Popa s-a dezlănțuit după ce UTA a fost umilită de Brăila. „Jucătorii și-au bătut joc de fotbal. Ei sunt singurii care pot să vă lămurească de ce s-au prezentat în halul ăsta”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2018, 13:41 Actualizat: 27 May. 2018, 13:42 Campionat
Popa s-a dezlănțuit după ce UTA a fost umilită de Brăila.  „Jucătorii și-au bătut joc de fotbal. Ei sunt singurii care pot să vă lămurească de ce s-au prezentat în halul ăsta”

UTA a pierdut al treilea meci consecutiv pe teren și al doilea pe teren propriu și și-a luat rămas bun într-o manieră urâtă de proprii susținători până în stagiunea ce urmează, dar și de arena din Șiria, care i-a găzduit în ultimul an și jumătate. Arădenii au primit o corecție de proporții, încasând un 1-5 de la Brăila, o echipă aflată pe loc retrogradabil.

Dacia Unirea Brăila a defilat la poalele Cetății și și-a luat punctele ce-i permit să joace cu salvarea pe masă, acasă, cu Pandurii Târgu Jiu, în ultima etapă. „Îi felicit pe învingători, au câștigat într-o manieră categorică și-i felicit și pe jucătorii noștri pentru că și-au bătut joc de fotbal. Și asta în condițiile în care atât eu, cât și managerul general, Alexandru Meszar, am încercat să-i motivăm azi cu o sumă frumoasă ca primă de joc, tocmai pentru a termina cu bine campionatul acasă. În rest, ați văzut și voi cum au jucat și întrebările ar trebui puse lor. Oare de ce s-au prezentat în halul acesta? Eu unul nu știu să vă răspund, ei sunt singurii care pot să vă lămurească. Am văzut jucători care-și puneau mâinile în șolduri sau pe genunchi, jucători care niciodată nu au câștigat dueluri unu la unu. Nu are rost să dau nici nume, căci, dacă mi-ar fi permis regulamentul, aș fi schimbat 11 jucători astăzi. Întrebați-i și poate vă spun că i-am omorât la antrenamente, că le-am spus să nu sară sau să paseze cu adversarul și să nu dea la poartă, ori să bată 11 metri în bară. Eu aș fi vrut ca echipa să câștige. Și eu și managerul general. Știam că au și restanțe la salariu și am zis să le dăm o primă, să-i ajutăm din banii personali. Și ați văzut ce a ieșit, asta a fost istoria”, a spus, citat de Sport Arad, Ionuț Popa la finalul disputei cu teamul de pe Dunăre.

„Frunză le-a arătat tinerilor noștri fotbal, fugea cu ei în spate la 40 de ani”

Dacă în urmă cu o lună de zile se arăta surprins de unele rezultate bune ale Brăilei, sâmbătă, „Mister” a dat înapoi. „Într-adevăr, m-au surprins la un moment dat cum de pierdeau meciuri după ce conduceau și apoi câștigau unde, poate, nu te așteptai, dar azi au demonstrat ceea ce pot. Au în Frunză un băiat care le-a arătat tinerilor noștri fotbal, fugea cu ei în spate la 40 de ani. Merge la Pitești cu o echipă care să joace ceva, dacă vrea să joace, important este că ne-am salvat înainte de termen. Despre valoarea jucătorilor nu mai vreau să vorbesc, căci i-aș jigni pe unii. Ei au fost mereu aceiași, doar că au fost determinați atâta timp cât am avut obiectiv”, a adăugat antrenorul interimar al „roș-albilor”.

Până la urmă, UTA a avut patru absențe, două dintre ele neprevăzute. Dacă Prună era suspendat, iar Bodea și-a în sfârșit pauza cerută de medici, Curtuiuș și Burlă au acuzat probleme medicale de ultim moment. „Marius a acuzat o lovitură la coapsă, iar Burlă a spus că îl doare din nou genunchiul în zona cu probleme. Astfel, am încercat unii jucători pe alte posturi. Pe Daniel Dan ca mijlocaș central, post pe care a mai evoluat, pe Iuga fundaș dreapta, iar Petra a jucat la un moment dat vârf”, a mai menționat Popa.

Cu o etapă înainte de final, UTA Arad se află pe locul 11, cu 47 de puncte, dar poate pica o poziție dacă CS Balotești scoate un punct astăzi cu Academica Clinceni.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 May. 2018, 13:41 Actualizat: 27 May. 2018, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă