Petrolul întâlnește în Trivale echipa căreia nu i-a luat niciun punct în sezonul trecut. Flavius Stoican: „Va fi un meci cât se poate de interesant.” Hamza Younes absentează din nou

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 14:51 Campionat
Petrolul întâlnește în Trivale echipa căreia nu i-a luat niciun punct în sezonul trecut.** Flavius Stoican:

Petrolul joacă în acest weekend în derby-ul etapei a 18-a a Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 19:30, echipa ploieșteană are meci greu la Pitești, pe „Nicolae Dobrin”, în fața echipei care în sezonul trecut i-a administrat două eșecuri. Dacă în campionatul precedent „lupii” nu luau niciun punct în fața unei echipe fără drept de promovare și inferioară în clasament, acum, din vară, FC Argeș și-a schimbat statutul, nu mai e de drept public, a devenit Campionii FC Argeș și ar putea accede în Liga 1 dacă va încheia pe una dintre pozițiile care să după în Liga 1.

Petrolul a jucat modest în repriza a doua a ultimelor patru deplasări

În ultimele patru deplasări, Petrolul nu s-a simțit prea bine în repriza secundă. La „U” Cluj a încasat patru goluri și a pierdut cu 4-0, la Târgu Jiu s-a mulțumit cu 1-0 și Pandurii, o echipă modestă, i-a dat mari emoții, în derby-ul cu Rapid a cedat pe final cu 1-0, iar în ultimul joc de afară, cel de la Reșița, a primit din nou gol în partea secundă și a remizat cu CSM (1-1).

Acum, Petrolul are din nou un adversar puternic, de calibrul lui „U” Cluj sau Rapid, derby-uri în care a pierdut, iar suporterii echipei ploieștene cu siguranță s-au săturat să revadă același scenariu și cu Argeșul. Jucătorilor lui Flavius Stoican nu le va fi deloc ușor, deoarece echipa piteșteană vine după șase meciuri consecutive în care a uitat ce înseamnă înfrângerea.

Flavius Stoican: „Va fi un meci cât se poate de interesant, între două formații care traversează o perioadă favorabilă”

Petroliștii au plecat spre Pitești de vineri dimineață, iar după-amiază vor efectua un antrenament în zonă. Din lotul deplasat de Flavius Stoican nu fac parte Walace, Zaharia și Hamza Younes, nerefăcuți. Dacă primii doi sunt accidentați de o perioadă mai îndelungată, Younes e la al doilea joc consecutiv ratat.

„Întâlnim un adversar care joacă fotbal, care încearcă să construiască și să își impună jocul. În plus, piteștenii vin și după o perioadă bună și, evident, moralul lor este unul ridicat. De aceea, trebuie să fim foarte atenți și să pregătim foarte bine această partidă. Deși am jucat multe meciuri într-o perioadă foarte scurtă, avem un tonus ridicat, suntem într-o formă bună și suntem o echipă foarte, foarte greu de bătut! Așa că, mâine va fi un meci cât se poate de interesant, între două formații care traversează o perioadă favorabilă și sper ca noi să fim cei care vom câștiga!”, a prefațat, Flavius Stoican, meciul cu Campionii FC Argeș.

Petrolul vine după victoria cu 3-1 de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, în timp ce Argeșul a câștigat cu 2-1 la Dunărea Călărași.

Înaintea desfășurării etapei a 18-a, Campionii FC Argeș se află pe locul 8, cu 25 de puncte acumulate în 16 meciuri. Petrolul e pe locul 3, cu 28 de puncte strânse în 15 partide.

Meciul de la Pitești va fi arbitrat de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Mihai Constantin Cantemir (Fărăgaș). Arbitru de rezervă va fi Bogdan Neculcea (București), iar observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Traian Marcu (Sibiu).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 15 Nov. 2019, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă