Ploaie, în asentimentul lui Condescu: „Sunt optimist din fire, cred în promovare”

Ploaie, în asentimentul lui Condescu:**

Dacă fostul tehnician Adrian Iencsi declara că Pandurii nu poate lupta pentru promovare, contrazicându-l astfel pe Marin Condescu, actualul antrenor principal, Marcel Ploaie, îi face pe plac președintelui USMO, care mereu afirmă că gorjenii vor reveni pe prima scenă.

Deși echipa din Târgu Jiu se află la un punct de retrogradare și la 16 de locul secund, Ploaie nu crede că Liga 1 e chiar așa departe. Pentru a putea lupta pentru promovare, antrenorul e conștient însă că mai are nevoie de jucători cu experiență.

„Sunt optimist din fire, cred în promovare, dacă vom aduce în pauza din iarnă și ceva jucători de calitate. Meci de meci jucăm cu șase-șapte jucători sub 21 de ani. Pentru ei e bine, că pot să crească, dar avem doar trei-patru fotbaliști cu experiență. Dacă erau mai mulți, nu mai luam atâtea goluri din faze fixe. Mai sunt 70-80 de puncte puse în joc, putem să avem și noi o serie ca Dunărea Călărași. În fotbal nu poți să știi dinainte ce se va întâmpla”, a spus Ploaie.

Antrenorul gorjenilor este de părere că lipsa de experiență își spune cuvântul la formația pe care o conduce. Pandurii a fost egalată în prelungurile meciului cu ASU Politehnica Timișoara, motiv pentru care căpitanul Răzvan Stanca a răbufnit la adresa coechipierilor, la finalul partidei.

„Răzvan Stanca a fost supărat că nu a existat această responsabilitate. A avut o ieșire normală, ținând cont că a fost un gol în minutul 92. Mingea aceea trebuia degajată din careu, nu să-ți lași adversarul să dea cu capul. Ar trebui să fim mai responsabili, am luat gol la fiecare meci din lovitură liberă. Când am primit gol, au fost faze fixe. E păcat să conduci până în minutul 90 și să nu fi atent, să nu te concentrezi pe ultima fază, la o lovitură liberă”, a precizat Ploaie.

Sâmbătă, de la ora 11:00, singura echipă a Olteniei prezentă în Liga 2 va juca în Moldova, Știința Miroslava, în cadrul etapei a 14-a.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă