Poenaru abia așteaptă jocul cu Chindia: „Acum este cu totul altceva”. Antrenorul a studiat echipa lui Viorel Moldovan și îi pregătește câteva surprize

Marius ANGHEL 17 Oct. 2018, 14:53 Campionat
Poenaru abia așteaptă jocul cu Chindia:

Revenită pe primul loc la finalul etapei a 12-a, pentru a treia oară în acest sezon, după ce a mai fost în această situația și după rundele 6 și 7, Academica Clinceni va avea un meci foarte greu la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, de la ora 12:00, în comuna de lângă București va ajunge Chindia, echipa aflată pe locul 3, la doar un punct în spatele ilfovenilor, 26 față de 27. Va fi un meci care poate produce din nou schimbări în fruntea clasamentului.

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, o clasifică pe Chindia drept o echipă cu totul altceva față de adversarii de până acum. Pe târgovișteni îi laudă pentru că știu că vor și că au un lot experimentat și valoros.

„Din momentul ăsta o să începem o suită de meciuri foarte bune, cu echipe foarte bune, nu ca cele din urmă, cu care am jucat, nu au fost la fel de bune, dar acum este cu totul altceva. Referindu-mă strict la Chindia, are foarte mulți jucători cu ștate vechi în Liga 1, are un obiectiv clar și va fi un meci foarte greu. Vin și ei după câteva meciuri foarte bune, cu victorii, au un moral bun, au o echipă bună, agresivă, bine organizată, cu un antrenor care le cere tot timpul organizare și agresivitate, cu un joc elaborat, cu jucători tehnici, adică îmbină puțin tehnica cu agresivitatea. Sunt o echipă foarte bine echilibrată. I-am studiat, am observat ce joacă, chiar m-am uitat și am analizat vreo trei meciuri de-ale lor, și vom avea un meci greu. Și noi ne antrenăm bine, suntem pe un drum bun și nu îmi fac probleme. Va fi un meci deschis, pentru că sunt o echipă care vine să joace, nu cum am pățit etape trecută, la Metaloglobus, care refuză total jocul. Și cred că va fi un meci bun, de care pe care, iar cine greșește mai puțin acela va câștiga”, a spus Poenaru despre meciul cu Chindia.

Dacă Academica are cel mai bun atac din Liga 2 după 12 etape, cu 30 de goluri marcate, nici Chindia nu stă rău, aceasta având 25 de goluri înscrise până acum, având al treilea cea mai bună ofensivă in acest sezon. Antrenorul ilfovenilor numește chiar doi jucători din lotul târgoviștenilor pe care îi apreciază.

„Au cel mai consistent atac, cu jucători care au fost la Liga 1, și aici vreau să-l includ și pe Liviu Mihai, chiar dacă este în linia mediadă, el apare foarte mult la finalizare și marchează destul de multe goluri. Mai este și Florea, care este un marcator cu ștate vechi în prima ligă. Au un atac bun, poate, să zicem, ca și jucători, cel mai bun din campionat”, a mai declarat Ilie Poenaru.

În defensivă, Chindia stă destul de rău, cu 14 goluri încasate până acum, în timp ce Clinceniul are 7 goluri primite, având, alături de FC Argeș, cea mai dificilă apărare de perforat. „Au și ceva minusuri, pe care le-am descoperit, dar nu vrea să le spun. Sper să le lucrăm, începând de astăzi, mâine, și sper să reușit să fructificăm acele minusuri pe care le au ei și să le transformăm în ceva pozitiv pentru noi. Acum, le antrenăm și sper să răspundem cum trebuie la ora jocului”, a concluzionat antrenorul Academicii.

În sezonul trecut, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște s-au întâlnit de trei ori, o dată în Cupa României. În tur, dâmbăvițenii s-au impus cu 2-0 în deplasare, iar în competiția KO au câștigat cu 1-0 tot la Clinceni, iar în retur, la Târgoviște, a fost 1-0 în dreptul echipei pregătite atunci de Nicolae Croitoru.

Marius ANGHEL 17 Oct. 2018, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă