Petrolul nu-i sperie pe Petruescu și ASU Politehnica. „Niciuna dintre echipe nu e mulțumită de numărul de puncte acumulate în prezent. Amândouă joacă sub presiune”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 16:07 Campionat

ASU Politehnica revine duminică pe „Dan Păltinișanu” pentru meciul cu Petrolul Ploiești, unul destul de greu pentru echipa timișoreană, care nu a simțit gustul victoriei anul acesta și care are inclusiv o serie de absențe importante. Cristian Dros lipsește, fiind convocat la naționala de tineret a Moldovei, iar Munteanu, Coadă, Cojocaru, Schieb și Plămadă sunt accidentați.

În ciuda tuturor acestor aspecte negative, antrenorul Cosmin Petruescu a precizat că nu se mulțumește cu un egal la finalul meciul cu Petrolul. „Cu siguranță va fi o partidă deschisă oricărui rezultat, în ciuda pozițiilor din clasament și a numărului de puncte. O partidă dificilă, ca toate cele de la nivelul Ligii a 2-a. Este o Liga a 2-a a surprizelor. Întâlnim un adversar care a trecut prin două remanieri într-un timp foarte scurt. În iarnă au transferat foarte mulți jucători cu o boată experiență internațională, atât la nivelul U21, cât și la seniori. Au schimbat în permanență formula de start, nu au jucat două meciuri cu aceeași echipă. Din acest punct de vedere e destul de greu de anticipat echipa adversă, dar, în această săptămână, ne-am preocupat de ceea ce trebuie să facem noi duminică seara. Sunt convins că ambele echipe țintesc toate cele trei puncte. Oaspeții, pentru a rămâne în plutonul fruntaș cu șanse la promovare, dar și noi. Un rezultat de egalitate ne-ar ajuta doar din punct de vedere al moralului. Niciuna dintre echipe nu e mulțumită de numărul de puncte acumulate în prezent. Suntem două echipe care joacă sub presiunea rezultatelor și a punctelor”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Când vezi așa galerii, nu ai cum să nu te simți fotbalist”

Cristian Scutaru va fi căpitanul echipei la acest meci și spune că e foarte bine că se va juca cu galeriile ambelor echipe pe „Dan Păltinișanu”, lucru care n-ar fi fost posibil pe arena Știința.

„Ne așteaptă un meci destul de dificil. E o echipă care trage la promovare. Și-au schimbat în iarnă majoritatea jucătorilor, staffului. Va fi un meci destul de dificil, dar eu am încredere în noi, pot spune că ne-am pregătit foarte bine. În tur, a fost un meci destul de bun făcut de noi. Am luat golurile cum le-am luat, acum sper să obținem noi victoria. Meciurile acestea chiar sunt de Liga 1. Când vezi așa suporteri, galerii, nu ai cum să nu te simși fotbalist. Eu zic că meciul va fi unul frumos din partea suporterilor, sperăm să ne ridicăm la nivelul lor și să obținem victoria”, a precizat Scutaru.

La conferință premergătoare meciului a venit și Rareș Murariu. La întrebarea dacă a depășit momentul mingii scăpate din partida cu Aerostarul, au răspuns, protector, Petruescu și Scutaru, deși întrebarea îi era adresată portarului.

„De abia așteptăm meciul de duminică, deoarece avem și noi nevoie de puncte. A rămas în trecut ce s-a întâmplat acum două săptămâni. Pe mine mă motivează aceste meciuri, când jucăm împotriva unor echipe foarte bune, de tradiție, deoarece fotbalul e pentru suporteri”, a spus Murariu despre întâlnirea cu Petrolul.

Înaintea meciului de duminică, de la ora 18:00, Petrolul e pe locul 5, cu 53 de puncte, în timp ce ASU Politehnica e pe poziția a 15-a, cu 27 de puncte. Timișorenii se luptă pentru evitarea retrogradării, în timp ce ploieștenii pentru promovare.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă