„Pregătesc deja play-out-ul. O să apelez la jucătorii care au evoluat mai puțin”

Mihai Andries 03 Apr. 2014, 16:39 Campionat

Antrenorii „Bătrânei Doamne” nu au fost mulțumiți de felul cum a evoluat echipa în prima parte a amicalului cu Șoimii Tauț, când divizionara a patra a reușit să „înghețe” tabela. Stelian Gherman și Costică Olariu au urmărit desfășurarea evenimentelor din înaltul tribunei a doua, revirimentul apărând când ei au coborât la nivelul gazonului și au dat în continuu indicații.

Dar, chiar și marcând de patru ori în poarta lui Nichici, utiștii nu au multe motive de a fi optimiști și asta mai ales datorită numeroaselor probleme de lot. „Ne lipsesc Feussi, Ola, Mardare, Ardelean și Zaluschi. Când ies cinci titulari dintr-o echipă se simte. În rest, ce să spun. După o săptămână și un meci amical nu pot să-mi fac o părere foarte corectă despre echipă și jucători. Dar, câteva idei am în minte. De exemplu, îmi doresc de la jucători să fie mai agresivi în joc, în sensul bun al cuvântului. De asemenea, aș vrea să fac o schimbare și la sistemul de joc și, cel puțin în prima repriză al meciului de astăzi, nu am primit răspunsul dorit. Este greu și din punct de vedere al efectivului, stăm prost mai ales pe axul central echipei la fundași și mijlocași”, a explicat Stelian Gherman, care, printre altele, l-a încercat pe Laso pe postul de mijlocaș central în sistemul 4-4-2, dar fără succes. „Îl văd mai degrabă jucând în spatele unui vârf, sau în bandă, dar fără a avea sarcini defensive. E un fotbalist bun, dar doar dacă îl menții proaspăt pentru fazele de atac”, a concluzionat același antrenor.

Forțat de împrejurări, dar având în față și doi adversari cu care – teoretic – nu se va mai întâlni în faza a doua a competiției, antrenorul „textiliștilor” știe ce are de făcut. „Având următoarele două meciuri cu echipe din play-off, o să-mi permit oarecum să rulez tot lotul. Pe de-o parte, îi protejez pe cei cu probleme medicale, iar pe de alta o să-mi dau seama pe cine și în ce măsură pot conta în play-out în caz că intervin sau persistă indisponibilitățile la nivelul titularilor. Să nu se înțeleagă că voi neglija ultimele partide din sezonul regulat, doar că și cei care au evoluat mai puțin au nevoie de jocuri în picioare”, ne-a mai mărturisit Gherman.

Deși UTA ar putea fi una dintre echipele avantajate de sistemul play-off/play-out în încercarea de a-și îndeplini obiectivul, noul principal al arădenilor se raliază celor care nu văd cu ochi buni acest sistem. „Din păcate, observ că în unele meciuri primează calculele și nu fotbalul și nu e normal acest lucru. Sunt de acord cu Gabi Balint, nu e normal să lupți pentru niște puncte, să faci deplasări lungi, să cheltui bani, iar apoi rămâi fără  rodul eforturilor tale ca echipă și club. Sistemul are fisuri, iar acestea ies la iveală mai ales acum pe final de sezon”, a adăugat fostul tehnician al Unirii Alba Iulia.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 03 Apr. 2014, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă