Petrolul lui Mulțescu, fără replică împotriva Argeșului. „SMURD”, la primul eșec de la revenirea la Ploiești

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 22:44 Campionat
  • Petrolul Ploiești a pierdut, miercuri seară, jocul din runda a 29-a a ligii secunde, contra echipei FC Argeș, scor 1-2, și ratează șansa de a trece pe locul secund, ba, mai mult, cade pe locul 4. De asemenea, Gigi Mulțescu este la prima înfrângere alături de prahoveni după revenirea pe „Ilie Oană”.

 

Într-o atmosferă animată pe „Ilie Oană”, prilejuită și de recenta aniversare de 82 de ani a legendei Mircea Dridea, Petrolul era obligată să învingă în fața celor aproximativ 6500 de suporteri pentru a reveni pe loc direct promovabil, însă lucrurile au început cum nu se putea mai rău pentru „lupi”, care s-au văzut conduși de FC Argeș după doar cinci minute. La prima acțiune în jumătatea adversă, Panait a șutat la rădăcina barei de la distanță, Lungu a respins în față, iar Buhăescu a înscris contra fostei echipe. Sub privirile neputincioase ale lui Mulțescu, Petrolul putea să mai încaseze o altă lovitură imediat, însă același Buhăescu a tras slab după ce l-a depășit ușor pe Bucșa.

Petroliștii au ieșit din corzi rapid, iar în minutul 11 scorul era din nou egal, grație eroului din meciul cu „U”, Robert Moldoveanu, care a fost atent și a profitat de șutul respins al lui Șaim Tudor. Ulterior, elevii „SMURD-ului” au dominat autoritar restul primului act, iar în minutul 31 au lovit bara, prin Chindriș, în urma unui corner. Elanul gazdelor a fost puțin stopat la faza următoare de reușita spectaculoasă a lui Buhăescu, care a reluat cu câlcâiul în plasă, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. A fost un exemplu clar al tacticii pregătite de Augustin Eduard – o apărare pe două linii și un contraatac tăios, gata să surprindă apărarea de multe ori avansată a Petrolului. Până la pauză, Marinescu și Moldoveanu au mai dat târcoale porții lui Grecu, însă incisivitatea și precizia de la finalizare au lipsit.

Petrolul e condusă, suporterii cer demisia președintelui Cristi Vlad

Repriza secundă a debutat cu un mic spectacol pirotehnic organizat de restrânsa galerie a Argeșului. Fanii veniți de la Pitești au și avut un mesaj pentru conducere: „Faceți ce vreți, noi nu contăm / Spre binele fotbalului, noi vă contestăm”, iar ploieștenii au replicat cu câteva mesaje contra poluării din oraș.

Pe teren, actul secund a început destul de liniștit, însă doar pentru zece minute, FC Argeș revenind din nou în avantaj. Cătălin Barbu a beneficiat de prea mult spațiu și l-a învins pe Lungu, moment în care galeria de la Peluza I i-au cerut din nou demisia președintelui Cristi Vlad.

La fel ca în prima repriză, Petrolul a arătat un joc foarte slab în primele 15-20 de minute, iar Buhăescu putea da lovitura de grație în minutul 66, când trasorul său din lateral s-a dus puțin pe lângă poarta lui Lungu. Mulțescu a mutat abia după 70 de minute, scoțându-l pe Kozoronis, care s-a văzut foarte puțin, și introducând un alt atacant lângă Arnăutu, pe Bogdan Rusu. Gazdele n-au fost capabile să ofere o replică adevărată, acțiunile ploieștenilor împotmolindu-se în fața defensivei bine puse la punct a celor din Argeș. Vâzând că nu poate debloca apărarea adversă, Petrolul s-a folosit adesea de șuturi de la distanță, însă fără succes. Oaspeții au știut să gestioneze bine finalul și au câștigat din nou contra Petrolului.

S-a terminat 1-2, într-un meci în care Petrolul a fost departe de ceea ce a arătat în primele două meciuri sub comanda lui Gigi Mulțescu. În plus, și „SMURD-ul” a fost lipsit de replică, mutând târziu, ineficient și părând că acuză subțirimea lotului preluat recent. În acest context, cei doi jucători nou-anunțați de tehnician pentru perioada următoare ar putea avea un rol important în lupta pentru promovare, una și mai complicată pentru Petrolul, de acum. De partea cealaltă, FC Argeș obține încă o victorie contra ploieștenilor, după cea din tur, scor 3-0, și continuă drumul fără obiectiv.

PETROLUL PLOIEȘTI – FC ARGEȘ  1-2
Robert Moldoveanu 11′ / Vasile Buhăescu 5′, Cătălin Barbu 56′

C. Lungu – Borța, L. Cazan, Bucșa, Țigănașu – Kozoronis (Bg. Rusu 70′), M. Chindriș (N. Popescu 81′) – Șaim Tudor, Laur. Marinescu (cpt.)(Ștefănescu 90′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Alb. Olaru, Sarris, Țicu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Nic. Grecu – D. Oancea (Hreniuc 88′), Turda, Vișa, Tofan – Andr. Panait, R. Costin – Ct. Barbu (Ed. Florescu 63′), I. Șerban, I. Năstăsie (cpt.)(Buleică 72′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Alin Popa, Andr. Nilă, Șerbănică
Antrenor: Augustin Eduard

Stadion: „lie Oană” (Ploiești); Spectatori: 6.500; Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara); Rezervă: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Marian Lumânare (București).

Articol scris de Alexandru STĂ‚NILĂ‚
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 10 Apr. 2019, 22:44 Campionat
Pe aceeași temă