferat la adresa lui Bona. Chemat într-un final de antrenor de la încălzire în minutul 83, tânărul junior al Unirii nu a mai fost lăsat să intre în teren de către președintele Kiss Iosif: „Nu-l mai chema, că nu faci nicio schimbare!”, i-a spus edilul lui Bona, ca mai apoi să-i spună și lui Neculai să se întoarcă la încălzire: „Nu te duce! Lasă-i să joace cu cine vor ei!”. Drept urmare, antrenorul a apelat la altă schimbare. La introdus în teren pe nerefăcutul Sergiu Brujan și l-a scos pe Chirciu. „M-am supărat pe antrenor că nu a băgat un jucător de 15 ani. Asta este o dorința de-a mea să promovăm jucători tineri”, preciza, sâmbătă Kiss, într-o intervenție telefonică la Radio Sport Total FM.

Cum Kiss și Bona nu și-au mai vorbit de la acel episod, se părea că situația se va complica între cei doi. Totuși, luni, mult mai calm, primarul a precizat că îl respectă pe antrenor și a pus episodul nefericit pe seama tensiunii înfrângerii din meciul cu CS Mioveni. „Am fost nervos și din cauza înfrângerii. Eu îl respect pe Dan Bona, pentru că a reușit într-o perioadă extrem de grea să strângă acest grup de jucători și pentru acest lucru pot spune jos pălăria în fața fotbaliștilor și a antrenorilor. La Tărlungeni, jucătorii tineri au avut mereu șanse să joace. Așa a fost cu Florin Iacob, în acest sezon cu Niczuly… Regret acea ieșire și sunt convins că lucrurile vor reveni la normal”, a precizat Kiss Iosif pentru Monitorul Expres.

Unirea continuă în Liga 2 și în sezonul următor

Primarul Tărlungeniului a mai spus și că Unirea va continua fără probleme și în următorul sezon de Liga 2, atunci când vor reveni și câțiva jucători în lot. „Unirea va merge mai departe. La echipă vor reveni și Liviu Nicolaie și Șerban și vom avea, din nou, o echipă puternică”, a spus Kiss pentru acceași sursă.

Dan Bona nu a dorit să comenteze episodul nefericit din meciul cu CS Mioveni.

 

 

Marius ANGHEL 28 Apr. 2015, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă