Piteștenii sunt pregătiți pentru derby-ul orgoliilor cu CS Mioveni. Săndoi: „Am încredere deplină în băieți. Până la urmă, aici este secretul”

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 08:31 Campionat
Piteștenii sunt pregătiți pentru derby-ul orgoliilor cu CS Mioveni.** Săndoi:

FC Argeș este pregătită de cel mai important meci din acest retur de campionat. Echipa piteșeană vrea cu orice preț victoria în derby-ul județean cu CS Mioveni, programat astăzi, de la ora 19:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Disputa dintre cele două echipe argeșene contează pentru runda cu numărul 32 a Ligii 2 și este capul de afiș al acestei etape din Liga 2.

Piteștenii au moralul foarte bun după o serie de cinci victorii consecutive, însă sunt conștienți că poziția adversarului din clasament contează foarte puțin în asemenea meciuri cu încărcătură maximă. FC Argeș ocupă locul 4, cu 58 de puncte, adunate în 31 de etape, în timp ce Mioveniul se situează pe locul 8, cu 41 de puncte. Galben-verzii nu trec prin cea mai fastă perioadă din punct de vedere al rezultatelor. CS Mioveni va aborda acest derby local cu Iordan Eftimie pe bancă, după ce Laurențiu Roșiu a fost demis din cauza rezultatelor negative înregistrate de echipă. Eftimie este chiar antrenorul care a condus FC Argeș în prima parte a acestui sezon.

Emil Săndoi, antrenorul de la FC Argeș, își dorește ca stadionul să fie plin și speră să-i răsplătească pe fani cu o nouă victorie. „Întâlnim o echipă care, probabil, în ultima perioadă a trecut prin niște probleme care s-au lăsat și cu o schimbare de antrenor. Probabil nu a fost o comunicare prea bună între echipă, antrenori, conducere tehnică, conducere administrativă. Astea sunt probleme care nu ne privesc pe noi. Pe noi ne interesează parcursul pe care îl avem. Este un joc cu o echipă bună, care are jucători de calitate. La Mioveni este un antrenor care a fost aici la începutul campionatului. Când am venit eu la Pitești, le-am mulțumit celor două conduceri tehnice care au fost aici. Este un antrenor care îi cunoaște foarte bine pe băieți. Pe noi ne interesează parcursul nostru, prestația individuală și colectivă. Sperăm să fie bine. Fiecare meci are istoricul lui. Eu am încredere deplină în băieți. S-au pregătit fără reproș în ultima perioadă. Până la urmă, aici este secretul. Să nu credeți că facem antrenamente ușoare. Facem antrenamente de echipe profesioniste, de echipe de primă ligă. Nu de liga a patra, a treia și nici a doua. Atunci când muncești, este imposibil, ca mai devreme sau mai târziu, să nu vină și rezultatele. Noi facem antrenament după fiecare meci, chiar dacă jucăm în deplasare. Mi-aș dori să vină cât mai mulți suporteri. Eu cred că în ultima perioadă am reușit să înscriem la fiecare joc, chiar un număr mai mare de goluri, indiferent că am jucat acasă sau în deplasare. Suntem într-o poziție favorabilă, pe un loc 4. Ne-am propus să luăm fiecare meci în parte, iar dacă se va putea, să scoatem maximum de la fiecare joc. Vom vedea la finalul campionatului unde vom fi”, a spus principalul piteștenilor.

Mulțumit de programare

Săndoi este încântat că meciul cu CS Mioveni se va juca la lumina reflectoarelor. „Suntem mulțumiți de data și ora la care se va disputa acest meci. Cred că s-a trecut la normalitate. Să joci la ora 15 este o oră nepotrivită, chiar dacă este în general zi liberă pentru toți. Am mai spus că nu sunt de acord cu disputarea meciurilor la ora 11. Ca să joci la 11, trebuie să te trezești la 7:30. Ora 15 nu era o oră potrivită pentru această dată și pentru acest joc. În momentul de față, ora 19:30, este OK. Spectatorii pot să vină, indiferent cum vor fi condițiile atmosferice. Chiar dacă va fi o zi călduroasă, la ora șapte și jumătate seara, nu mai are cum să fie atât de cald. Ne interesează și spectacolul sportiv pentru cei care vin la stadion și pentru cei care urmăresc la televizor. Este o programare cât se poate de bună, chiar dacă noi sărbătorim prin muncă 1 Mai. Toată lumea o să fie la grătare, dar sperăm să ne bucurăm la final de meci”, a spus Emil Săndoi.

Tot lotul valid

FC Argeș va aborda disputa cu CS Mioveni cu cea mai bună garnitură: „Suntem ok din punct de vedere medical. Nu avem accidentați și nici suspendați în afară de cei care au probleme mai grave. Tofan a fost suspendat la partida cu Clinceniul, dar acum a revenit în lot. Și el a mai acuzat o accidentare. Vișa a avut o entorsă și nu a putut juca la ultimul joc. Acum este OK. Nu mai avem problemele pe care le-am avut la începutul returului și vom putea alinia cea mai bună echipă”, a mai declarat Emil Săndoi, la conferința de presă de dinaintatea acestui derby.

„Secretul succesului este munca!”

Emil Săndoi are 8 victorii din 10 partide de când o conduce pe FC Argeș și vrea să continue pe aceeași linie. Antrenorul a dezvăluit secretul acestui parcurs foarte bun.

„Din punctul meu de vedere, secretul acestei serii de victorii este multă muncă din partea fiecărui jucător care este în lot. Mă bucură faptul că în ultima perioadă, jucătorii care au intrat pe teren au reușit să facă diferența în unele momente. Aici se vede că avem un lot echilibrat pe compartimente. Poate și aici este un aspect pozitiv pentru că în momentul în care sunt decât 11 jucători la o echipă, fiecare dintre ei știindu-se titular , poate la un moment dat ca implicare în procesul de pregătire, pot să mai apară sincope. Avem un lot echilibrat și oricare dintre jucători poate intra din primul minut. Poate vor fi perioade când vom mai face unele modificări. Este destul de greu să joci trei meciuri într-o săptămână. Mai avem decât o singură săptămână cu trei jocuri. La o echipă este foarte importantă și banca de rezerve pentru un parcurs lung. E un aspect ca trebuie luat în calcul de toată lumea, în primul rând de noi, dar și de conducerea clubului”, a încheiat Emil Săndoi.

Raul Costin: „Va fi un meci aprig”

Pentru mijlocașul Raul Costin și atacantul Andrei Nilă, disputa cu galben-verzii este una mai specială, având în vedere faptul că ambii au evoluat la rivala piteștenilor.

Raul Costin spune că nu este loc de sentimentalisme în meciul de marți seară. „Este un derby local așteptat de toți iubitorii fotbalului. Va fi un meci aprig între două echipe care își doresc foarte mult victoria. Și în tur a fost destul de greu meciul, chiar dacă nu a fost spectaculos. Sperăm să înscriem la meciul de marți și să menținem această linie pe care suntem acum. Am înscris cam la toate meciurile, în afară de cea cu Suceava în care am ratat foarte mult. Sperăm să-i facem fericiți pe toți suporterii care vor veni la stadion. Ne dorim să fie în număr mare pentru că atunci când nu au fost rezultate, ne-au cam certat. Acum când echipa merge bine și avem rezultate, vrem să fie alături de noi. Ne dorim victoria cu orice preț. Vom lupta pentru locul 3 pentru că putem ajunge acolo”, a spus căpitanul Argeșului.

Nilă: „Cu determinare vom ieși învingători”

Andrei Nilă este convins că dacă FC Argeș va reuși să se exprime în teren la adevărata valoare, alb-violeții nu au cum să nu câștige toate punctele puse în joc: „Îi cunosc pe cei din Mioveni pentru că am jucat acolo. La noi s-a creat un lot puternic, suntem ca o familie. Nu cred că vom avea probleme dacă vom intra pe teren cu aceeași determinare. Să fim concentrați și cu siguranță vom ieși învingători. Așteptăm publicul să vină în număr cât mai mare la stadion. Vreau ca după meci să fim toți mulțumiți și bucuroși”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 08:31 Campionat
Pe aceeași temă