Antrenorul Argeșului, după înfrângerea de la Clinceni: „Dacă vrei să câștigi, ești acuzat că faci jocurile altora. Dacă pierzi, ești acuzat de blat.”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 16:49 Campionat

FC Argeș a fost foarte aproape să strice petrecerea la Clinceni și să mențină suspansul în lupta pentru unul dintre locurile direct promovabile pentru ultima etapă a sezonului. Piteștenii au condus aproape tot meciul cu a doua clasată Academica, însă, după un final dramatic de joc, au pierdut cu 2-1.

Alb-violeții au deschis scorul în minutul 8 prin Ionuț Năstăsie, au fost egalați în minutul 81 după reușita lui Răzvan Patriche, iar Ovidiu Horșia a dat lovitura în al doilea minut al prelungirilor. FC Argeș n-a jucat nimic la Clinceni, după gol retrăgându-se în propria jumătate de teren și apărându-și fragilul avantaj. În partea a doua a jocului a fost presată încontinuu și a cedat în cele din urmă.

La finalul meciului care a decis prima promovată matematic din acest sezon, antrenorul Augustin Eduard a spus că a dorit să-și vadă jucătorii cum se comportă în astfel de partide cu miză.

„Am pregătit meciul în așa fel încât să ne evaluăm valoarea și puterea de exprimare împotriva unei formații care avea mari șanse de a promova în Liga 1. Toată lumea s-a mirat de ce vrem să ne verificăm puterea în meciurile cu miză. Dacă anul viitor vom avea drept de promovare, toate meciurile pe care le va disputa echipa vor fi cu miză. Am vrut să văd cum fac față presiunii jucătorii noștri pentru că în sezonul viitor, la fiecare partidă va fi presiunea rezultatului. Ca de obicei, în România, dacă vrei să câștigi ești acuzat că faci jocurile altora. Dacă pierzi, ești acuzat de blat. Nu interesează pe nimeni că vrei să-ți faci meseria în mod corect și onest”, a spus Eduard despre meciul cu Clinceni.

Augustin Eduard a vorbit, totodată, și despre rămânerea sa pe banca primei echipe a FC Argeș. Antrenorul spune că are probleme în familie și îi e greu să continue. „În aceste condiții, cu problemele de sănătate pe care le am în familie, îmi va fi greu să mai continui. Așa cum am mai spus și în alte rânduri, vreau să lucrez cu tinerii de la juniorii A și să-i ajut să promoveze la seniori. Am fost învinși în prelungiri de echipa care a promovat în Liga 1. Acum ne pregătim pentru ultima etapă în care vom întâlni pe Sportul Snagov. Dacă jocul îmi va permite, voi promova mai mulți juniori”, a vorbit „principalul” echipei piteștene.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, FC Argeș se află pe locul 6, cu cele 65 de puncte, pe care va și termina. În ultima rundă a sezonului joacă vineri, de la ora 18:00, pe propriul teren, cu Sportul Snagov. În partida din tur, Sportul Snagov s-a impus cu 1-0 prin golul marcat din penalty în minutul 84 de Alexandru Ioniță.

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 16:49 Campionat
Pe aceeași temă