Petruescu a văzut o Ripensia rănită în orgoliu și care a știut ce a vrut în meciul cu Politehnica. „Pentru ei sunt trei puncte foarte importante în acest moment”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2018, 17:38 Campionat

Cosmin Petruescu a pierdut cu 1-0 meciul cu Ripensia, primul din „tripla” unui veritabil „octombrie roșu” pentru ASU Politehnica, echipă care urmează să joace și cu ACS Poli și cu UTA în rundele următoare. Tehnicianul a admis că în afară de posesie, elevii săi nu prea au contat în atac în jocul de duminică seară de pe „Dan Păltinișanu”. Deși a spus că adversarul nu l-a surprins cu nimic, antrenorul i-a felicitat pe ripensiști pentru succes.

După două victorii, Petruescu a admis că rezultatul cu Ripensia e dureros. „Din punctul meu de vedere, este o înfrângere dureroasă, venită într-un moment când veneam după o serie pozitivă, pe care ne doream să o prelungim cât mai mult. A fost genul de meci pe care dacă nu l-am câștigat, era important să nu-l pierdem. Jocul a venit într-un moment nepotrivit, eram conștienți de asta. Din păcate, din cauza mai multor factori asupra cărora nu are rost să revin, nu am reușit ce ne-am propus în totalitate. Știam că Ripensia era o echipă rănită în orgoliu, după ultimele rezultate. Pentru ei, era o partidă ce putea relansa evoluția ulterioară a lor, ne pare rău că tocmai în meciul cu noi au reușit acest lucru. Noi am încercat să-i anihilăm acolo unde erau puternici și să speculăm vreo greșeală. Ne-am așteptat și la o așezare cu trei fundași, cum au mai făcut-o când Radu Suciu era interimar. Ripensia a știut ce a vrut de la această partidă. Îi felicit pentru cum au abordat această partidă. Pentru ei sunt trei puncte foarte importante în acest moment”, a declarat Cosmin Petruescu.

Recunoaște că elevii săi nu au avut ocazii reale

Petruescu a punctat că a dorit să joace ofensiv, cu o primă așezare 4-3-3, dar că pe teren nu s-a văzut acest lucru. „A fost o partidă pe care noi am controlat-o din punct de vedere al posesiei. Dar am primit gol pe o greșeală copilărească, de poziționare, când noi ne aflam în atac. Un gol care a venit contrar cursului jocului. Normal, după gol Ripensia s-a apărat supra-aglomerat, poate ne-a cedat deliberat posesia, poate nu au putut ține de minge. Din păcate, nu am fost prea inspirați în fața porții. Am avut câteva situații, nu ocazii, pe care nu am putut să le fructificăm. Am început cu o formulă ofensivă, ne-am dorit să avem posesia și să avem situații de a marca, dar ne-a lipsit inspirația. Am încercat tot felul de variante ofensive, am schimbat sistemul, am încercat să rotim jucătorii, am mutat ofensiv”, a precizat „Conferențiarul”.

Indirect, antrenorul a lăsat să se înțeleagă că anul acesta ASU Politehnica nu are vreun obiectiv prea concret, ci gândurile merg spre sezonul viitor. „Am început cu patru jucători U21 și am terminat cu cinci. Acesta este adevăratul câștig și ne demonstrează că proiectul început în vară este în grafic”, a mai spus Petruescu.

După etapa a 12-a, ASU Poli rămâne cu 17 puncte și se află pe locul 11. Alb-violeții o întâlnesc sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, pe stadionul Electrica, pe marea rivală ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 15 Oct. 2018, 17:38 Campionat
Pe aceeași temă