„Portocala mecanică” a lovit din nou

31 May. 2009, 18:45 Campionat

Deja promovați în prima ligă înaintea meciului de la Buftea, Ceahlăul Piatra Neamț s-a deplasat pe terenul echipei conduse de Ana Maria Prodan fără nici un fel de presiune. Acest lucru s-a văzut foarte bine, jucătorii pregătiți de Florin Marin practic “zburdând”.pe teren.

Cu toate că oficialii echipei nemțene au anunțat, după ce au pbținut matematic promovarea, că le vor oferi șanse și jucătorilor care au jucat mai puțin în acest sezon și debuteze în liga secundă lucrurile nu au stat tocmai așa și în teren. “Portocalii” au început partida cu “unsprezecele” standard și asta s-a reflectat și în scorul final.

Jocul a început timid, ambele echipele tatonându-se reciproc, dar Ceahlăul parcă a avut mai mult inițiativa. În minutul 18 lucrurile s-au schimbat, iar după un corner de pe partea dreaptă, executat foarte bine de Miron, Gafița, singur-singurel în centrul careului,
 a reluat mingea cu capul în poartă. Imediat după deschiderea scorului partida a revenit la cursul de până atunci, dar de data aceasta Ceahlăul s-a mulțumit să se apere și să “le scoată” la joc pe gazde. Chiar dacă au trecut la cârma jocului, atacurile lor, mult prea sterile, nu au pus nicio problemă porții apărate de tânărul Hărăguță. Exact atunci când jucătorii celor două echipe se gândeau la răcoarea vestiarelor a venit și cel de-al doilea gol. O fază trasă parcă la indigo cu cea din minutul 18, doar că de data aceasta cornerul a fost pe partea stângă, iar furnizorul centrării a fost Bădescu. Gafița s-a înălțat din nou în centrul careului fără să fie jenat de niciun jucător al Buftei și a majorat diferența.

Repriza a doua a început  practic de la scorul de 3-0, după ce Bădescu a profitat de o nesincronizare a apărării gazdelor, a pătruns în careu și a scuturat pentru a treia oara plasa nefericitului Panainte. Parcă pentru a nu se supăra nimeni, cele două echipe au revenit la jocul obișnuit, influențat poate și de temperatura ridicată de la nivelul solului. Un lucru sugestiv pentru evoluția ilfovenilor este faptul că primul șut trimis pe spațiul porții nemțene a venit abia în minutul 62, expeditor fiind Dumitrescu.

Evoluția foarte bună a Ceahlăului și faptul că au căutat în continuu să marcheze nu a rămas fără rezultat. În minutul 66, după un șut în zid al lui Cebotaru trimis din lovitură liberă mingea a ajuns la tânărul Achim și acesta, fără niciun fel de reținere a șutat puternic de la aproximativ 20 de metri, ducând  scorul la un bine-meritat 4-0.

Până la final, nemțenii au rămas la cârma jocului și încurajați de “ole-urile” suporterilor, veniți tocmai din Piatra Neamț, au fost la un pas să înscrie și cel de-al cincilea gol. După un un-doi superb între Bădescu și Doicaru, mingea a ajuns la primul, dar lobul său a lovit doar plasa laterală a lui Panainte.

Cortina a fost trasă de atacantul gazdelor, Andrei Dumitrescu, care după ce a fost faultat în careu în ultimele secunde ale meciului, l-a executat pe Hărăguță cu o scăriță de toată frumusețea.

Scorul final, 1-4 și Ceahlăul demonstrează încă o dată că merită să își ia adio de la “matineu” și de la anul să se dueleze cu granzii ligii întâi.

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

Foto: Marius Anghel
 

31 May. 2009, 18:45 Campionat
Pe aceeași temă