Adrian Dulcea a rezistat 48 de ore la Campionii FC Argeș și iese la atac: ”Sunt antrenor de fotbal, în niciun caz magician sau paznic la oi.” Clubul a numit un nou staff tehnic și spune că nu mai vrea experimente, dar se contrazice singur

Marius ANGHEL 03 Dec. 2020, 17:13 Liga 3
Adrian Dulcea a rezistat 48 de ore la Campionii FC Argeș și iese la atac: ”Sunt antrenor de fotbal, în niciun caz magician sau paznic la oi.” Clubul a numit un nou staff tehnic și spune că nu mai vrea experimente, dar se contrazice singur

Adrian Dulcea (42 de ani) a rezistat ca antrenor la Campionii FC Argeș doar 48 de ore. Clubul din Liga 1 și fostul jucător al FC Argeș n-au ajuns la un acord privind contractul, pretențiile antrenorului venit din Liga 3, de la Unirea Bascov, fiind considerate exagerate.

Conducerea grupării din Pitești a ales să meargă tot pe o variantă interimară pentru ultimele meciuri rămase de disputat în 2020: Paul Ciobanu, Augustin Eduard, Andrei Speriatu şi Viorel Dumitrescu.

Adrian Dulcea trebuia să-i ia locul lui Ionuț Moșteanu

Înfrângerea suferită la Târgu Jiu, 0-1 cu divizionara secundă Viitorul Pandurii, în 16-imile Cupei României, a determinat conducerea echipei Campionii FC Argeș să-l dea afară pe Ionuț Moșteanu, antrenorul care a rămas pe bancă în locul demisului Ionuț Badea, după începutul dezastruos de sezon în Liga 1.

Piteștenii au mers pe varianta Adrian Dulcea (42 de ani), antrenorul echipei de Liga 3 Unirea Bascov. Acesta trebuie să fie ajutat de Valentin Sinescu, deținătorul licenței PRO, cel care urma să fie antrenorul principal în acte, și Paul Ciobanu, un antrenor din cadrul clubului l-a care s-a mai apelat în două rânduri în anii trecuți, când formația activa în Liga 2 și își demitea ”principalul”.

Aceștia au și condus antrenamente, iar Dulcea dădea declarații în noua postură.

Dulcea și conducerea Campionii FC Argeș nu s-au înțeles în privința contractului. Antrenorul voia prime duble și să n-aibă obiectiv

Numai că totul a luat o întorsătură neașteptată, în special pentru conducătorii clubului alb-violet.

Din informațiile ProSport, tehnicianul în vârstă de 42 de ani s-a autopropus șefilor de la Campionii FC Argeș, iar aceștia n-au stat pe gânduri și și-au dat acordul verbal. În momentul în care i-au pus contractul pe masă, Dulcea a avut o reacție la care nu se aștepta nimeni. Conducătorii i-au fixat obiectiv salvarea de la retrogradare, iar în caz contrar contractul să se rupă de comun acord.

Dulcea n-a fost însă de acord și a cerut un contract pe un an și jumătate, cu bonus de performanță, prime duble față de cele din prezent și a transmis că nu vrea să aibă vreun obiectiv în contract.

La negocieri a participat și primarul Cristian Gentea, care, totodată este și președintele clubului. Gentea a încercat să-i explice lui Dulcea că nu poate emite pretenții atât de mari în acest moment, ținând cont că e un antrenor venit din Liga 3, de la Unirea Bascov.

Conducerea Campionii FC Argeș nu mai permite experimente, are planuri pe termen scurt, mediu și lung, dar numește noul staff tehnic pentru cele patru meciuri rămase în 2020

Cum cu Dulcea nu s-a ajuns la un acord, șefii Argeșului au apelat la altă variantă, una pe care s-a bazat la greu și în sezoanele trecute, de două ori, când echipa era în Liga 2 și schimba antrenorul principal prin numirea unui cuplu de interimari: Eduard Augustin – Paul Ciobanu.

Pe lângă cei doi, noul staff tehnic va fi completat și cu Andrei Speriatu și Viorel Dumitrescu.

Toți aceștia vor asigura interimatul în ultimele meciuri rămase de disputat în 2020 de Campionii FC Argeș, iar primarul Cristian Gentea și conducerea clubului transmit că au pus piciorul în prag și explică aceste mutări. Se contrazic însă singuri prin ceea ce comunică. Ba că noul staff tehnic are obiective pe termen scurt, mediu și lung, ba că nu mai permit experimente și, culmea, cei patru vor asigura toate cele enumerate în cele patru jocuri din acest an.

Comunicat de presă

Primarul Gentea Cristian şi conducerea FC Argeş, prin preşedintele Consiliului Director, Mihai Foamete, pun piciorul în prag şi dispun măsuri radicale, în ceea ce priveşte viitorul echipei, impunând obiective clare staff-ului tehnic pe termen scurt, mediu şi lung.

Astfel, deşi se afla în discuţii avansate cu o altă echipă tehnică, respectiv Dulcea-Sinescu, după încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul principal Ionuţ Moşteanu, totuşi conducera clubului a luat hotărârea de a nu încheia nici cu aceştia un acord, demers asumat de către club, după mai multe runde de discuţii şi negocieri.

