Poli Iași își menajează opt titulari la meciul de Cupă cu UTA. Moldovenii fac deplasarea la Arad în ziua meciului

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 13:12 Cupa

Fotbaliștii Politehnicii Iași au în față o săptămână de foc, cu două meciuri dificile, ambele în deplasare. Miercuri, Poli va juca la Arad, cu UTA, în 16-imile Cupei României, urmând ca duminică să întâlnească Gaz Metan Mediaș, una dintre revelațiile începutului de sezon în Liga 1 Betano.

Antrenorul Flavius Stoican a decis să-și menajeze mai mulți titulari pentru a-i avea proaspeți din punct de vedere fizic în meciul din campionat cu Gaz Metan Mediaș.

Stoican va deplasa la Arad un lot format din 18 jucători, din care vor lipsi opt titulari: Rusu, Frăsinescu, Sin, Panțîru, Platini, Dylan Flores, Qaka și Andrei Cristea. Aceștia vor rămâne la Iași pentru a se pregăti sub comanda preparatorului fizic Denis Zmeu, în timp ce jucătorii cu probleme medicale, Mihalache, Moussa și Mongongo se vor antrena alături de kinetoterapeutul Claudiu Bătineanu, fiul medicului de la Dinamo.

„Vreau să mergem cât mai departe în Cupa României, este o competiție prin care putem ajunge în cupele europene. Asta le-am spus și jucătorilor. Cei care vor fi pe teren la Arad au șansa să demonstreze că mă pot baza pe ei și în campionat, în meciurile care urmează. Vreau să-i văd și în meciurile oficiale că dau totul, nu doar la antrenamente. Mergem să câștigăm la Arad și să ne calificăm. De ce nu, ne dorim chiar să și câștigăm competiția. Indiferent cu ce echipă va juca UTA, suntem echipa de primă ligă și trebuie să mergem mai departe”, a declarat antrenorul Politehnicii Iași, Flavius Stoican.

Dacă Ionuț Popa a declarat răspicat că nu îl interesează Cupa și că joacă meciul cu Poli „doar pentru că trebuie jucat”, ieșenii speră să ajungă în fazele superioare, ba chiar visează la trofeu într-o competiție ce poate asigura mut mai ușor decât în campionat o prezență în cupele europene.

La rândul său, președintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că echipa sa poate obține calificarea, chiar dacă vor rămâne acasă mai mulți jucători importanți.
„Ne dorim un parcurs cât mai lung în acest sezon al Cupei României, sperăm să depășim performanța de anul trecut, când ne-am oprit în sferturi. Chiar dacă vom menaja câțiva jucători, vrem să ne calificăm. Suntem echipa de primă ligă, avem un lot numeros și valoros, iar cei care vor intra pe teren trebuie să demonstreze că au valoare. Întâlnim o echipă bună a ligii secunde, pregătită de un antrenor valoros, cu exeriență, care a jucat o finală de Cupa României cu Poli Timișoara, dar ne dorim victoria și calificarea în optimi”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

Ieșenii fac deplasarea la Arad în ziua meciului, via Timișoara

Deși la un moment dat a fost luată în calcul o deplasare cu autocarul până la Arad, în cele din urmă oficialii ieșeni au găsit bilete la zborul Tarom spre Timișoara și vor pleca spre Banat în ziua meciului, miercuri dimineață.

„Aveam două variante, să plecăm astăzi cu autocarul spre Arad sau miercuri dimineață cu avionul spre Timișoara, iar de acolo echipa să-și continue drumul spre Arad cu autocarul. Am reușit să găsim bilete la avion și am optat pentru a doua variantă, mult mai puțin obositoare pentru jucători. Miercuri vom pleca spre Timișoara, iar joi ne vom întoarce acasă, prin București”, a declarat președintele executiv al Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie. 

Jocul dintre UTA și Poli Iași, contând pentru 16-imile Cupei României, are loc miercuri, de la ora 16:00, la Arad, pe stadionul Motorul.

Echipa probabilă a Politehnicii în meciul de la Arad: Cobrea – Gallego, Mihăescu, Dwubeng, Pârvulescu – Chelaru, Cioinac – Danale, Mimoun, Patrick Petre – Enoh.
Rezerve: Târnovanu, Bosoi, Zaharia, Rus, Mendes, Bekui, Ndongala

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 13:12 Cupa
Pe aceeași temă