Piteștenii, încrezători că pot învinge în deplasare „Bătrâna Doamnă”. „UTA este puțin mai slabă decât noi”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 14:44 Campionat

FC Argeș vrea să încheie turul campio­natului pe o poziție cât mai bună în clasament pen­tru a putea pre­găti în liniște partea secundă a sezonului.

Piteștenii vor să plece cu toate cele trei puncte din deplasarea de sâmbătă, de la UTA. Meciul ce contează pentru etapa a 19-a a Ligii 2 va a­vea loc de la ora 11:00, pe stadionul de la Șiria.

Alb-violeții au moralul bun după victoria de la sfârșitul săptămânii trecute, cu Olimpia Satu Mare, de pe propriul teren, însă și UTA pare să dea semne că a depășit criza de rezultate prin care trecea de ceva timp după succesul din runda precedentă de la Brăila. FC Argeș ocupă locul 9 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce UTA se situează pe treapta a 12-a a ierarhiei, cu 21 de puncte.

Oficialii clubului FC Argeș sunt convinși că pot scoate un rezultat bun în această deplasare. „Vom merge la Arad să câștigăm, așa cum am încercat să fac de când am venit la echipă. Va fi un meci dificil, pentru că sunt două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Sunt singurele e­chipe din provincie care în anii comunismului au câștigat campionatul României. Vom încerca să abordăm meciul cu cât mai multă încredere, determinare. Avem nevoie de o victorie în deplasare, pentru că a trecut mult timp de la precedenta. A fost așteptată cam mult. Ne-am interesat și avem informații despre adversarul pe care îl vom întâlni. Am văzut câteva meciuri ale lor. UTA este o echipă din zona medie a clasamentului, puțin mai slabă decât noi. Au bătut acum la Brăila, dar am auzit că Brăila este aproape de desființare. Nu știu câtă concentrare a fost acolo. Nu știu ce s-a întâmplat la acest scor destul de mare. Au avut rezultate mai bune în deplasare. Va fi un meci normal, de deplasare, pe care trebuie să-l câștigăm”, a declarat Augustin Eduard, unul dintre cei doi antrenori interimari ai echipei din Trivale.

Revine Raul Costin

Stafful tehnic al echipei FC Argeș va putea conta pentru partida cu ardelenii pe doi dintre jucătorii de bază ai echipei. Este vorba de mijlocașii Raul Costin, care la meciul cu Olimpia Satu Mare a fost suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene, și Ionuț Năstăsie, care s-a accidentat la partida cu Olimpia.

„Raul a început antrenamentele de săptămîna asta. Năstăsie la fel. Vom putea conta pe ei la meciul de la Arad”, a spus tehnicianul grupării din Trivale.     

Tofan, indisponibil

În confruntarea de sâmbătă, piteștenii nu se vor putea baza pe fundașul Cătălin Tofan, care la meciul de acum câteva zile, cu Olimpia Satu Mare, a ieșit accidentat de pe teren.

„Tofan este în continuare sub îngrijirea medicilor. Nu cred că va putea face deplasarea pentru că are o entorsă. A ieșit accidentat la meciul cu Satu Mare și nu am știut imediat ce are. Are glezna umflată și nici astăzi nu va face antrenament. Avem alte soluții, așa cum am avut și la Călărași când am avut trei jucători accidentați și doi suspendați”, a mai declarat Eduard.     

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 23 Nov. 2017, 14:44 Campionat
Pe aceeași temă