Din această perspectivă, primarul municipiului Piteşti, împreună cu preşedintele CD, au hotărât că nu mai este admisibilă efectuarea de experimente pe seama echipei, sens în care s-a luat decizia ca în perioada ce va urma să fie analizate cât mai multe variante de antrenori principali reprezentativi, atât pe plan intern, cât şi internaţional, care să se bucure de recunoaştere şi apreciere în fotbalul actual, astfel încât, alături de acesta, vulturii alb-violeţi să poată progresa atât ca joc, cât şi ca mentalitate, în perioada care va urma.

S-a apreciat, atât de către conducere, cât şi de către principalul investitor al echipei – dl Tudose Viorel, faptul că, un astfel de demers se impune a se efectua de îndată, astfel încât, începând din acest moment să putem vorbi în termeni clari despre iniţierea unui proiect la FC Argeş pe o durată de 5 ani, cu obiectiv imediat rămânerea în Liga 1 în sezonul 2021-2022.

Totodată, în cadrul clubului, în urma unei largi consultări cu toţi cei care sunt implicaţi în activitatea echipei, s-a luat decizia ca în această perioadă rămasă până la terminarea turului sezonului regular, respectiv pentru următoarele 4 meciuri rămase, conducerea tehnică a echipei să fie asigurată de către staff-ul tehnic format din Paul Ciobanu, Augustin Eduard, Andrei Speriatu şi Viorel Dumitrescu, toţi aceştia fiind deja angajaţi în cadrul ACSC FC Argeş”, transmite, printr-un comunicat, Campionii FC Argeș.

Adrian Dulcea, necruțător cu șefii Campionii FC Argeș: ”Nu sunt magician și nici paznic la oi. Fidelitatea a durat 48 de ore”

Adrian Dulcea nu a rămas fără replică după ce Campionii FC Argeș a renunțat rapid la serviciile sale, la scurt timp după ce îl prezenta în mod oficial.

Antrenorul care e liber să se întoarcă la Unirea Bascov a explicat motivele rupturii de formația piteșteană și, dacă până acum îi spunea FC Argeș, acum numește echipa Campionii FC Argeș. De altfel, Campionii FC Argeș este adevărata denumirea a așa-zisului FC Argeș din prezent, însă conducătorii nu o îndrăgesc și preferă prescurtarea, pentru a se identifica cu clubul care l-a dat pe Nicolae Dobrin.

”ÎNCREDERE – Om (sau persoană) de (mare) ~ Persoană pe a cărei cinste, discreție, fidelitate se poate conta.

Acesta este cuvantul cu care am fost ademenit la clubul ,,Campionii FC ARGEȘ.

-CINSTE-

-am dorit salariu mare- NU(am acceptat cât mi s-a propus la prima strigare);
-am cerut prime duble-NU(dublul lui 0 este egal cu 0);
-am dorit clauză de reziliere-NU;
-am dorit bonus la îndeplinirea obiectivului-DA(doar ca mi s-a transmis ca nu sunt bani si nu se acceptă);
-am dorit staff propriu-DA(doar ca la o ora nu mi-a mai fost acceptat preparatorul fizic urmand ca a doua zi sa nu-mi fie acceptat nici antrenorul cu licență PRO);
-am dorit contract pe un an si jumătate-NU(am cerut contract pe 6 luni care sa fie prelungit cu un an daca era evitată retrogradarea);
– am dorit sa nu îmi fie fixat obiectiv intermediar peste 4 etape- DA( meseria pe care o practic este de ANTRENOR FOTBAL ,in nici un caz de magician sau paznic la oi);

DISCREȚIE(am văzut cu toții);
FIDELITATE(48 de ore).
Aceasta este definiția cuvântului ÎNCREDERE la clubul: „Campionii” FC ARGEȘ”, sună mesajul lui Adrian Dulcea.

Adrian Dulcea antrena de o perioadă îndelungată, din 2017, echipa Unirea Bascov, pe care a promovat-o în Liga 3, iar în acest sezon, după 10 etape, a lăsat-o pe locul 5 în Seria a 6-a, cu 15 puncte acumulate.

Ca antrenor, Adrian Dulcea a mai pregătit Campionii FC Argeș, pe când echipa care activa în Liga 3 și avea denumirea de SCM Argeșul Piteşti, FC Argeș 1953 (echipă a suporterilor, deființată după promovarea în Liga 3), CSM Râmnicu Vâlcea și Atletic Bradu.

Campionii FC Argeș, pe penultimul loc în Liga 1 după 11 etape

Campionii FC Argeș s-a făcut de râs în 16-imile Cupei României și a pierdut cu 1-0 în deplasarea de la Târgu Jiu, cu divizionara secundă Viitorul Pandurii, fiind eliminată, astfel, de la primul meci din această ediție a competiție KO.

În campionat, echipa din Pitești ocupă penultimul loc, 15, după 11 etape, cu doar 9 puncte acumulate. În 2020 mai are meciuri de desfășurat cu Dinamo (acasă, 4 decembrie, ora 20:30, etapa 12), Academica Clinceni (deplasare, etapa 13), FC Hermannstadt (acasă, etapa 14) și Chindia Târgoviște (deplasare, etapa 15).

Marius ANGHEL 03 Dec. 2020, 17:13 Liga 3
Pe aceeași temă